Siebren Verhoef
Siebren Verhoef Nieuws 30 september 2009

Niet Greenpeace, maar ‘As You Sow’ liet Apple switchen

Een lokale milieugroep uit Californië wil graag duidelijk maken dat zij de meeste invloed hebben gehad op het vernieuwde milieubeleid van Apple, en niet Greenpeace. Milieugroep ‘As You Sow’ claimt namelijk dat ze bij de laatste wijzigingen in het milieubeleid van Apple direct betrokken zijn geweest. De wijzigingen die Apple onlangs doorvoerde zorgden ervoor dat ook de schadelijke invloed van producten na aankoop wordt meegeteld.

Voorheen maakte Apple alleen duidelijk welke schadelijke stoffen er niet meer in de producten waren te vinden, en dit zorgde er al voor dat het bedrijf minder kritiek kreeg van bijvoorbeeld GreenPeace. Bij de laatste update van de milieupagina op de Apple website ging het bedrijf dus nog een stapje verder. ‘As You Sow’ zegt de plannen om deze milieubelasting anders te berekenen zelf tijdens een vergadering aan Apple te hebben voorgelegd.

‘As You Sow’ directeur Conrad MacKerron sprak bij Apple de behoefte uit om nog een stap verder te gaan in het meten van de belasting voor het milieu. Volgens hem kan de het milieubeleid van andere bedrijven pas worden beoordeeld als andere bedrijven de milieubelasting op dezelfde manier als Apple in kaart gaan brengen.

Reageer op artikel:
Niet Greenpeace, maar ‘As You Sow’ liet Apple switchen
Sluiten