MobileMe verder bijgeschaafd

17 reacties

Naast alle productaankondigingen tijdens het event van woensdag, is MobileMe met de komst van iPhone OS 3.1 en Snow Leopard ook verbeterd.

Gebruikers van een iPhone of iPod touch met OS 3.1 kunnen op afstand een toegangscode instellen via MobileMe’s Find my iPhone-service. Zo kan de toegang tot het toestel geblokkeerd worden na verlies of diefstal.

De ‘play a sound’-functie in Find my iPhone, die helpt bij het opsporen van het toestel, klinkt voortaan op maximaal volume. Voorheen kon het gebeuren dat het geluidssignaal niet hoorbaar was, doordat het belvolume zacht stond.

Vanaf nu is het ook mogelijk om abonnementen op kalenders in iCal te synchoniseren met de iPhone of iPod touch. Bij het synchroniseren van bookmarks zullen deze samengevoegd worden, zodat bestaande bookmarks op het toestel blijven bestaan.

Op een Mac met Snow Leopard kan bij het synchoniseren van gegevens voortaan een drempel voor meldingen bij gewijzigde data ingesteld worden. Ook kan de waarschuwing helemaal uitgeschakeld worden. Nu verschijnt regelmatig een melding bij het synchroniseren als een substantiële hoeveelheid data is gewijzigd, wat irritaties op kan roepen.

Als bij het synchroniseren blijkt dat bestanden in iDisk op meerdere locaties gewijzigd zijn, kan voortaan gekozen worden om automatisch de meest recente versie te behouden. Ook kan Quik Look gebruikt worden om handmatig te bepalen welke versie bewaard dient te blijven.

Back to my Mac, waarmee op afstand toegang tot bijvoorbeeld een thuiscomputer verkregen kan worden, werkt nu ook wanneer de Mac in slaap gevallen is. Hiervoor dient ‘Schakel sluimerstand uit voor netwerktoegang’ te zijn ingeschakeld in Systeemvoorkeuren>Energiestand.

Tot slot kunnen vanaf nu filmpjes in QuickTime direct vanuit het programma gepubliceerd worden in de MobileMe gallery.

Reacties

17 reacties
 • Profielfoto
  MB12

  Handig:D

 • Profielfoto
  rtgrs

  Alleen de verjaardagen zie ik nog niet in m’n iCal op de iPhone…

 • Profielfoto
  yvio

  nu nog het contact probleem verhelpen,
  als ik deze op automatisch bijwerken zet dan wist hij alle contacten.
  (sinds enkele dagen, zie mijn post)
  misschien zijn ze servers aan het wisselen/verplaatsen/omzetten

 • Profielfoto
  Pepijn Koning

  Dat zijn weer een aantal zeer te waarderen verbeteringen, ik vind het echter wel jammer dat verjaardagen nog steeds niet zijn te synchroniseren.

 • Profielfoto
  Delars

  Ik denk er steeds meer over om toch maar eens MobileMe te gaan halen. Vooral omdat het een service is die nooit verouderd door alle gratis updates.

 • Profielfoto
  Anoniem

  Wat spelfoutjes…
  MobileMe, vollume -> volume, Quik Look -> Quick( )Look

 • Profielfoto
  garenor

  @Delars: Ik kan je MobileMe echt wel aanraden hoor!

  Die nieuwe functie om je Mac uit slaapstand te halen via WIFI werkt trouwens echt goed, daar ga ik veel gebruik van maken. MobileMe wordt echt steeds beter.

 • Profielfoto
  Don Sublymo

  IK heb back to my mac nog nooit aan de praat gekregen.
  Het staat ingeschakeld en de mac is gewoon aangesloten op een airport express op mijn kabelverbinding. Maar hoe ik dan vanop afstand aan mijn data geraak… geen idee… ???

 • Profielfoto
  Gijs Raggers

  Back to my Mac Manual:
  http://images.apple.com/mobileme/docs/L358808A_BackMac_UG_070708.pdf

  Mij is het ook nooit gelukt maar dat gold ook voor Screen Sharing. Dat laatste werkt sinds Snow Leopard wel dus wie weet zal back to my mac nu ook werken.

 • Profielfoto
  Nihilist

  Jammer genoeg is iDisk een draak geworden onder Snow Leopard.

  http://discussions.apple.com/thread.jspa?threadID=2135408&tstart=0

 • Profielfoto
  wardjj

  @Nihilist: Na de update van 1.6.1 lijken bij veel gebruikers in dat topic de problemen opeens verdwenen te zijn…

 • Profielfoto
  iJohan

  Ik vind het jammer dat je maar een pop service er aan kan toevoegen en handmatig moet op halen.

 • Profielfoto
  herredeurloo

  heeft iemand enig idee hoe je dan die abonnementen via MobileMe synct?

 • Profielfoto
  Poezenbeest

  Back To My Mac werkt alleen als de NAT-instellingen op het netwerk goed staan, dit mag maar bij één apparaat in het netwerk aanstaan. Abonnementen worden automatisch opgenomen, nu jullie het zeggen bedenk ik me dat ik inderdaad abonnementen heb gezien op mijn iPhone de laatste week.

  Overigens… vragen hier stellen is een beetje zonde, als we een prachtig forum hebben met een speciaal gedeelte voor MobileMe

 • Profielfoto
  raptorNL

  Onzin, BTMM wekt prima op meerdere Macs in hetzelfde netwerk. Daarvoor zetten die Macs gewoon elk hun eigen poort open in de router. Daarvoor moet wel Universal Plug&Play (UpnP) en/of Port Mapping Protocol (PMP) aanstaan in de router, zodat de Macs in het netwerk die poorten ook daadwerkelijk kunnen openzetten. Verder moet de OS X firewall natuurlijk ook Screen Sharing en/of File Sharing (en/of elke andere service die je wil benaderen op afstand) toestaan. Verder kan je ISP nog roet in het eten gooien, als je bij je ISP ook nog eens achter een (of zelfs) meerdere NAT lagen zit.

  [edit] Dit artikel legt het allemaal prima uit: http://www.macworld.com/article/60946/2007/11/backtomymac_side.html

 • Profielfoto
  PretPedKadet

  Cocaine

 • Profielfoto
  ApplepuntNL

  Hoe kan ik de lock code weer uit mijn iPhone halen. Erin zetten was namelijk erg makkelijk en nu er weer uit