OMT’ers houden van Snow Leopard

Door: Lucas Raggers - 39 reacties

Snow Leopard ligt nu een week in de schappen en met een prijs van 29 euro lijkt het nieuwe OS bijzonder crisisvriendelijk geprijsd. Maar wat zijn de feiten? Is iedereen als een dolle naar de winkel gerend? Of wachten de meesten op 10.6.1 voordat zij de switch maken?

Wie kijkt naar de statistieken van One More Thing krijgt een aardig kijkje in de huiskamer van de bezoeker. Zo zien we dat na een week Snow Leopard maar liefst 44% van de bezoekers de oude vertrouwde Leopard naar het asiel heeft gebracht. Dat lijkt een bijzonder mooie verhouding na slechts 7 dagen.

Daarnaast zien we dat Apple op het juiste moment PowerPC gebruikers in de steek laat. Maar liefst 93% van de OMT’ers heeft namelijk inmiddels een Mac met een Intel processor. Dit terwijl Intel Macs pas sinds begin 2006 op de markt zijn.


Eén cijfer blijft al jaren onvermurwbaar stabiel en dat is het percentage mensen dat OMT bezoekt op een Windows computer. Eén op de vijf bezoekers vindt zijn weg naar OMT via Windows. Opmerkelijk genoeg doet 65% daarvan dit met XP en dat terwijl Vista toch al weer 31 maanden op de markt is. Blijkbaar kunnen veel mensen op hun werk het toch niet laten om OMT te bezoeken. Deugnieten!

Reacties

39 reacties
 • Profielfoto
  Maurits Lagerberg

  Leuke statistieken;)

 • Profielfoto
  Stripe

  Ik denk dat ik er rond de feestdagen aan ga geloven, dan schaf ik namelijk meteen een nieuwe externe (en misschien ook direct een nieuwe interne) hardeschijf aan. Zodat het overzetten lekker makkelijk kan met TimeMachine, want dat gebruik ik nu ook nog niet.

 • Profielfoto
  Pete.Z

  Kijk, ik ben nu officieel een minderheid, waar kan ik de subsidie halen?

 • Profielfoto
  jasper050

  Denk dat die 44% best hoger kan als Snow Leopard leverbaar zou zijn. De verwachtingen zijn nu rond eind volgende week dat er nieuwe zendingen komen en waarschijnlijk nog niet genoeg om iedereen die heeft besteld van een exemplaar te voorzien.:(

 • Profielfoto
  binaries4me

  Ik ruik hier iWorks ;)

 • Profielfoto
  rikkuijpers

  Hahaha ik val onder de catogorie “deugniet”, maar ja wat wil je met een oude gare Windows machine als je moet wachten tijdens het compilen van code? Tuurlijk reis je dan even af naar je favo forum;)
  back on topic: thuis draait idd SL op mijn oude MacBook CoreDuo en het is echt een verademing. Clean install zorgt er voor dat je mac snel, fris en fruitig aanvoelt, maar nu is het verschil duidelijk aanwezig. Misschien had ik inderdaad even kunnen wachten op 10.6.1, maar geen grote problemen hierzo.

 • Profielfoto
  MacSjon

  Hoor ik subsidie voor minderheden? Stuur ff de link als je weet hoe aan te vragen.

  Werk hier nog met heel veel plezier op mijn PPC i.c.m. Leopard. Ben eigenlijk nog maar net over op Leopard en ik moet zeggen dat het goed bevalt.

  Kan me niet zo veel voorstellen bij de mensen die gelijk naar de winkel rennen voor die sneeuw poes want eigenlijk is het niet veel meer dan een upgrade van 10.5 die gratis zou moeten zijn. Nu is SL voor mij als PPC gebruiker geen optie dus ik heb makkelijk praten :sealed:

 • Profielfoto
  computer space

  Alle AMD processors zitten abusievelijk op de hoop van Intel neem ik aan?

 • Profielfoto
  R-Flow

  PPC… Huh wat is dat? :p

  @binaries4me
  drop de “S”: iWork.

