iTunes 9 veroorzaakt problemen met AirTunes verbinding

30 reacties

De laatste versie van iTunes, versie 9, zorgt bij sommige gebruikers voor problemen met hun AirTunes verbinding. Gebruikers van AirTunes, waarmee het mogelijk is met de AirPort Express muziek te streamen via wifi, melden dat ze vreemde foutmeldingen krijgen over niet correct geïnstalleerde iPods en verbroken verbindingen met de AirPort speaker.

Behalve deze foutmeldingen klagen andere gebruikers dat de kwaliteit van muziek die ze luisteren via hun AirTunes verbinding achteruit is gegaan. De problemen treden op onder Leopard, Snow Leopard en zelfs onder Windows, ongeacht het model AirPort Express.

Voor sommige gebruikers heeft het aan- en uitzetten van de Firewall in Mac OS X geholpen, bij anderen hielp het resetten van de AirPort Express via het configuratieprogramma. Het is nog niet duidelijk of Apple bezig is met een software update om te problemen te verhelpen.

Reacties

30 reacties
 • Profielfoto
  Anoniem

  hier gaat alles (nog) goed. Geluidskwaliteit prima

  (Macbook Pro/Snow Leopard/iTunes 9/Wifi via Time Capsule/ 2 Airports via wifi)

 • Profielfoto
  Maced.2

  en zelfs onder Windows…ja en :p

 • Profielfoto
  niels

  Deze problemen had ik met iTunes 8.2 Gelukkig waren ze snel verholpen door een update.

 • Profielfoto
  MacBoot

  hier gaat het prima
  wel heb ik als ik mijn MacBook dicht klap tijdens het afspelen en hem daarna weer open klap, dat er dan een foutmelding in beeld komt dat er geen verbinding mogelijk was met de AirTunes speakers, maar dit had ik al sinds mijn aanschaf van de Airport Express (iTunes 8) en lijkt me vrij logisch;)

 • Profielfoto
  Delars

  Hier alles prima onder Snow Leopard, vanuit iTunes 9 naar de op de Airport Express aangesloten speakers

 • Profielfoto
  Rod

  Hier (gelukkig) ook nog geen problemen. Al geef ik persoonlijk liever mn airtunes op voor een printer die weer werkt onder SL :(….maar ben blij dat dit probleem bij mij niet voorkomt:)

 • Profielfoto
  Gert van Dam

  Ook bij Tiger is er een probleem bij mij.

  Op gezette tijden valt de verbinding enkele seconden weg en komt na enige tijd weer in de lucht. Dit herhaalt zich een keer of 7 en dan is alles weer voor een klein uur goed. Bijzonder irritant als je naar muziek luistert, menig “gvd, klote Apple” klinkt er dan door mijn huis.

  Niemand herkent die probleem op talloze fora.

 • Profielfoto
  binaries4me

  Bij mij geen last met verbinding. zat vandaag wel fff met de kwaliteit maar na me stereo aan en uit te hebben gezet was het weg dus of het daar aan lag is me een raadsel

 • Profielfoto
  MrHammond

  Nergens problemen mee gehad, AirTunes werkt hier als een zonnetje! Alleen krijg ik een korte strandbal als ik een video in iTunes start…

 • Profielfoto
  SquishyChocolate

  Bij mij zijn en waren er onder Tiger ook problemen. Net als bij Gert met het wegvallen van de verbinding/het geluid. Erg vervelend Hoopte eigenlijk dat het met Snow Leopard over zou zijn. Ik wacht af (tot mijn Snow Leopard eindelijk binnen is).

 • Profielfoto
  Toinef

  Ik heb nog steeds firmware 7.3 (ipv 7.4.2.) omdat ik eerder met 7.4 wel last had en toen heb ik maar weer gedowngrade

 • Profielfoto
  d3nn

  Ik heb nergens problemen mee. Mijn AirTunes werkt nog perfect!

 • Profielfoto
  wolfje

  Ik heb ook problemen als ik in iTunes Apple tv als externe speaker gebruik. Verbinding blijft hoogstens 1 minuut in stand. Daarna verbinding verbroken en krijg ik een foutemelding (15500 of zoiets). De kwaliteit is ook (wat) slechter.
  Dit is de eerste keer sinds een jaar of twee dat ik problemen met een upgrade van Apple software heb. ???

