Panasonic: Blu Ray in de Mac vanaf september

36 reacties

Er is weer nieuw bewijs opgedoken voor een aankomende Mac met Blu-ray speler of recorder. In een PDF-brochure van een nieuwe camera van Panasonic staat namelijk het volgende zinnetje:

“A Mac version Blu-ray Disc compatible model will be released in September 2009.”

Deze zin is terug te vinden in de kleine lettertjes op pagina 6 van de brochure. De zin is een beetje vreemd geformuleerd, maar feit is wel dat dit weer olie op het vuur zal gooien op de al bestaande geruchten dat Apple de iMac binnenkort zou gaan voorzien van een superdrive die ook Blu-ray aankan. Ook gingen er al geruchten dat de volgende versie van iTunes overweg kon met Blu-ray. Gaat Panasonic er klakkeloos vanuit dat deze geruchten waar zijn, of weten zij hier meer van?

Reacties

36 reacties
 • Profielfoto
  iphonerox

  Morgen weten we het misschien.
  Het wordt wel tijd.

  Het was al een grote teleurstelling dat DVD studio pro niet geupdate werd. Apple loopt nu echt wel achter op de rest.

 • Profielfoto
  syltheboy

  Da’s mooi!:) Is het dan ook mogelijk om m’n iMac uit 2008 te laten voorzien van zo’n superdrive? Kunnen ze dat gewoon in een APR voor je regelen? ???

 • Profielfoto
  prullenbak

  @syltheboy

  anders loop je ff op de feiten vooruit? Dat zijn toch geen vragen waar je serieus antwoord op kan verwachten. Het zijn nog maar geruchten…

 • Profielfoto
  Lubbert Kramer

  Zal vast wel mogelijk zijn, denk alleen dat je er wel wat voor neer mag leggen..

 • Profielfoto
  Simon90

  Dan zal het nog wel een paar jaar duren voordat ze voorgoed de superdrive er uit bonjouren en er stándaard een Blu Ray drive in proppen. Net zoals ze dat veel te lang met de Combodrive hebben volgehouden.

 • Profielfoto
  Soulshaker

  Ik vraag me af hoeveel die drive gaat kosten

  hier is er eentje voor de mac mini 2009

  http://www.alternate-b2b.nl/html/shop/productDetails.html?artno=CEBNS1

  is te hoog voor de Macbook Pro:(

 • Profielfoto
  strigoi

  Als mac os x het ondersteund kan je toch ook een externe drive kopen?

 • Profielfoto
  hokkie

  Ik zou niet weten wat ik er mee moet… thumbs up Apple

 • Profielfoto
  midas

  Heel dat blu ray is totaal niet interessant, dat ze er nog aan beginnen. Er wordt ons consumenten gewoon weer wat door de strot geduwd waar niemand op zit te wachten.

 • Profielfoto
  Lubbert Kramer

  Blu Ray is momenteel nog niet interessant inderdaad, dit komt mede omdat de meeste mensen nog tevreden zijn met de DVD en nog niet de spullen hebben om blu ray volledig te draaien…. Ook de kosten voor blu ray liggen momenteel nog te hoog, met de tijd zal deze prijs zakken en zal blu ray de nieuwe standaard worden…. Kijk naar het begin van de dvd en de dvd branders, je betaalde voor een 2x brander een kapitaal, laat staan de prijs voor lege dvd’s…. Ook andere laptop fabrikanten gaan langzaam over:

  http://tweakers.net/nieuws/62284/toshiba-gaat-overstag-en-voorziet-notebook-van-blu-ray.html

  Ik denk dat niet de techniek het door duwt maar dat wij als consument steeds veeleisender worden, kijk naar de hoeveelheid 3-D films die uitkomen momenteel, ice age 3-D, my bloody valentine, The final destination, ik moet zeggen ik ben ook naar alle 3 geweest en ja het heeft wel wat 3-D, vind het alleen jammer dat we nog zon bril op moeten, maar ook dit zal in de toekomst standaard worden, laatst waren er al 3-D schermen voor de consument aangekocht…

  enkele interessante links:
  http://tweakers.net/nieuws/62231/blu-ray-disc-association-wil-3d-gaan-ondersteunen.html

  http://tweakers.net/nieuws/62336/nederlands-bedrijf-presenteert-grote-3d-schermen.html

 • Profielfoto
  MrPinda95

  ik heb er eigenlijk niets aan…
  wel leuke feature, als hij maar niet daardoor duurder wordt.

 • Profielfoto
  Lubbert Kramer

  De mac zal bij aankoop denk ik wel duurder worden als er standaard een Blu Ray speler in komt te zitten…. Blu Ray speler/brander is namelijk duurder dan een normale DVD/CD drive

 • Profielfoto
  Freddy Sunder

  Zouden we Blu Ray niet overslaan, zoals we ook met de mini-disc hebben gedaan. ;)

 • Profielfoto
  Lubbert Kramer

  of gewoon links laten liggen zoals met vista gedaan is:P

 • Profielfoto
  Trat

  Mini-disc is niet overgeslagen hoor…

 • Profielfoto
  wally21

  Wel handig dat itunes dan blu-ray gaat ondersteunen (indien waar). Dan kan ik voortaan blu-ray rips afspelen in itunes / quicktime:D

 • Profielfoto
  MegaChriz

  Ik denk (en hoop) dat wanneer de eerste Macs met Blu Ray speler of brander verschijnen, dit in eerste instantie een optionele keuze wordt, net zoals nu de Apple Remote een optie is. De Mac in de basisconfiguratie zal dan niet duurder worden.

