Statenweg
Statenweg Geruchten 3 september 2009

Kant-en-klare ringtones in iTunes

Volgens CNET heeft Apple de rechten verkregen om kant-en-klare ringtones te gaan aanbieden in iTunes voor gebruikers van de iPhone. De aankondiging van deze dienst zou volgende week woensdag gepland staan tijdens het special media event.

Sinds 2007 is het voor iPhone-bezitters al mogelijk om ringtones te maken van reeds aangekochte muzieknummers. De gebruiker dient zelf een fragment van 30 seconden uit het nummer te snijden, waarvoor Apple 99 cent rekent. Welk bedrag Apple gaat vragen voor de pre-cut ringtones is nog niet bekend.

Hoewel de markt voor ringtones als lucratief bekend staat, is de omzet volgens onderzoeksbureau SNL Kagan in de afgelopen jaren fors teruggelopen. In 2008 werd nog maar $541 miljoen uitgegeven, tegen $714 miljoen in 2007. Een krimp van 24%.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Kant-en-klare ringtones in iTunes
Sluiten