Siebren Verhoef
Siebren Verhoef Nieuws 7 september 2009

Kleuren donkerder in Snow Leopard

Als je Snow Leopard al hebt geïnstalleerd is het je misschien opgevallen dat de kleuren op je scherm iets donkerder en dieper zijn dan voorheen. Dit komt doordat Snow Leopard standaard gebruik maakt van een andere gamma-waarde dan de vorige versies van Mac OS X.

Voorheen maakte Mac OS X gebruik van gamma 1.8, en dit is nu veranderd naar 2.2. Gamma 2.2 wordt al veel langer gebruikt in Windows. Deze omschakeling heeft onder andere tot gevolg dat web-designers die op de Mac werken nu een beter beeld hebben van wat Windows gebruikers te zien krijgen als ze de website bezoeken.

Links: gamma 2.2, rechts gamma 1.8.

Op de weblog van Adobe wordt toegelicht wat deze stap voor gevolgen heeft voor de gebruikers van Adobe-software op de Mac. Zo zullen web-designers die voorheen niet met gamma 2.2 werkten zich moeten realiseren dat de kleuren nu anders zullen uitkomen.

Als je niet tevreden bent over de donkerdere kleuren van gamma 2.2, kun je dit zelf weer terugzetten naar gamma 1.8. Dit doe je bij Systeeminstellingen > Beeldschermen > Kleur > Kalibreer. Hier is ook gamma 2.2 in te stellen voor gebruikers die niet werken met Snow Leopard.

Reageer op artikel:
Kleuren donkerder in Snow Leopard
Sluiten