Statenweg
Statenweg Nieuws 18 september 2009

‘Muziek steeds minder van belang voor Apple’

Na jaren van spectaculaire verkoopcijfers, is de groei in de verkoop van iPods er wel zo’n beetje uit. Daarnaast zijn de iPhone en de AppStore van steeds groter belang voor Apple. Het bedrijf verlegt daardoor langzaam haar focus van muziek naar software, dat stelt Businessweek.

Tijdens het laatste media event op 9 september werd veel aandacht besteed aan games op de iPod touch, terwijl het thema van het event muziek was. Volgens analisten gaat niet muziek, maar de AppStore, waarin games en andere applicaties voor de iPhone en de iPod touch verkocht worden, een belangrijke rol spelen in Apple’s toekomst.

De muziekindustrie ziet deze ontwikkeling met lede ogen aan. Nu iTunes de nummer 1 muziekverkoper is in de wereld en een marktaandeel van 90% heeft voor digitale downloads (VS), zijn zij meer dan ooit afhankelijk van Apple. Als muziek een minder belangrijke rol gaat spelen voor het bedrijf, zal de innovatie op dat vlak mogelijk stagneren. Daar lijden de record labels onder.

Volgens executives bij Apple loopt het niet zo’n vaart. Zij stellen dat muziek nog steeds een centrale rol inneemt. iPhone-bezitters willen immers naast applicaties ook muziek downloaden.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
‘Muziek steeds minder van belang voor Apple’
Sluiten