Nederlandse iPhone ontploft

36 reacties

Al eerder kwamen de ontploffende iPhones uit Frankrijk en andere delen van de wereld in het nieuws, maar ook Nederland heeft nu zijn eigen ontploffende iPhone. Op het forum van iPhoneclub is te lezen dat het toestel van een Nederlandse iPhonegebruiker in een dichte handtas is ontploft. Dit gebeurde tijdens een vakantie.

De iPhone was gloeiend heet, en was niet meer terug te herkennen. Het toestel zou niet ontploft zijn door de hitte, of door verkeerd gebruik. De iPhone stond namelijk gewoon op de vliegtuigmodus, en de tas waar het toestal in zat stond in de schaduw. In de tas waar de ontploffende iPhone zich in bevond zaten ook andere dingen, waaronder paspoorten. Gelukkig zijn deze heel gebleven.

T-Mobile heeft nu verzocht het toestel op te sturen, zodat Apple het verder kan onderzoeken. Het is de vraag of het hierbij gaat om een productiefout in een bepaalde serie iPhones, of dat de ontploffende iPhones een andere oorzaak hebben.


De ontplofte iPhone. Foto: iPhoneclub

Reacties

36 reacties
 • Profielfoto
  Maced.2

  kijk daar hebbie het al

  weer zo’n fijn hoesje er om heen :D :D :D

 • Profielfoto
  niels

  gaaf! (niet voor de eigenaar natuurlijk)

  Overigens lijkt me dat ook deze best in het verhaal past van teveel druk op de behuizing. Dergelijke hoesjes als om deze zitten behoorlijk strak.

 • Profielfoto
  Ed Mokum

  Oei, dat ziet er niet fraai uit. Zou het misschien iets te maken kunnen hebben met het plastic hoesje dat er omheen zit? Het lijkt me wanneer je zo’n hoesje om je iPhone hebt de warmte niet meer zo goed afgevoerd kan worden?

 • Profielfoto
  Finisher

  Mijn iPhone werd in het verleden wel eens erg warm bij gebruik van sommige aplicaties, heb die dan ook verwijderd (weet ff niet meer zo vlug welke dat waren).
  Sindsdien geen “problemen” meer gehad.

 • Profielfoto
  Hailstorm

  Beetje plakband erop en hij is weer zo goed als nieuw. Niets aan de hand, mensen.

  BTW, ik zou ook spontaan ontploffen als ik gedwongen werd om smurfenlatex te dragen.

 • Profielfoto
  in absentia

  wtf… dat ziet er behoorlijk heftig uit… :O

 • Profielfoto
  spacefreek

  Wat ontploft er nou zoal? Moet ik met drukmaken met een 3GS of zijn het vooralsnog alleen 3G’s? @ Hailstorm: +1 :)

 • Profielfoto
  Bob Ross

  wat een onzin zeg om het op zo’n hoesje te gooien, telefoons worden toch ook al sinds mensenheugenis in een ‘strakke’ broekzak bewaard ?

 • Profielfoto
  Lubbert Kramer

  ik geloof niet dat het aan het hoesje kan liggen, ik heb de iphone 3GS en heb hier de SwitchEasy Capsule Neo Black iPhone 3G / iPhone 3G S omheen zitten…. Toch heb ik nooit problemen met dat mijn Iphone te warm word, uiteraard word deze warmer als ik film zit te kijken of spelletje speel + muziek luister, maar om nou te zeggen dat ie heet word, dat vind ik echt wel reuze meevallen….

 • Profielfoto
  double-D

  @ Hailstorm. smurfenlatex, die is erg leuk hahaha

 • Profielfoto
  chatsmit

  Stel je voor dat je deze strakke iPhone met een strak blauw huidje in je strakke broekzak hebt zitten en *POEF*… Kunnen ze op de eerste hulp met een pincet tussen de glassplintertjes door, de koptelefoon aansluiting uit je zak peuteren.

 • Profielfoto
  BlackMAC

  ontploffingsvrij simkaart!?
  Hier zit wat achter..
  ???

 • Profielfoto
  MacMartino

  De iPhone was gloeiend heet, en was niet meer terug te herkennen. Het toestel zou niet ontploft zijn door de hitte…()
  Ok, dus hij was gloeiend heet maar dat is niet relevant begrijp ik. Uh? Ik vrees dat Apple een groot probleem gaat krijgen, als een onafhankelijk instituut (TNO zal dat wel worden) dit gaat onderzoeken…

 • Profielfoto
  celie

  Je kan nu wel makkelijk bij je simkaart

 • Profielfoto
  JOR

  er wordt wat lacherig over gedaan maar je kind zal maar met je iphone spelen!!
  ik voorzie groote problemen voor de iphone!
  enof de fabrikant van de batterijen.
  en bovendien is het belachelijk dat een telefoon niet in een hoesje mag vanwege oververhitting

 • Profielfoto
  hokkie

  @JOR

  Beetje (te) duur speelgoed, vind je ook niet?

  Overigens ben ik het met je eens dat een telefoon gewoon in een hoesje moet kunnen, je moet hem ook in je broekzak kunnen meenemen.

 • Profielfoto
  Tom Lemaire

  Mischien zijn de slachtoffers van de ontploffende iPhones wel hackers die hebben meegeholpen aan een fire sale en nu worden ze een voor een doormiddel van hun iPhone uitgeschakeld! (Die Hard 4.0, meest onrealistische computer virus ooit-_-) dus niet op backspace duwen!

