Statenweg
Statenweg Nieuws 11 september 2009
Leestijd: 1 minuut

MobileMe verder bijgeschaafd

Naast alle productaankondigingen tijdens het event van woensdag, is MobileMe met de komst van iPhone OS 3.1 en Snow Leopard ook verbeterd.

Gebruikers van een iPhone of iPod touch met OS 3.1 kunnen op afstand een toegangscode instellen via MobileMe’s Find my iPhone-service. Zo kan de toegang tot het toestel geblokkeerd worden na verlies of diefstal.

De ‘play a sound’-functie in Find my iPhone, die helpt bij het opsporen van het toestel, klinkt voortaan op maximaal volume. Voorheen kon het gebeuren dat het geluidssignaal niet hoorbaar was, doordat het belvolume zacht stond.

Vanaf nu is het ook mogelijk om abonnementen op kalenders in iCal te synchoniseren met de iPhone of iPod touch. Bij het synchroniseren van bookmarks zullen deze samengevoegd worden, zodat bestaande bookmarks op het toestel blijven bestaan.

Op een Mac met Snow Leopard kan bij het synchoniseren van gegevens voortaan een drempel voor meldingen bij gewijzigde data ingesteld worden. Ook kan de waarschuwing helemaal uitgeschakeld worden. Nu verschijnt regelmatig een melding bij het synchroniseren als een substantiële hoeveelheid data is gewijzigd, wat irritaties op kan roepen.

Als bij het synchroniseren blijkt dat bestanden in iDisk op meerdere locaties gewijzigd zijn, kan voortaan gekozen worden om automatisch de meest recente versie te behouden. Ook kan Quik Look gebruikt worden om handmatig te bepalen welke versie bewaard dient te blijven.

Back to my Mac, waarmee op afstand toegang tot bijvoorbeeld een thuiscomputer verkregen kan worden, werkt nu ook wanneer de Mac in slaap gevallen is. Hiervoor dient ‘Schakel sluimerstand uit voor netwerktoegang’ te zijn ingeschakeld in Systeemvoorkeuren>Energiestand.

Tot slot kunnen vanaf nu filmpjes in QuickTime direct vanuit het programma gepubliceerd worden in de MobileMe gallery.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
MobileMe verder bijgeschaafd
Sluiten