Palm geeft ’t op

Door: Statenweg - 14 reacties

De nieuwe versie van WebOS (1.2.0) voor de Palm Pre brengt een groot aantal verbeteringen. Opvallend is echter dat Palm het toestel niet opnieuw geschikt heeft gemaakt voor synchronisatie met iTunes.

Bij de lancering van de Pre in juni bleek dat het toestel de mogelijkheid bezat om te synchroniseren met Apple’s iTunes door zich te ‘vermommen’ als een iPod. Apple stak daar een stokje voor door de muzieksoftware aan te passen. Wat volgde was een kat-en-muisspel, waarbij Palm telkens een manier vond om de blokkering te omzeilen.

Onduidelijk is of Palm er dit keer niet in geslaagd is een methode te vinden om de Pre te laten werken met iTunes, of dat het bedrijf zich de uitspraak van USB-IF heeft aangetrokken. Deze stelde dat Palm zich op glad ijs begaf.

Reacties

14 reacties
 • Profielfoto
  Cloudsurfer

  Ben blij dat dit kinderachtige gedoe klaar is. Zoiets verzin je toch niet?

 • Profielfoto
  AppleTim
 • Profielfoto
  Maikelw

  Haha terecht!

 • Profielfoto
  aardbeiensiroop

  Haha, heerlijk.

 • Profielfoto
  bugboy

  Nou ik snap niet waarom iedereen zo blij is dat er geen andere devices met iTunes kan werken. Daar word je zelf toch niet slechter van? En voor de mensen met een Palm is het leuk meegenomen. Ik zou het niet erg vinden als Apple het protocol zou opengooien, zodat het ook werkt voor andere devices.

 • Profielfoto
  Warudin

  Ik vind dit ook nogal kinderachtige reacties inderdaad..

  Lekker boeiend als de Palm Pre ook met iTunes overweg kan, Apple zou volgens mij stukken beter af zijn als er veel meer apparaten (dus meer gebruikers) aan de slag kunnen met iTunes en zodoende ook met de Store.

 • Profielfoto
  Cloudsurfer

  Bugboy, het was geen probleem als iTunes officieel de Palm Pre ondersteunde. Nu zet een gerenommeerd bedrijf een product op de markt, die het maar ff wel of niet doet afhankelijk van de goodwill van Apple. Dat verwacht je van Chinese imitatietroep, maar niet van Palm. En om daarna ook nog eens bij elke release van iTunes een symbolische middelvinger naar elkaar op te steken, zo van kijk eens, you break I fix, is gewoon te zielig voor woorden.

 • Profielfoto
  JH90

  Waarvoor vinden mensen deze uitslag zo fijn. Ik baal er juist van dat alleen iPods/Phones werken met iTunes.
  Of is het alleen om het feit dat Apple wint (kortom lig je er wakker van als ze het hadden “verloren”?)

 • Profielfoto
  KR1275

  Waarom zou Palm met iTunes moeten kunnen werken? Drag & drop (zoals ik gewend was met mijn oude Sony E W800) werkt veel beter en de uitwisselbaarheid met andere computers is veel beter. iTunes leidt alleen maar tot beperkingen. Ik denk dat Palm ook tot die conclusie gekomen is. De koppeling is volstrekt nutteloos.

 • Profielfoto
  Maarten ter Horst

  Heel jammer als Palm het opgeeft en opmerkelijk puberale reacties hier. Lijkt erg op alle mensen die zo fel tegen Psystar waren, en vóór de willekeur die Apple hanteert of hanteerde bij het toelatingsproces in de App Store.

  Wat Palm trouwens veel beter kan doen om in te breken in het Apple ecosysteem, is de xml-bestanden gebruiken die iTunes aanmaakt voor de muziekbibliotheek. Daar kunnen ze vervolgens hun eigen frontend overheen schrijven om deze te synchroniseren met de Pre. Dan hebben ze geen last van de USB-politie en hoeven ze niets te backwards engineeren.

 • Profielfoto
  macoky

  Ik begrijp van meer mensen dat gebruik van iTunes idd wennen is. Ik ben een gebruiker van het eerste uur en weet eigenlijk niet beter. Ik ben zeer tevreden met iTunes en diegene die er moeite mee hebben zeg ik altijd: laat je window’s gewoonte links liggen. De ontwikkeling van iTunes kost geld het is een complex muziek, app, film beheer programma (en shop) voor de hardware van Apple. Apple zou licenties kunnen verkopen maar dan zou iTunes niet meer gratis kunnen zijn en daar gaat Apple’s filosofie: Perfecte samenwerking tussen hard en software.

 • Profielfoto
  Mac Erger Je Niet

  Zo moeilijk moet ’t toch niet zijn voor Palm om zelf een programma te maken dat gebruik maakt van de iTunes library?

 • Profielfoto
  ctxppc

  :D (just kidding…)

 • Profielfoto
  ctxppc

  @Richard Kruizinga: oh nee, dat is niet waar! De uitvinding van Apple (“auto-sync”) is v√©√©l beter dan alle andere methoden! Er moet gewoon een nieuwe app komen van Palm zelf! iTunes ondersteunt het delen van zijn bibliotheek.