Statenweg
Statenweg Nieuws 29 september 2009

Palm geeft ’t op

De nieuwe versie van WebOS (1.2.0) voor de Palm Pre brengt een groot aantal verbeteringen. Opvallend is echter dat Palm het toestel niet opnieuw geschikt heeft gemaakt voor synchronisatie met iTunes.

Bij de lancering van de Pre in juni bleek dat het toestel de mogelijkheid bezat om te synchroniseren met Apple’s iTunes door zich te ‘vermommen’ als een iPod. Apple stak daar een stokje voor door de muzieksoftware aan te passen. Wat volgde was een kat-en-muisspel, waarbij Palm telkens een manier vond om de blokkering te omzeilen.

Onduidelijk is of Palm er dit keer niet in geslaagd is een methode te vinden om de Pre te laten werken met iTunes, of dat het bedrijf zich de uitspraak van USB-IF heeft aangetrokken. Deze stelde dat Palm zich op glad ijs begaf.

Reageer op artikel:
Palm geeft ’t op
Sluiten