Nieuwe iPod touch heeft 802.11n-chip

Door: Siebren Verhoef - 11 reacties

Behalve dat ontdekt is dat in de nieuwe iPod touch nog ruimte vrij is voor een camera, is er nog een ontdekking gedaan bij het onderzoeken van deze nieuwe iPod. De nieuwe iPod touch heeft namelijk een chip aan boord die draadloos internet via 802.11n ondersteunt. De vraag is alleen of we deze mogelijkheid ooit kunnen gebruiken in de nieuwe iPod touch.

De iPod touch van de derde generatie maakt namelijk nu nog geen gebruikt van deze mogelijkheid. Apple zou er met een software update wel voor kunnen zorgen dat deze nieuwe mogelijkheid te gebruiken is. Hierdoor zou internetten op de iPod touch sneller kunnen gaan, en zou de batterij iets langer mee kunnen gaan.

Verder is het met deze nieuwe chip technisch gezien mogelijk om de iPod touch draadloos te synchroniseren met iTunes. De chip bevat behalve 802.11n ook nog een FM-transmitter en receiver waar op dit moment nog geen gebruik van wordt gemaakt.

Tot voor kort hadden apparaten met 802.11n-ondersteuning twee antennes nodig. Door de introductie van de Single-Stream 802.11n-chip is dit nu niet meer nodig. Hierdoor is deze chip nu ook makkelijker in kleine apparaten zoals de iPod touch in te bouwen. De nieuwe iPod touch is het eerste apparaat binnen de iPhone/iPod touch familie met een 802.11n-chip.

Reacties

11 reacties
 • Profielfoto
  Bonte

  Sneller internet?
  Zou me verwonderen, de huidige g-standaard is al een stuk sneller dan DSL of kabel. ‘n’ heeft enkel nut in een netwerk met alleen n-toestellen dus dat is eerder zeldzaam, enkel een goed uitgewerkt thuis-netwerk zou die betere snelheid kunnen halen.

 • Profielfoto
  J.G

  Menig Apple gebruiker heeft tegenwoordig al een N verbinding, elke recente mac heeft het, de airport express, extreme en time capsule. Het is gewoon de nieuwe standaard en je zegt het zelf al je hebt een thuisnetwerk nodig met alleen maar N apparatuur, dus waarom je verbinding naar beneden jagen met een touch als het ook sneller kan.

  Super zeg ik

 • Profielfoto
  Afroman

  iPhone 4g here we come!( voor de 3g gebruikers en mensen die geen iPhone hebben)

 • Profielfoto
  janhh

  Nou hier merk ik wel een verschil in snelheid tussen n en g hoor. Als ik time-machine draadloos backup over g duurt het een stuk langer.. helaas zijn de iphones en wii nog g..

 • Profielfoto
  Lau24

  Vet dat er ook een FM-radio inzit (+ FM-transmitter!!!). Keej de hardware is er, nu nog wachten totdat Apple al dit moois mbv een softwareupdate gaat unlocken:D

 • Profielfoto
  Adriaan Mol

  De g-standaard is duidelijk minder stabiel dan n. Ik merk hier zeker een verschil qua internet-snelheid (zeker bij het downloaden van grote bestanden).

 • Profielfoto
  danielpunt

  wat ik interessant vind is dat N ongeveer de helft aan stroom gebruikt in vergelijking met G.

 • Profielfoto
  iDecide

  Bij de huidige Airport Extreme gaat je snelheid niet omlaag wanneer er ook ‘G’ apparaten gebruik maken van je 802.11 N-netwerk.

 • Profielfoto
  Prolon

  ik wacht wel tot Apple eindelijk besluit om de camera en de FM trans/receiver en 802.11n activeert en toevoegt dan ga ik er pas één aanschaffen. vond het namelijk wel jammer woensdag geen camera in de touch. maar ja het is nu een kwestie van wachten.

 • Profielfoto
  DaveFlash

  Correctie: FM wordt wél gebruikt, namelijk: uitsluitend om de communicatie met de Nike+ iPod sensor die je met de Touch (alsmede ook de 3GS) kan koppelen te faciliteren. Dit maakt gebruik van FM signalen, het is Apple’s keuze om de FM mogelijkheid op zowel de Touch als de 3GS niet verder open te zetten, waar ze dit overigens wél hebben gedaan in de nieuwe Nano, waarin zowel een FM radio functie zit, als de Nike+ iPod functie.

  Wat we hieruit eenvoudig kunnen opmaken, is dat dit typische een truc is om gaande weg functionaliteit toe te voegen, ondanks dat de hardware ervoor al maanden in de rotatie is… denk aan de bluetooth functie op de vorige generatie touch (kwam pas met 3.0) etc, etc.

  Mijn vermoeden zijn ook dat (ooit) in een toekomstige update, de FM mogelijkheden van de 3GS ook (verder) worden opengezet, Apple doet wat ze altijd doen, eerst aankijken hoe de nieuwe Nano het doet, alle reviews doorgronden, en als daaruit blijkt dat de FM-radio een goede zet is geweest en de mensen kopen de Nano juist voor de FM functie, dan zal Apple dat gaandeweg ook toevoegen in andere producten… (dit is, weer, vergelijkbaar met bijvoorbeeld de “backlit kayboard” die nu (uiteindelijk) ook op de 13 inch is gekomen)

 • Profielfoto
  Ezra

  Dan is Apple wel een punt misgelopen bij het aankondigen lijkt me…