Lucas Raggers
Lucas Raggers OMT Specials 4 september 2009

OMT’ers houden van Snow Leopard

Snow Leopard ligt nu een week in de schappen en met een prijs van 29 euro lijkt het nieuwe OS bijzonder crisisvriendelijk geprijsd. Maar wat zijn de feiten? Is iedereen als een dolle naar de winkel gerend? Of wachten de meesten op 10.6.1 voordat zij de switch maken?

Wie kijkt naar de statistieken van One More Thing krijgt een aardig kijkje in de huiskamer van de bezoeker. Zo zien we dat na een week Snow Leopard maar liefst 44% van de bezoekers de oude vertrouwde Leopard naar het asiel heeft gebracht. Dat lijkt een bijzonder mooie verhouding na slechts 7 dagen.

Daarnaast zien we dat Apple op het juiste moment PowerPC gebruikers in de steek laat. Maar liefst 93% van de OMT’ers heeft namelijk inmiddels een Mac met een Intel processor. Dit terwijl Intel Macs pas sinds begin 2006 op de markt zijn.

Eén cijfer blijft al jaren onvermurwbaar stabiel en dat is het percentage mensen dat OMT bezoekt op een Windows computer. Eén op de vijf bezoekers vindt zijn weg naar OMT via Windows. Opmerkelijk genoeg doet 65% daarvan dit met XP en dat terwijl Vista toch al weer 31 maanden op de markt is. Blijkbaar kunnen veel mensen op hun werk het toch niet laten om OMT te bezoeken. Deugnieten!

Reageer op artikel:
OMT’ers houden van Snow Leopard
Sluiten