 • Profielfoto
  peterfoliant

  Zie hier: OMT als big brother! Denk je bij een bezoek hooguit je browser prijs te geven, weten ze ook nog je OS en processor;)

  Het bezoek met Snow Leopard lijkt me wat vertekend. Als je het net geïnstallerd hebt, dan wil je ook weten wat anderen ervan vinden en eventueel een probleempje oplossen en kijk je automatisch wat vaker op OMT dan mensen die nog met een vorige versie van het OS werken.

 • Profielfoto
  JohnnyDeBelg

  Heb deze week een externe harde schijf gekocht om backups te maken maar Snow Leopard is overal uitverkocht.

 • Profielfoto
  stopa

  It Sucks: Ik heb geen geld om steeds maar nieuwe computers te kopen met al die nieuwe systeem eisen.
  Sta dus als PPC gebruiker in de kou en nog even ook in het duister daar je op den duur ook met zeer oude software werkt.

 • Profielfoto
  BSDaemon

  Snow Leopard is nog niet helemaal uitverkocht, gisteren nog twee schijfjes gehaald bij MediaMarkt in Amsterdam Noord. Toen hadden ze nog een voorraadje liggen.
  Gelijk gisteravond een clean install gedaan, en zit nu heerlijk te werken op SL. Oude vertrouwde omgeving van Leopard, maar inderdaad wel sneller, minder schijfruimte, en leuke kleine dingen die het werken makkelijker maken.
  Komende week m’n andere Mac upgraden.

 • Profielfoto
  LeonB

  Deze OMT’er heeft anders nu z’n buik al vol van QuickTime X!

 • Profielfoto
  Juch

  Wat dacht je van de mensen die thuis Mac gebruikers zijn en op werk even naar OMT kijken. Ik ben daar een van.
  Dat de meeste mensen dan XP gebruiken is niet verwonderlijk… er zijn maar heeeeel weinig bedrijven over naar Vista. (ondergetekende uitgezonderd)

 • Profielfoto
  tommy666

  bgielink:

  Het feit dat Apple PPC niet meer ondersteund in SL, wil niet zeggen dat jij per se een nieuwe computer moet kopen. Leopard draait nog altijd even soepel dan dat het voor de launch van SL deed hoor. Het feit dat jij een nieuwe Mac koopt, ligt eigenlijk maar aan één ding: jezelf. Apple verplicht je tenslotte toch niet om over te gaan?

 • Profielfoto
  Undaunted

  Bedoel je niet:
  1 op de 50 bezoekers gebruikt windows? Er staat 2% tenslotte..

 • Profielfoto
  apst

  Dat percentage had zeker hoger gekund! Ik wacht bijvoorbeeld nog op mijn (op 25-08 bestelde) Snow Leopard….

 • Profielfoto
  oudgeleerd

  Inderdaad, in de steek gelaten, zo voelt dat precies. Na lang sparen begin 2006 (dat is nog maar 2,5 jaar geleden!) ruim € 5300 betaald voor een een G5 PowerMac met twee 23 inch Cinema Displays, vanwege videomontage. Wat zou het nu nog waard zijn? Ik zou ipv. ‘in de steek laten’ liever het woord ‘vern**ken’ gebruiken, dat geeft tenminste aan dat het om een welbewust gekozen commerciële truc gaat.
  Teleurstellend vind ik OMT’s onkritische houding, zowel t.o.v. de geringe inhoudelijke betekenis van SL (eens met MacSjon: het is niets meer dan wat een gratis update had moeten zijn), als t.o.v. Apple’s marktstrategie die trouwe maar minder kapitaalkrachtige Appelaars buiten in de kou zet.

 • Profielfoto
  slewes

  Helaas werkt de hide in dock icon functie niet bij mij. In het begin wel maar daarna openden de vensters helemaal niet meer.

  Erg jammer.

 • Profielfoto
  iJust

  oudgeleerd: is die G5 vorige vrijdag plots gestopt met werken? Kun je er plots minder mee dan toen je ‘m ruim drie jaar geleden kocht?

 • Profielfoto
  madcat

  @oud geleerd, in juni 2005 kondigde apple aan over te gaan op intel en jan 2006 werden de eerste machines opgeleverd. Het was dan ook niet er slim om begin 2006 (een paar maanden voor de upgrade) een g5 te kopen.