 • Profielfoto
  midas

  Ik wil een chipje met een film en geen plaatje.

 • Profielfoto
  Anoniem

  Ik denk dat áls het komt, het een optionele mogelijkheid wordt om in de online Apple Store aan de iMac of Mac Pro toe te voegen. En voor de Mac Pro zal het vast wel als los verkocht worden denk ik.

  Maar ik verwacht eerder een (software) update van de Apple TV. Omdat daar al een paar jaar niks meer aan gedaan is.

 • Profielfoto
  Japsuh

  Ik zit er niet op te wachten. Ik heb ook nog geen HD-tv, en die komt er voorlopig ook niet. Het is ook een beetje nutteloos: er zijn nog maar weinig zenders die in HD uitzenden en om nou alleen zo’n tv te kopen voor die paar Blu-Ray films…

  Qua data maakt het mij ook niet uit. Voor de opslag van data gebruik ik dan wel een externe schijf.

 • Profielfoto
  casperrrrrrr

  Ik geloof er niet in.

 • Profielfoto
  NTG

  Apple heeft misschien een deal gesloten met panasonic om de BR-drives voor de mac te gaan maken. en dan heeft panasonic zich waarschijnlijk hiermee het contract geschonden, want ik neem aan dat Apple niet houdt val loslippigheid.

 • Profielfoto
  Jorg

  “A Mac version Blu-ray Disc compatible model will be released in September 2009.”

  Hier staat niet dat er een Mac met Blu-ray drive komt. Hier staat dat er een model komt van de camera met Blu-ray drive die compatible is met de Mac. Zal waarschijnlijk inhouden dat Panasonic hiervoor software gaat leveren, of in het uiterste geval dat Apple ondersteuning voor (externe) Blu-ray apparatuur gaat inbouwen in QuickTime.

 • Profielfoto
  JoostJobs

  @Lubbert Kramer, ik denk dat de Mac wel duurder gaat worden maar doordat waarschijnlijk ook de Specs van de Mac omhoog gaat zal dit doordat de Mac ook sneller is minder duur doen overkomen.

  Denk wel dat de 20″ iMac er dan uitgaat of ze moeten een Full HD scherm er in plaatsen.

 • Profielfoto
  jeroentje

  Apple TV met Blu-Ray :p

 • Profielfoto
  thomasbatelaan1

  Hopelijk fiksen ze een upgrade-plan voor vorige macs. Heb net een nieuwe macbook pro

 • Profielfoto
  iAgree

  Eindelijk full hd blu ray schijven kunnen afspelen op me mac mini media centre dat zou geweldig zijn, hoop dat het waar is, maar twijfel er nog steeds aan.

 • Profielfoto
  strigoi

  Blu-ray is achterhaald.. toekomst ligt in streaming / downloads. Mis momenteel geen blu-ray speler in mijn Macbook Pro.

 • Profielfoto
  Bianco

  Ik lees uit die zin niet meer dan dat er een Blue Ray Compatible Device uitgebracht word in september 2009, dat kan net zo goed een externe Blue Ray Disc van Panasonic zelf zijn.

 • Profielfoto
  morty

  apple tv met bluray speler?????

 • Profielfoto
  mymac

  Hmm, handig? Niet echt, ik geloof niet dat Blu Ray het eindstation zal zijn voor HD materiaal, maar slechts een tussenstop. De schijfjes zijn ontzettend gevoelig door die grote hoeveelheid data.
  In mijn geval heb ik er ook weinig aan omdat er al een PS3 staat, en BR schijfjes kosten voor mij gewoon veel te veel. Raar hè, dat mensen het dan maar downloaden… Werkt bij mij prima op dit moment: enige wat mist is een Mac mini aan m’n HDTV. (Volgens mij hebben steeds meer mensen nu wel een HDTV, het kost ‘niks’ meer tegenwoordig)
  Wat handig zou zijn, is dat de Apple TV eruit gaat, en de Mac mini Blu Ray compatible word. Dan heb je het perfecte media center voor iedereen:
  – Mac (browsen en zulks)
  – Front Row (foto/muziek)
  – Blu Ray (films)
  – ander HD beeldmateriaal (.mkv met name)

 • Profielfoto
  McShamus

  Ik begrijp niets van dat blu-ray gedoe. Misschien dat iemand me kan overtuigen van de zin van het zoveelste draaiende schijfje die er uren over doet om er iets op te zetten. Volgens mij is het slechts een middel om de middeleeuwse distributie-kanalen van de grote muziek- en filmmaatschappijen nog een laatste stuiptrekking te geven. Spinning disk, en zeker optisch, is mijns inziens gewoon dood. Ik zeg: HD, SSD en streams vanaf het web.:)

 • Profielfoto
  sypie

  @Jorg, Inderdaad. Een camera model met een BR recorder aan boord die samen kan werken met een Mac… Dat is heel wat anders dan een BR recorder/speler voor de Mac. Klein (saillant) detail.

 • Profielfoto
  Byzantic

  Ik zo het zeer handig vinden om een Macbook Pro met blu-ray te hebben. Eigen video’s branden in hoge kwaliteit:)

 • Profielfoto
  iAgree

  Geen bluray support this time around dus, wellicht als het over een maandje tijd is voor nwe imacs, maar zelfs dan betwijfel ik of ze bluray gaan ondersteunen;-).

 • Profielfoto
  KR1275

  Vanuit de laatste versie van Compressor en Final Cut kun je ook rechtstreeks op BR branden. Dus Apple is er wel degelijk mee bezig. Alleen nog steeds vreemd dat er geen player is.