Nieuwe details tablet, voor wat het waard is

iLounge heeft een tiental nieuwe details over de verwachte Apple Tablet gepubliceerd, afkomstig van een ‘betrouwbare bron’ die eerder al juiste informatie wist door te spelen voordat een product officieel werd aangekondigd. Hier volgt een kort overzicht.

Apple zou ten minste drie verschillende prototypes van de tablet gemaakt hebben met verschillende afmetingen. De meest recente zou een schermafmeting hebben van 10,7-inch. Door dit grotere scherm is het apparaat aantrekkelijk voor e-reading toepassingen.

De tablet maakt gebruik van iPhone OS, en niet Mac OS X. Dit maakt logischerwijs de weg vrij voor de duizenden applicaties in de App Store. Echter, de tablet zal andere eigenschappen en schermafmetingen bezitten dan de iPhone, waardoor bestaande apps niet zonder meer op de tablet te gebruiken zijn.

De tablet zou qua uiterlijk veel lijken op de iPhone (denk aan de ronde hoeken aan de achterkant). Er zullen volgens de bron twee versies op de markt komen: één met en één zonder 3G. Dat onderscheid wordt momenteel ook gemaakt met de iPhone en de iPod touch.

De aankondiging van de tablet staat volgens de bron gepland voor 19 januari 2010. Traditioneel vindt in deze maand MacWorld plaats, maar Apple heeft vorig jaar aangegeven niet meer op deze beurs aanwezig te zijn. De daadwerkelijke verkoop zal volgen in mei of juni.

Voordat de tablet in productie genomen wordt, moet Steve Jobs zijn goedkeuring geven. De bron schatte de kans hierop 80%.

Reageer op artikel:
Nieuwe details tablet, voor wat het waard is
Sluiten