‘Microsoft aast op medewerkers Apple Stores’

26 reacties

Microsoft kondigde in juli aan dat ze hun winkels willen indelen op de manier waarop Apple dat nu al een aantal jaren doet, inclusief een ‘Guru’ bij wie je terecht kunt met al je Windows-vragen. Maar daar blijft het niet bij, want volgens The Loop wil Microsoft ook graag de medewerkers van verschillende Apple Stores overnemen.

Microsoft biedt deze medewerkers een salaris aan dat een stuk hoger ligt dan het salaris dat ze nu in de Apple Stores verdienen, aldus anonieme bronnen tegenover The Loop. Ook zou Microsoft de verhuiskosten van sommige medewerkers van Apple Stores vergoeden als ze voor een nieuwe Microsoft winkel zouden komen werken.

Als medewerkers eenmaal zover waren gekregen dat ze in een nieuwe Microsoft winkel wilden werken, kregen sommigen van hen de opdracht om mensen in de directie van een Apple Store te benaderen om ze vervolgens een beter betaalde plek in een Microsoft winkel aan te bieden.

Reacties

26 reacties
 • Profielfoto
  So Klear

  Heerlijk die vrijemarkt, niet?:)

 • Profielfoto
  Mr. Jones

  Lijkt me dat er toch wel contracten zijn waarin zaken als concurrentiebeding
  uitvoerig zijn vastgelegd.

 • Profielfoto
  JTD

  Concurentiebeding als verkoper in een winkel? Kan me niet voorstellen dat een V&D medewerker niet over mag stappen naar een Bijenkorf. Het gaat hier niet over zgn gevoelige informatie die deze mensen hebben. Tcoh?

 • Profielfoto
  Mr. Jones

  @jtd

  Mijn reactie had voornamelijk betrekking op de laatste alinea.

 • Profielfoto
  JBStudio

  Als je dan in een apple winkel werkt, doe je dat naar mijn idee niet alleen omdat je graag verkoper wilt zijn, maar zeker voor het merk. Als ik mijn ziel en zaligheid leg in apple-producten en dat met volle overtuiging kan verkopen, kan dat plots toch niet voor windows-crap. Overstap V&D – bijenkorf snap ik, maar apple-windows, gaat er bij mij echt niet in…. dan gaat echt de regel op: liever iets minder verdienen en het naar m’n zin hebben op het werk, dan andersom.

 • Profielfoto
  DoppieDoppie

  Een slecht product kun je nooit goed verkopen.

 • Profielfoto

  Tja, geld is een belangrijke drijfveer voor mensen. Bovendien heb ik het gevoel dat MS zijn medewerkers wat beter behandeld dan Apple dat doet.

  Twee argumenten om in ieder geval een “oriënterend” gesprek niet uit de weg te gaan;)

 • Profielfoto
  strigoi

  Wat komt erin de MS winkels? Kasten en kasten met Windows 7 en Office? Ik zie deze formule wederom falen. MS geeft zo alleen maar aan dat het eigen originaliteit, innovatie en creativiteit mist en ergens achteraan de lijn mee waggelt.

 • Profielfoto
  Appletosh

  Niet elke Apple verkoper weet standaard toch ook alle ins-en-outs van een windows pc’s en de software. dat willen ze ook niet weten of krijgen ze een omscholing (hersenspoeling)?

  ze kunnen beter windows fans in dienst nemen.
  ik zou tevens voor geen goud in een pc zaak willen staan.

 • Profielfoto
  Mista FraggadeliX

  Ik weet niet of AppleStore medewerkers nog leuke kortingen krijgen, maar anders kunnen ze met al dat extra salaris meer mooie Apple-producten aanschaffen… Vertel alleen niks daarvan tegen Ballmer :p

  http://www.onemorething.nl/?p=showarticle&art_id=4498

 • Profielfoto
  jurgen.

  @Mr. Jones :Concurrentiebeding op de werkvloer heeft hier niets mee te maken. Apple kan simpelweg als een andere partij diens medewerkers benaderd helemaal niets doen. Hooguit boos worden en hard schreeuwen dat het niet “fair”of “netjes”is,maar dat is meer om zichzelf een gezicht te geven. En mocht Apple hun medewerkers verbieden de overstap te maken,en te gaan dreigen met rechtzaken,dan is Apple nog zieliger dan ik dacht want als je de rollen omdraait dan is Apple ook nooit beroert geweest in het verleden als het hen zelf betreft om allerlei (top) mensen overal vandaan te halen onder het mom van “vrije marktwerking”.Juridisch zal Apple op de langere termijn het toch verliezen want ongemotiveerde medewerkers met verder weinig uitzicht op een betere functie of financieel salaris en die toch weg willen,kun je moeilijk tegenhouden.

