Siebren Verhoef
Siebren Verhoef Nieuws 14 september 2009

Nieuwe iPod touch heeft 802.11n-chip

Behalve dat ontdekt is dat in de nieuwe iPod touch nog ruimte vrij is voor een camera, is er nog een ontdekking gedaan bij het onderzoeken van deze nieuwe iPod. De nieuwe iPod touch heeft namelijk een chip aan boord die draadloos internet via 802.11n ondersteunt. De vraag is alleen of we deze mogelijkheid ooit kunnen gebruiken in de nieuwe iPod touch.

De iPod touch van de derde generatie maakt namelijk nu nog geen gebruikt van deze mogelijkheid. Apple zou er met een software update wel voor kunnen zorgen dat deze nieuwe mogelijkheid te gebruiken is. Hierdoor zou internetten op de iPod touch sneller kunnen gaan, en zou de batterij iets langer mee kunnen gaan.

Verder is het met deze nieuwe chip technisch gezien mogelijk om de iPod touch draadloos te synchroniseren met iTunes. De chip bevat behalve 802.11n ook nog een FM-transmitter en receiver waar op dit moment nog geen gebruik van wordt gemaakt.

Tot voor kort hadden apparaten met 802.11n-ondersteuning twee antennes nodig. Door de introductie van de Single-Stream 802.11n-chip is dit nu niet meer nodig. Hierdoor is deze chip nu ook makkelijker in kleine apparaten zoals de iPod touch in te bouwen. De nieuwe iPod touch is het eerste apparaat binnen de iPhone/iPod touch familie met een 802.11n-chip.

Reageer op artikel:
Nieuwe iPod touch heeft 802.11n-chip
Sluiten