Nieuwe details tablet, voor wat het waard is

Door: Statenweg - 19 reacties

iLounge heeft een tiental nieuwe details over de verwachte Apple Tablet gepubliceerd, afkomstig van een ‘betrouwbare bron’ die eerder al juiste informatie wist door te spelen voordat een product officieel werd aangekondigd. Hier volgt een kort overzicht.

Apple zou ten minste drie verschillende prototypes van de tablet gemaakt hebben met verschillende afmetingen. De meest recente zou een schermafmeting hebben van 10,7-inch. Door dit grotere scherm is het apparaat aantrekkelijk voor e-reading toepassingen.

De tablet maakt gebruik van iPhone OS, en niet Mac OS X. Dit maakt logischerwijs de weg vrij voor de duizenden applicaties in de App Store. Echter, de tablet zal andere eigenschappen en schermafmetingen bezitten dan de iPhone, waardoor bestaande apps niet zonder meer op de tablet te gebruiken zijn.

De tablet zou qua uiterlijk veel lijken op de iPhone (denk aan de ronde hoeken aan de achterkant). Er zullen volgens de bron twee versies op de markt komen: één met en één zonder 3G. Dat onderscheid wordt momenteel ook gemaakt met de iPhone en de iPod touch.

De aankondiging van de tablet staat volgens de bron gepland voor 19 januari 2010. Traditioneel vindt in deze maand MacWorld plaats, maar Apple heeft vorig jaar aangegeven niet meer op deze beurs aanwezig te zijn. De daadwerkelijke verkoop zal volgen in mei of juni.

Voordat de tablet in productie genomen wordt, moet Steve Jobs zijn goedkeuring geven. De bron schatte de kans hierop 80%.

Reacties

19 reacties
 • Profielfoto
  Warudin

  Geen Mac OS X.. Jammer dan, lijkt me weinig interessant in dat geval.

 • Profielfoto
  Cloudsurfer

  Roep dat niet te hard. Het mag dan wel iPhone OS zijn, maar wellicht met een sterk aangepast interface. Ik sta ook niet te springen om een iPod touch met een groot scherm, er moet natuurlijk wel meer aan de hand zijn.

  Maaruh… Cooking Dash op een 10″ scherm:D :D yeah!

 • Profielfoto
  1984
 • Profielfoto
  Kaki

  Het zal wel iets van half OS X, half iPhone OS zijn… :)

 • Profielfoto
  Christophe F

  Ik hoop dat Apple nooit zoiets uitbrengt…

 • Profielfoto
  63743 Master

  Ben benieuwd, zie het nut er niet helemaal van in, maar als dit de definitive is, vind ik de verwachtte Microsoft Tablet mooier. ???

 • Profielfoto
  Perry

  Ik zie het nut/behoefte er niet van in om een tablet uit te brengen. Ik hoop ook dat Apple niet zo’n tablet uit zal brengen. Zie veel liever een nieuwe macbook of iphone uitkomen op zijn tijd dan een keer een tablet! Zie de meerwaarde van een tablet er niet van in t.o.v. een iphone (of een macbook)

 • Profielfoto
  Bor

  Spannend.

 • Profielfoto
  Begbie

  Ik zie de meerwaarde wel: niet voor de meeste mensen van mijn en jongere generaties maar vooral voor veel ouderen die de komende jaren steeds moeilijker gaan zien maar wel een gigantische markt vormen van kranten- en boekenlezers, mailen met de kleinkids, online vluchten boeken om de kleinkids te zien etc. En die zullen een apparaat met minder mogelijkheden en een simpele interface gaan omarmen. Mark my words! Mijn moeder bijvoorbeeld wil best wel wat doen op haar iBook (mijn vorige Mac :)) maar blijft het lastig vinden om er mee om te gaan. De iPhones binnen het gezin heeft ze veel sneller ontdekt en omarmd als device om simpele taken mee uit te voeren als mailen, foto’s browsen, surfen etc. Een groter scherm zou ze helemaal tof vinden. Ja, ik acht de tijd rijp voor een Apple tablet en Steve ook. Wedje leggen?

 • Profielfoto
  snipper

  iPhone OS is mooi voor de iPhone en iPod, maar op een 10′ formaat wil ik OS X gebruiken! Als Apple er niet dit jaar mee komt – en dat weten we binnen een maand want anders zijn ze te laat voor de kerst-verkoop – koop ik een wel een ‘hackintosh’ Dell v10.

 • Profielfoto
  proud

  iPhone OS is toch een uitgeklede versie van MacOSx, tenminste dat zei Jobs toch bij de presentatie van de iPhone…

 • Profielfoto
  Planeten Paultje

  Ik zie voor het onderwijs veel in een iPhone OS-tablet, niet zozeer als het OSX draait. En Apple heeft als ik mij goed herinner de iPhone OS-ontwikkelaars aanbevolen om resolutie-onafhankelijke software te maken. Dikke kans dat degenen die dat doen heel weinig moeten aanpassen aan hun bestaande software……

 • Profielfoto
  arri

  iphone OS zou prima geschikt zijn voor een dergelijk platform.
  sommigen hier onderschatten dit wellicht door de wijze waarop het doorgaands nogal beperkt wordt gebruikt door de meeste iphone developers..

  maar droom lekker verder allemaal.
  ik zie het wel als er concreet iets bekend wordt, en ontwikkel ondertussen vrolijk resolution-independant verder…

 • Profielfoto
  smacdab

  Ook e-ink?

 • Profielfoto
  dinck

  10,7″! Wow, dat is 20% groter dan het scherm van de oer-mac!

 • Profielfoto
  iFreek

  Het zal in ieder geval een gesloten systeem zijn. Voordeel (voor Apple) dat iTunes, Apple e-books en Apps een succes gaan worden op dit apparaat. De bestaande iPhone Apps worden natuurlijk widgets.

 • Profielfoto
  alstead

  tuurlijk anders kun alles overnieuw maken

 • Profielfoto
  Begbie

  De huidige apps zullen razendsnel, indien nodig, worden aangepast. Of enkel die functies die beter zijn op een groot scherm. Ik hoop dat de enorme verbetering in UI’s (doordat op een klein oppervlak moest worden gewerkt) niet verloren gaan door de tablet ontwikkeling.

 • Profielfoto
  MB12

  Ik weet eigenlijk bijna zeker dat er geen iPhone OS op komt, maar een andere aangepaste versie van Mac OS X. Of misschien is Snow Leopard al klaar voor de Tablet? Nou ja, ik weet in ieder geval zeker geen iPhone OS.