 • Profielfoto
  MacSjon

  Wow en ik maar denken dat dat ontploffen erg overdreven was. Dit ziet er echt ernstig uit. Hoop dat Apple snel uitvind wat hier aan de hand is want dit lijkt me toch een serieuze kwestie waar mensen echt gewond kunnen raken…

  Ook ik denk dat de oorzaak niet bij het hoesje zal liggen want wie heeft er nu geen hoesje om zijn/haar iPhone? Dat ding beschadigd veel te snel zonder (een paar krasjes zijn wel mindern dan dat je telefoon ontploft….dan toch maar geen hoesje :-P)

 • Profielfoto
  rona222

  Heb mijn iPhone is laten opladen in de auto, en vond dat deze ook heel warm (heet) werd!
  Zal dit dus zeker niet meer doen want als ik hem aan het stroomnet thuis oplaad is er geen merkbaar warmteverschil te voelen!

 • Profielfoto
  Mr. Brown

  Door sommige applicaties of features wordt het ding echt wel heet. Doe eens Push, GPS, 3G, WiFi aan en speel ondertussen een game.

  Mijn iPhone wordt vooral warm (niet heet) als ik Worms speel of Push aanstaat. Het ziet er wel ernstig uit dat dit de zoveelste iPhone is die ontploft. Straks doet Apple een major recall… ???

 • Profielfoto
  UtregCity

  Het is toch al lang bekend dat het aan de Lithium Ion batterijen ligt? Alle apparaten met die batterijen hebben een verhoogde kans op (ont)ploffingen…

 • Profielfoto
  gepeterd

  Hij zou maar in je broekzak ontploffen, ik wil het niet meemaken.

 • Profielfoto
  JOR

  hokkie
  Als je ze hebt(kinderen) weet je hoe graag ze even die telefoon vragen om te
  pacmannen enz.
  en de mijne speelt ook met mijn Rolex en rijdt regelmatig in mijn porsche dus te duur speelgoed
  :) :)

 • Profielfoto
  CadmanF

  Zo zie je maar weer, geen rondspattende ‘glasscherven’… Mede mogelijk gemaakt door Zagg aka Invisible Shield…

  En ik neem ook aan dat iedereen wel begrijpt dat hij er iets minder extreem uit heeft gezien na de ‘explosie’… Zelfs ik zou als het mij zou overkomen het iets overdrijven door hem verder uit elkaar te trekken voor de mooie pers foto..;-)

  Maar inderdaad, het zou je eigen maar zijn…:(

 • Profielfoto
  Anoniem

  Boem!

 • Profielfoto
  in absentia

  @ Hokkie, mijn dochter van 8 mag van mij ook wel eens een spelletje spelen op mijn iPhone… Da’s imho NIET echt overdreven je kind ‘spoilen’ met veel te duur speelgoed.

 • Profielfoto
  Undaunted

  Wonderlijk. Zeker als de telefoon echt in vliegtuigmodus stond en niet werd gebruikt. Dat ding generereerd dan vrijwel geen hitte, zeker niet als het scherm ook nog standby staat.

  Wat spoort zo’n telefoon dan aan om zo hard te gaan werken? Toch software die in een ‘loop’ is geraakt, niet meer afsluit en blijvend de hardware aanstuurt en daarmee warmte genereert?
  Blij dat mij dit niet overkomt.

 • Profielfoto
  mtooster

  Ik vind het nog steeds maar een raar verhaal….

  Ik heb m’n iPhone pas open gehad, en gezien de wijze waarop deze in elkaar zit kan ik het me nog steeds niet voorstellen dat door hitte (door wat? de batterij is nog intact… de chipset? misschien) je telefoon er zo uit komt te zien… het lijkt er voor mij meer op dat er een scooter overheen gereden is…..

 • Profielfoto
  Rub3n

  Beetje vage foto. Ziet er niet echt als een explosie uit. Meer alsof het uit elkaar getrokken is… Weinig brandsporen etc.

 • Profielfoto
  Anoniem

  Ik zeg user abuse :p

  Is het wel een iPhone? ik kan het daar aan niet zien.
  Misschien is het wel een HiPhone

 • Profielfoto
  Gijsberts

  Jaren geen problemen over ontplofte iPhones,
  maar sinds er een ‘ontploft’ is ontploffen de iPhones
  aan de lopende band. Hoe ongeloofwaardig kan het zijn?

 • Profielfoto
  MJ

  heeft iemand de fotos buiten dat forum ? heb geen zin om me aan te melden

 • Profielfoto
  Rinie

  @Gijsberts

  Het zou maar zo kunnen zijn dat er een bepaalde productie serie een defect heeft waardoor er nu opeens iPhones ontploffen..

 • Profielfoto
  Vinhelper

  Het lijkt net als of ie van het Empire State Building af is gegooid en daarna uit elkaar getrokken. De simkaart is nog als nieuw en de batterij=niks aan te zien! Welk onderdeel is dan ontploft?

 • Profielfoto
  sypie

  Warmte afvoeren bij een mobiele telefoon? Het moet niet gekker worden, het is toch geen computer?

  Trouwens, Apple heeft ook geen ventilatiegaten gelaten terwijl dat misschien wel had gemoeten.

  En Intel is bezig om nog snellere CPU’s te maken voor mobieltjes? Ik voorspel dat er nog veel meer van deze “bommen” rondlopen.

  Binnenkort iPhone verbod in vliegtuigen?

 • Profielfoto
  mathijsbernson

  Volgens mij doen die mensen wiens iPhones ontploffen toch echt zelf wat verkeerd… ???