Jon Rubinstein spreekt over Apple en Palm

5 reacties

Engadget sprak voor de eerste aflevering van de ‘Engadget Show’ met Palm CEO Jon Rubinstein, die vroeger werkzaam was voor Apple. Hij praat onder meer over hoe slecht Apple eraan toe was toen hij begon bij Apple in 1997. Ook vertelt hij betrokken te zijn geweest bij de beslissingen om elke Mac met USB uit te rusten en om de floppy drive niet meer standaard te leveren in een Mac.

Toen Apple begon met het ontwikkelen van iTunes werd er gekeken naar wat de concurrentie deed op het gebied van draagbare muziekspelers. Dat waren stuk voor stuk slechte apparaten die niet goed bruikbaar waren, aldus Rubinstein. Apple heeft op dat moment besloten om een muziekspeler uit te brengen die wel goed en gebruiksvriendelijk was. Hierbij werd gekozen voor het gebruik van een 1.8 inch hardeschijf, ook een beslissing waarbij Rubinstein betrokken was.

Over zijn beslissing om Apple te verlaten in 2006 en om uiteindelijk te gaan werken als CEO van Palm zegt hij dat hij dit zag als een geweldige kans. Hij is onder andere verantwoordelijk voor de ontwikkeling van de Palm Pre.

Bekijk de video op Engadget.

Reacties

5 reacties
 • Profielfoto
  iTommie11

  Nou, nu maar hopen dat Palm niet veel gaat kopieren van Apple.

 • Profielfoto
  reven

  Rock on PALM!

  Zorgt ervoor dat Apple nog sneller en beter moet innoveren..
  En daar worden wij blij van

  toch?

 • Profielfoto
  63743 Master

  idd

  Vind wel dat Palm ergveel kopieƫrd van Apple

 • Profielfoto
  chatsmit

  valt reuze mee met ‘gekopieerde iphone’. Vrijwel alle touchphone’s lijken op of hebben veel weg van de iPhone, vind ik de pre nog meevallen:-) Maar idd go Palm, houdt Apple scherp en innovatief.

 • Profielfoto
  maikel22

  Palm heeft zoiets als cards, dat vind ik heel innovatief. Maar heb toch liever een iPhone denk ik.