 • Profielfoto
  prullenbak

  @jtd Bijenkorf, v&d en HEMA zijn van hetzelfde concern…das nou jammer:P

 • Profielfoto
  Islandsvinur

  ‘Een slecht product kun je nooit goed verkopen.’

  @DoppieDoppie krijgen ze anders toch al 20 jaar behoorlijk goed voor mekaar hoor:P

  @prullenbak HEMA is inmiddels niet meer van Maxeda

 • Profielfoto
  Hailstorm

  @ prullenbak. Bijenkorf en V&D zijn onderdeel van Maxeda. HEMA is van Lion Capital.

 • Profielfoto
  MacBooky

  Chique

 • Profielfoto
  bassbug

  Microsoft is en blijft toch de koning van de kopieergilde…

  a) Inderdaad als liefhebber van Apple en software wil je niet bezig houden met Windows-ellende. Ik heb zelf nl. ook geen idee wat ik moet doen als Windows in VMware panne krijgt…

  b) Gewoonweg kopieren van een concept, want dat is AppleStore, werkt zelden.

  c) Wat moet MS in hemelsnaam verkopen in de winkel? Muizen, Zune, WIndows en Office?

 • Profielfoto
  JTD

  @Prullenbak:
  Maar onderling beconcureren ze elkaar wel. Jammer dat ik niet een ander concern had bedacht…I admit…haha

 • Profielfoto
  slewes

  Toch intressant en geld en arbeidsvoorwaarden zijn in deze tijd wel zeker van belang en kunnen reden geven tot overstap en bijscholing.

 • Profielfoto
  Doede

  Er is natuurlijk niet gezegd dat AppleStore medewerkers ook zeer merkentrouw zijn, maar deze strategie van Microsoft is gewoon ’t slechtste wat een marketeer kan bedenken. Sterker nog: als je totaal geen idee meer hebt hoe je klanten moet binden, dan ga je maar exact ’t zelfde doen als je concurrent.

  Persoonlijk vind ik een leeghoofdige en onbegrijpelijke klucht van Microsoft. Met zoveel kapitaal kan toch wel ééns in hun leven een fatsoenlijk campagne worden opgezet?? En zo niet, kap er dan mee. MS houdt genoeg marktaandeel, ook al adverteren ze niet. Straks slaagt de opzet niet, en wordt het gewoon antireclame voor het bedrijf.

  …zucht!

 • Profielfoto
  ctxppc

  Echte dieven! :angry:
  Mijn zorg! :p

 • Profielfoto
  Hermanko

  Blijkbaar is M$ toch bang voor meer Apple succes, en gaan weer na-apen ???

 • Profielfoto
  Macman

  Er staat niet bij of ze op het aanbod ingingen… Microsoft denkt zeker door alles te kopiëren en te kopen dat ze een beter merk worden? Het is juist weer heel vleiend voor Apple dat ze gekopieerd worden. En heel slecht voor het imago van Microsoft?
  Rare man die Steve Ballmer

 • Profielfoto
  Falc

  Zorg eerst voor een bron in plaats van anonieme meldingen!

 • Profielfoto
  Anoniem

  Wie wil nou voor Steve Balmer werken?
  Ik zou compleet gek worden als die gast de hele dag om me heen zou hangen :p

 • Profielfoto
  FilX

  JBStudio: Als je dan in een apple winkel werkt, doe je dat naar mijn idee niet alleen omdat je graag verkoper wilt zijn, maar zeker voor het merk.

  ‘Tuurlijk, je staat in zo’n winkel om het merk… Dat geloof je toch zeker zelf niet. Weet je wat die gasten verdienen ? Geen drol. Ze staan er denk ik vooral als bijverdienste naast hun studie, niet omdat ze zo graag een winkel verkoper bij Apple willen zijn. Als ik zo’n verkoper was zou ik gretig gebruikmaken van het aanbod van Microsoft. Je moet zakelijk en privé immers gescheiden houden en een belegd broodje smaakt beter dan een droog broodje…

 • Profielfoto
  The_J

  Mensen komen bij Apple werken om dat het apple is. Niet om dat ze in een willekeurige computerwinkel aan de slag willen;) Daarvoor moet je naar MediaMarkt of MyCom.