Live TV op je iPhone via EyeTV

14 reacties

Het blijft een vurige wens voor velen: televisie kijken op je iPhone of iPod Touch. Apps als Uitzending gemist waren een goed begin, maar de heilige graal was en bleef toch live televisie. Elgato is dat nu gelukt… zo ongeveer.

Elgato’s EyeTV software heeft een eigen iPhone App gekregen. De App was al eerder aangekondigd maar is vanaf vandaag daadwerkelijk verkrijgbaar. Via een WiFi netwerk maakt de App automatisch contact met de EyeTV software op je Mac. Vervolgens zijn vrijwel alle functies te gebruiken op je iPhone of iPod Touch inclusief programma’s opnemen, opnames programmeren of bekijken en jawel; live TV kijken.

De App werkt zowel binnenshuis als onderweg, maar vereist wel een aantal zaken: een WiFi netwerk en een Mac waar een door EyeTV 3 aangestuurde TV tuner aan verbonden is. Wie dit alles heeft en nog € 3,99 kan missen kan EyeTV downloaden in de App Store.

Reacties

14 reacties
 • Profielfoto
  Gijs Raggers

  Ik zie geen ontvangers meer in de Elgato shop om mn digitenne te vervangen?!

 • Profielfoto
  AST

  Dus als ik het goed begrijp ben je nog altijd afhankelijk van een WiFi netwerk EN een Mac met tuner… Waarom zou ik dan tv gaan kijken op m’n iPhone en niet op m’n Mac?

  Niet bepaald een revolutie..

 • Profielfoto
  Gijs Raggers

  @AST Je kan nu bij je schoonmoeder op de bank lekker studio sport kijken op je iphone zonder dat je je mac mee hoeft te nemen.

 • Profielfoto
  PvdO

  Je moet je Mac dus wel meenemen, en die Mac moet EyeTV aan hebben staan, en op hetzelfde netwerk zitten.
  Bovendien werkt de app niet als afstandsbediening, wat ik ook wel mooi had gevonden. Maar daar hebben we trouwens ook al jfControl voor.

 • Profielfoto
  Breuf

  @PvdO: bij EyeTV hardware zit een AB. Waarom zou je de iPhone daarvoor gebruiken? Bellen tijdens het zappen wordt dan ook een stuk lastiger;-)

 • Profielfoto
  Koen van Tongeren

  @ PvdO: zoals in ’t artikel staat vemeld hoef je NIET op één netwerk te zitten.

 • Profielfoto
  roy

  Hoe zit het afspelen via de TV out cable van apple?

 • Profielfoto
  Botsche

  Interessant, ben wel benieuwd wat voor bandbreedte dit vraagt. Je kunt wel wifi hebben, maar als de achterliggende internet verbinding traag is, zal het nog steeds niet werken. Slingbox heeft trouwens een soortgelijke oplossing. Die geven aan 256Kb upstream nodig voor het streamen vanuit huis en 120Kbps verbinding op je Iphone om te kunnen kijken. Dat valt dus nog wel mee.

 • Profielfoto
  Electr0n

  m.a.w nog steeds een slecht programma.
  Want aller eerst moet ik al die crap van hun hebben voordat ik het pas kan. Er moet toch zeker nog een ander mogelijkheid zijn!

 • Profielfoto
  spacefreek

  ’t heeft dezelfde beperkingen als logmein, je hebt (voor acceptabele werking) een WiFi spot nodig, en je computer thuis moet aan staan. Opzich vind ik logmein op de iPhone vrij revolutionair, hier kan ik me dus ook aardig in vinden..

 • Profielfoto
  cmug

  Toch knap voor elkaar gekregen. Het werkt in 1 X op mijn Mac/iPhone. Ik moest alleen mijn firewall uitschakelen.Opname OK. Live beeld is de zwakste schakel lijkt. Die is namelijk nog wat haperig. Maar de basis werkt OK een updateje verder en het werk beter denk ik dan maar. De basis is OK.

 • Profielfoto
  WernerT

  Mooie ontwikkeling, een DVB-T-stick met eyeTV is er al vanaf 30 euro (Stick Solo 72e).
  App gelukkig ook niet zo bezopen duur als bij de Slingbox.

 • Profielfoto
  lakie1982

  Slingbox is toch wel wat beter.

 • Profielfoto
  cmug

  Update NL zender geven wat hapering, maar de commerciële NL en ook de of HD uitzendingen helemaal niet.