Nieuwe HP MediaSmart Servers ook voor de Mac

10 reacties

De nieuwe lijn computers die HP gisteren introduceerde zijn niet de enige nieuwe producten waar het computerbedrijf mee op de proppen komt. HP introduceert namelijk ook nog twee nieuwe MediaSmart servers voor thuisgebruikers die draaien op Microsoft Windows Home Server.

Voor deze nieuwe media servers is het voor het eerst niet meer nodig om Windows op je computer te hebben, want met behulp van Remote Desktop Connection for Mac 2.0 kunnen alle functies van deze servers worden benut. Wel moet je over minimaal één computer met Windows beschikken voor de installatie. De servers werken ook samen met Time Machine.

Met behulp van HP Media Collector is het mogelijk om bestanden over het internet te streamen naar andere Macs en PC’s. Ook kun je foto’s video’s en muziek streamen van de server naar je iPhone met een speciale app.

Reacties

10 reacties
 • Profielfoto
  VeRCEttY

  “The first installation must be on a Windows
  computer. Subsequent installations can be on a
  Windows or Mac computer.”

 • Profielfoto
  RoyHochstenbach

  Kan je beter een Mac Mini aanschaffen en die als server gebruiken, op de Apple manier. Kost niet al te veel, verbruikt niet zo veel energie, maakt niet veel geluid, en je hebt geen Windows nodig. :)

 • Profielfoto
  larstl

  HP maakt laptops die op macbooks lijken en nu dit! Misschien willen wel fuseren met apple!

 • Profielfoto
  Hostyle

  Of misschien verwachten ze een groeiend marktaandeel van Apple en willen ze daarop inspelen?;)

 • Profielfoto
  Lubbert Kramer

  Ik denk niet dat ze willen fuseren, het enige wat ze aanbieden is via r emote verbinding maken, er gebeurt dus niets op de mac zelf…. Je hebt niet voor niets een windows nodig om de server te installeren… Het enige wat ze bieden is mac ondersteuning, dit gezien de mac gebruikers aantal toch stijgt en je hierdoor dus een grotere markt bereikt

 • Profielfoto
  Sjurkie

  HP speelt slim in op de Apple-adepten, onder het mom van: “Toch een PC nodig? Dan toch HP, het Apple-vriendelijke PC-merk.”

 • Profielfoto
  PowerMac

  Steve Wozniak werkte bij HP voordat Steve Jobs hem overhaalde ontslag te nemen en samen Apple te beginnen…

 • Profielfoto
  Afroman

  Mooi! Meer mogelijkheden op de Mac!

 • Profielfoto
  gepeterd

  @RoyHochstenback
  De hp is goedkoper dan een mac mini ($549 tegen $599 voor de mini instap vs instap model dan)
  de hp heeft 1TB opslag en de mini 120 GB.
  De hp zal wss sneller zijn
  geluik heb je geen last van aangezien je een server nooit in je slaapkamer zet maar gewoon ergens in de kast of op zolder pleurt.

  Hij is alleen groter en verbruikt waarschijnlijk iets meer stroom, is gelijk een time capsule achtig ding.

  ideaal alternatief zou ik zeggen, alleen dat je windows nodig hebt voor de eerste configuratie is wat jammer.

  Los van het feit dat ik ook liever een mini heb is deze prijstechnisch zeker aantrekkelijker en heeft ook vele leuke functies (iphone app voor streaming)

 • Profielfoto
  KR1275

  Volgens mij is HP altijd al Apple-gezind geweest. Ze hebben altijd gezorgd dat er printers waren die op Apple aangesloten konden worden, terwijl ik zeker weet dat er geen cent aan verdiend werd. Ik mag ze wel bij HP. En je kunt het nog downloaden ook!