Siebren Verhoef
Siebren Verhoef Nieuws 18 september 2009
Leestijd: 1 minuut

Jon Rubinstein spreekt over Apple en Palm

Engadget sprak voor de eerste aflevering van de ‘Engadget Show’ met Palm CEO Jon Rubinstein, die vroeger werkzaam was voor Apple. Hij praat onder meer over hoe slecht Apple eraan toe was toen hij begon bij Apple in 1997. Ook vertelt hij betrokken te zijn geweest bij de beslissingen om elke Mac met USB uit te rusten en om de floppy drive niet meer standaard te leveren in een Mac.

Toen Apple begon met het ontwikkelen van iTunes werd er gekeken naar wat de concurrentie deed op het gebied van draagbare muziekspelers. Dat waren stuk voor stuk slechte apparaten die niet goed bruikbaar waren, aldus Rubinstein. Apple heeft op dat moment besloten om een muziekspeler uit te brengen die wel goed en gebruiksvriendelijk was. Hierbij werd gekozen voor het gebruik van een 1.8 inch hardeschijf, ook een beslissing waarbij Rubinstein betrokken was.

Over zijn beslissing om Apple te verlaten in 2006 en om uiteindelijk te gaan werken als CEO van Palm zegt hij dat hij dit zag als een geweldige kans. Hij is onder andere verantwoordelijk voor de ontwikkeling van de Palm Pre.

Bekijk de video op Engadget.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

De beste start van je weekend ✉️

Het belangrijkste Apple-nieuws, de beste tips en meer. Elke vrijdag in de OMT-nieuwsbrief.