Siebren Verhoef
Siebren Verhoef Nieuws 17 september 2009
Leestijd: 1 minuut

Snow Leopard verkoopt twee keer zo goed als Leopard

Snow Leopard is twee keer zo veel verkocht als Leopard in de eerste twee weken. Leopard ging eind 2007 in de verkoop, en deed het toen ook erg goed op de markt. Vergeleken met de eerste twee weken dat Tiger op de markt was verkoopt Snow Leopard vier keer zo goed.

In de tweede week dat Snow Leopard op de markt was verkocht Apple 25 % minder van de laatste versie van OS X dan in de eerste week. Dit is erg weinig als je bedenkt dat Leopard en Tiger in de tweede week van verkoop 60 % minder verkocht werden dan in de eerste week. Inmiddels gebruikt 54% van de OMT-bezoekers al Snow Leopard, tegenover 39% voor Leopard.

Analist Gene Munster voorspelde eerder dat Apple vijf miljoen kopieën van Snow Leopard zou verkopen in dit kwartaal (tot en met september 2009). Aangezien Snow Leopard twee miljoen keer verkocht is in het eerste weekend zal deze vijf miljoen makkelijker haalbaar zijn. De goede verkoop van Snow Leopard is uiteraard deels te wijzen aan de lage prijs van € 29.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

De beste start van je weekend ✉️

Het belangrijkste Apple-nieuws, de beste tips en meer. Elke vrijdag in de OMT-nieuwsbrief.