 • Profielfoto
  Mart71

  No problemo hier. Buren zouden graag willen dat ik problemen met AIRtunes had:P

 • Profielfoto
  PowerMac

  heb geen buren…

 • Profielfoto
  Nihilist

  Airtunes was onder Leopard bij sommigen ook al een draak, waaronder bij mij. Airfoil aangeschaft en nergens meer last van.

 • Profielfoto
  Buzz

  Ik woon in een omgeving met extreem veel draadloze netwerken, dus als ik problemen heb komt het vrijwel altijd door interferentie met netwerken in de buurt op hetzelfde kanaal. Vaak is het instellen van een ander kanaal dan afdoende. Maar soms word je er wel eens gek van.

  Ik vraag me ook af of dit nu echt bij iedereen die het meldt eenzelfde probleem met iTunes 9 is. Airport Express/Airtunes problemen zijn er altijd al geweest, en de een heeft er wel last van en de ander niet. Dat doet vermoeden dat het meer met de omgeving te maken heeft dan met de software (of misschien een combinatie van beide). In iTunes 9 zijn wel de foutmeldingen gewijzigd (maar nog steeds niet echt duidelijk voor de gebruiker), dus wie weet komt door die verandering dit verhaal wel in de wereld, terwijl er feitelijk misschien wel helemaal niet meer problemen zijn dan vroeger.

  Ik had sinds Snow Leopard, maar voordat iTunes 9 uitkwam, op eens weer verbindingsproblemen. Uiteindelijk hielp het om het Airport kanaal terug op Automatic in te stellen. Sindsdien, ook met iTunes 9 en nog steeds met Snow Leopard, heb ik geen problemen meer.

 • Profielfoto
  mixthead

  itunes 9 is een groot reclame monster
  Ik begin na heel wat jaren apple fan te zijn geweest steeds minder in apple te geloven.
  Vanaf de introductie van de iphone is elke keynote een steeds grotere teleurstelling
  van gebakken lucht en oplichterij.
  Een cameratje in je ipod wow…. ,Snow leopard (een van ppc ondersteuning gesloopte leopard) en dan nu itunes niks nieuws behalve dat je nu onvermijdelijk ondergekotst word met opdringerige reclame
  De 3.1 update voor iphone niks nieuws en maakt je iphone zeker niet sneller
  allemaal gebakken lucht
  Wat er volgens mij achter deze gebakken lucht zit verpakt zijn 3 dingen :
  ppc ondersteuning verwijderen
  Jailbreak van iphone proberen te ver komen
  En mensen nog meer de itunes store inlokken
  Ik heb niks tegen marktgericht denken maar steve is een huichelaar.
  Microsoft is en was een monster maar daar waren ze wel eerlijk in.
  Apple is hard op weg een groter monster te worden dan microsoft
  Het enigste verschil met microsoft is dat ze geen rotzooi verkopen.
  ze verkopen gebakken lucht en ik weet niet wat ik erger vind…………

 • Profielfoto
  Anoniem

  @mixthead Als je zegt dat Apple z’n producten vooral zo maakt, dat je vooral op soepele wijze naar de mega-omzet-genererende online content geleid wordt, heb je gelijk. Aan jou de keus om ‘r wat van te kopen of niet. Als mensen met z’n allen besluiten dat niet te doen, dan zijn die dingen zo voorbij.. Maar dat zal nog wel ff duren denk ik..:D

 • Profielfoto
  mixthead

  Ik zeg dat apple begon als een bedrijf wat redelijk eerlijk was en zijn gebruikers betrok bij het bedrijf.
  Nu word er steeds meer op een haast onbeschofte manier misbruik gemaakt van dat
  opgebouwde vertrouwen bij de mensen.

 • Profielfoto
  Mattnh

  On topic:
  Heeft hier de hele dag gedraaid op een MBP.
  Niets aan de hand.

 • Profielfoto
  truckdiver

  hier wel problemen,nadat de imac in sluimerstand is geweest moet ik telkens weer mijn airport verbinding handmatig aanvinken.

