Siebren Verhoef
Siebren Verhoef Nieuws 18 september 2009

Originele Macintosh van Gene Roddenberry wordt geveild

De originele Macintosh Plus van Gene Roddenberry uit 1984 zal binnenkort worden verkocht op een veiling. Gene Roddenberry was de bedenker van de sciencefictionserie Star Trek. Helaas is hij niet meer onder ons, maar mocht je behoefte hebben aan een aandenken aan de man, dan is dit je kans. Voor de echte Star Trek fan is dit natuurlijk een veiling waarop je niet kunt ontbreken.

De Macintosh Plus met het serienummer F4200NUM0001 wordt op 8 en 9 oktober dit jaar geveild voor een prijs van $800 tot $ 1200, inclusief extra floppydrive en een brief van zijn zoon, Rod Goddenberry. Het gaat hierbij om het eerste model van de Macintosh Plus dat van de productieband afrolde, met het modelnummer 0001.

Het is niet duidelijk of de Macintosh Plus nog werkt, maar mocht dit zo zijn dan zal deze machine vast voor heel veel inspiratie zorgen tijdens het schrijven van sciencefictionverhalen.

Op deze website kun je je opgeven voor de veiling.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Originele Macintosh van Gene Roddenberry wordt geveild
Sluiten