  Sorry hoor maar 4 jaar is in het computer tijdperk eeuwen, ik ben zelf juist blij dat apple scheit heeft aan legancy hardware en de floppy en dvd drive er zo snel mogelijk uit gooit als mogelijk is. En zo ook een oude architectuur

 • Profielfoto
  Rub3n

  Ik heb er niet zo’n haast mee.

 • Profielfoto
  Brammetjebammetje

  @oudgeleerd: dus aan de ene kant voel je je in de steek gelaten omdat Snow Leopard niet meer PPC compatible is en aan de andere kant vind je de verbeteringen zo minimaal dat je er nog geen €30,- voor over hebt? Sorry hoor, maar waar zeur je dan nog over?!

  Daarnaast: de Intel switch is in juni 2005 aangekondigd, dus als je pas in 2006 een PowerMac koopt kan je niet zeggen dat je van niks wist…

  Kortom, qua kritiek: gevalletje pot verwijt de ketel?

 • Profielfoto
  phendersonnl

  Ik ben ook 1 van de Deugnieten, alleen bezoek ik OMT met Linux.
  Het lijkt mij niet dat de support van Apple zomaar stopt voor OS X 10.5.
  Misschien zouden ze voor PPC gebruikers een versie moeten maken zonder alle Intel crap.;)

 • Profielfoto
  J.

  @phendersonnl: ze hebben een versie hoor voor enkel PPC gebruikers. Ze noemen die 10.3.9

 • Profielfoto
  stopa

  Met Snow komen er straks misschien wel hele mooie app’s die alleen maar intel vragen. JAMMER voor al die PPC gebruikers

 • Profielfoto
  Dagaloni

  En hoe komen we aan die statistieken?

 • Profielfoto
  Arnenys

  Zelfs als een nieuwe OS X-versie maar €29 kost, zijn er mensen die zeuren. Alsof dit maar een kleine update is, maar een OS upgraden naar 64 bit en een Cocoa Finder is niet niks. Ook al merk je het alleen door de snelheidswinst.

 • Profielfoto
  iAgree

  Ik ben inmiddels ook op 10.6 en vind het heel fijn, merkbaar soepeler en sneller, dat had ik niet eens verwacht.
  Nu maar hopen dat de dev’s snel met programaas op de proppen komen die gebruik maken van OpenCL en GCD, pas dan ga je echt zien wat deze “servicepack” echt inhoud en ik vermoed dat de invloed daarvan behoorlijk zal zijn.
  Wie daar nog aan twijfelt moet dit stuk maar eens doorlezen.
  http://arstechnica.com/apple/reviews/2009/08/mac-os-x-10-6.ars

 • Profielfoto
  JdW

  Hier nog zo’n PPC / Tiger bezoeker van dit forum.
  Ik heb het maar even opgezocht, maar mijn PB G4 wordt deze maand 7 jaar (lang zal hij leven, lang zal hij leven). Ik werk er nog dagelijks mee en in de afgelopen 7 jaar heeft-ie alleen maar meer nieuwe kunstjes geleerd.

 • Profielfoto
  241

  Na één week al 44% aan Snow Leopard :O

 • Profielfoto
  Ezra

  Leuk!

 • Profielfoto
  iSponge

  Vorige week besteld, en volgende week zal ‘ie moeten aankomen =D nog eventjes en dan ook SL hier:) Meteen flash maar even updaten, want dat is wel een slordig foutje natuurlijk. Denk dat’k maar een clean install doe, even complete backup met timemachine neem ik aan en dan terug zetten nadat SL klaar is met installeren?

 • Profielfoto
  joerideleebeeck

  @dagaloni: ja dat wil ik ook wel weten eigenlijk…

 • Profielfoto
  GrizzDesign

  1 op de 5 gebruikt Windows ?
  2% is toch 1 op de 50 ?

 • Profielfoto
  Pieterr

  @Dageloni,.joeri.: Zoek eens op “Webserver statistics”.

 • Profielfoto
  KR1275

  Die rechter klopt niet! Op mijn werk zit ik ook wel eens op deze site en dat is Windows… Ik ben vast niet de enige.