 • Profielfoto
  sypie

  @Mixthead: als je met aandeelhouders te maken hebt dan moet je wel. Die figuren investeren niet voor niets in je bedrijf en willen hun geld terug zien. Logisch gevolg: er moet gehandeld worden, zo veel mogelijk voor een zo goed mogelijke prijs. Dus wat doet Apple: iPods steeds hernieuwd uitbrengen door er iets andere software in te stoppen, de electronica iets aan te passen (verbeteren) en er een groter geheugentje in te zetten. Ondertussen moeten mensen zoveel mogelijk downloaden in de iTunes Store want dat levert geld op zonder er iets voor hoeven te doen…

  Als andere bedrijven 10 jaar geleden zo slim waren geweest hadden die dit commentaar gehad…

 • Profielfoto
  Wouter I

  Hier draait alles voorlopig nog goed. Airtunes blijft een zorgenkindje. Als sinds de afgelopen 3 updates van iTunes, en de upgrade vanaf Tiger zijn er verhalen dat Airtunes het bij sommigen wel, en bij anderen juist weer niet doet.
  Bij mij was het ook elke keer afwachten, en dan na een paar keer Firewall uit of ipv6 aan of uit zetten deed ie het ineens weer.

 • Profielfoto
  epicenter

  Net als Buzz_D betwijfel ik dat iedereen het over hetzelfde probleem heeft. Mijn airtunes doet het sinds iTUnes 8 al niet meer. Ik kan drie liedjes luisteren en dan blijft het ergens middenin een track stil terwijl iTunes wel blijft afspelen. Dat is een probleem dat ik nergens terug kan vinden in forums. En van de applestore of apple zelf krijg ik nog niet eens een suggestie voor een oplossing. En je geld terug krijgen?”…haha wat denkt u zelf meneer?”
  En ik begrijp het punt van mixthead wel een beetje al denk ik niet dat het zo simpel ligt. Maar ik ben het er mee eens dat iTunes al lang niet meer een simpel, betrouwbaar en doeltreffend programma is. Het begint erg op bloatware te lijken. Hoe groter het succes van Apple hoe meer ze naar de pijpen moeten dansen van het grote publiek dat af komt op schreeuwerige onzin functies met kleurtjes en animaties.

 • Profielfoto
  aspers

  SnowLeopard zorgt voor enorme airport problemen. Er zijn grote discussies gaande op het apple forum. Mijn macmini heeft sinds 10.6 géén wifi signaal meer, kan ook geen nieuw netwerk aanmaken… wat een gezeik. Heb spijt dat ik 10.6 nu erop heb staan…. :(

 • Profielfoto
  fritsveer

  Heb ook vele problemen sinds SL en iT9.
  Begin zo langzamerhand aan mezelf te twijfelen…
  gelukkig dat ik lees dat er meerdere mensen met problemen zijn.

 • Profielfoto
  epicenter

  Overigens had ik met Snow Leopard aanvankelijk krankzinnig veel gezeik. Ook in afzonderlijke apps van Apple zelf en anderen. Het werd gedurende enkele dagen steeds erger. Op een gegeven moment kon ik zelfs niet meer booten. Een simpele reinstall heeft wel bijna al die problemen opgelost. Dus mocht jouw SL je in de kou laten staan, bij mij heeft een reinstall mijn relatie met Apple weer redelijk ontdooit.

 • Profielfoto
  Mac Erger Je Niet

  Humor:
  – Mensen die klagen dat PPC ondersteuning uit SL gehaald is.
  – Mensen die klagen dat Apple niet ‘lief’ meer is, maar voor de winst gaat.
  – Mensen die een besturingssyteem installeren dat nog maar net uit de Beta fase is, en dan gaan klagen dat het niet perfect is.

  Duhuh! :p

 • Profielfoto
  Bas de Zwart

  Tot gisteren had ik af en toe troubles.

  Nu, na update itunes 9.1, komt apple tv niet meer tevoorschijn in itunes. Slechts in het voorkeurenvenster van itunes wordt apple tv herkend.

  Heel vervelend, ik heb zelfs de firewall uitgeschakeld, opnieuw opgestart, nada.
  Ik ga nu een configuratieassistent starten.
  (het doet me bijna denken aan diezelfde klont die de AirTunes functionaleit uit FrontRow heeft gemieterd – stomme programmeur!)