‘iPod touch met camera komt alsnog’ [updated]

19 reacties

Velen van ons waren verbaasd toen bleek dat de nieuwe iPod nano wél over een camera beschikt en de iPod touch -in tegenstelling tot de geruchten – niet.

Volgens geruchten had Apple wel degelijk het plan om de iPod touch uit te rusten met een camera. Een prototype met camera zou een aantal maanden geleden zijn goedgekeurd. Echter, problemen met de sensor van de camera zou het bedrijf ertoe gedwongen hebben de functie op het laatste moment te schrappen.

Naar verwachting zal Apple daarom alsnog een iPod touch met camera lanceren op het moment dat de problemen verholpen zijn. Alleen de 32GB en 64GB-modellen zouden daarvoor in aanmerking komen. De aankondiging zal mogelijk plaatsvinden tijdens het eerstvolgende event of middels een tussentijdse ‘stille’ upgrade.

Steve Jobs verklaarde vlak na de introductie van de nieuwe iPod touch dat deze vooral ontworpen is als gameconsole. Om de kosten, en daarmee de prijs, laag te houden zou het bedrijf ervoor gekozen hebben het model niet uit te rusten met een camera. Bovendien bleek uit zijn toelichting dat een ingebouwde camera voor foto’s, anders dan de videocamera in de nieuwe nano, mogelijk te veel ruimte in beslag neemt.

Update: iFixit heeft de nieuwe (3e generatie) iPod touch uit elkaar gehaald en ontdekt dat er een ruimte vrijgemaakt is voor een camera, maar dat deze niet benut is. Dit is nog een reden om aan te nemen dat de camera gepland was, maar om welke reden dan ook niet in de uiteindelijke versie terecht is gekomen.

Reacties

19 reacties
 • Profielfoto
  fokke.dekker

  dus als je van plan bent om een ipod touch te gaan kopen, nog even wachten tenzij je de 8gb neemt. bale voor al die mensen die net gisteren snel een ipod touch hebben gekocht

 • Profielfoto
  maxim22

  tja, dat kan je altijd zeggen: ” ooit komt er 1 met een camera” , dan kan ik ook nu zeggen: ” ooit komt er een macbook met 8 terabyte geheugen”…

 • Profielfoto
  BigAL

  Steve kan het mooi vertellen.. ik zeg je het volgende gaat gebeuren…. “om de iPod touch betaalbaar te houden, hebben we het scherm verwijderd, maar niet getreurd, je kunt de iPod nog steeds aanraken”.

 • Profielfoto
  applelover123

  ik VOEL gewoon dat ie nog niet af is. de levertijd is ook nog 5 dagen.

 • Profielfoto
  ctxppc

  @maxke22: ik wil (echt!) geen discussie starten, maar over dat laatste kan ik echt niet zeker zijn. Macbook kan ook een andere naam krijgen eer het deze hoeveelheid geheugen krijgt. ;) Maar je hebt gelijk.
  @BigAL: :p
  @applelover123: Nee, het is zo omdat het de productie altijd wat duurt eer ze voldoende voorraad hebben. Wat je echt VOELT (zonder beïnvloedingen), dat is iets anders…

  Ik kan de geruchten geloven… Wat denk jij? In ieder geval, ik zal wel iedereen (die ik ken — niet iedereen van OMT of de wereld; je doet wat je wilt) aanraden om hun aankoop van de touch uit te stellen als ze het echt niet nodig hebben. ???

  Het zou wel een mooie iPod worden, mocht er een camera bij komen. Er zijn zoveel apps die nu met camera werken, en daarbij denk ik vooral aan Facebook en Flickr.:D

 • Profielfoto
  iRule

  Beetje dom, Steve. Dit soort marketing blabla om technische issues te verhullen is te doorzichtig. Zelfs voor Mr. iSellYouEverything.

 • Profielfoto
  Ramsi

  Geloof er niks ervan. Ik geloof dat dit momenteel gewoon de iPod Touch is.
  Waarom zou Apple later nog een iPod Touch uitbrengen, als zij het zelf als een ipod en game mogelijkheden neerzet?

  Apple zou het heus wel kunnen doen maar dan krijg je camera’s met mindere lenzen en lagere resolutie. En dan kan Apple beter geen camera er plaatsen, want wat de mensen nooit hebben gehad dan zullen ze dat ook niet missen (wel verlangen/verwachten!)

 • Profielfoto
  iPrincess

  Oeh, ik hoop dat het rond november gebeurt, want dan wou ik er ook een kopen :D

 • Profielfoto
  syltheboy

  Ik geloof er ook weinig van, maar goed. Kijk waarschijnlijk komt er volgend jaar september wel een camera ik, maar da’s nog zo ver weg. Ik heb trouwens gisteren een 32 GB model gereserveerd.

 • Profielfoto
  PowerMacje

  Sommige mensen zijn echt wanhopig nu, he:p
  Dan gaan we maar dit soort geruchten verzinnen…

 • Profielfoto
  Monkey

  @Ramsi: En waarom zou de camera van de iPod Touch dan een lagere resolutie moeten krijgen dan die van de iPhone?
  Verder was het smoesje idd sowieso brak aan alle kanten:

  Het laag houden van de prijs: Dat is een argument voor de 8GB versie die ook niet de dubbele snelheid heeft gekregen en straks dus sowieso geen camera krijgt. De 32/64GB versies zijn sowieso al belachelijk duur en daar merk je het verschil met/zonder camera in prijs veel minder van.

  iPod Touch is meer voor games: Nee, de nano is logisch als videocamera wil je zeggen? Daarbij kan een camera erbij ook nieuwe mogelijkheden brengen voor games, zoals agmented reality shizzle.. De DSi heeft toch ook een camera, en dat is sowieso voor games..

  en @maxke22:
  Het gaat erom dat het normaal gesproken een jaar duurt voordat je iPod veroudert is als je m gelijk koopt. Nu zal er waarschijnlijk over een aantal maanden al een nieuwe versie komen..

 • Profielfoto
  onemorevaral

  Het kan in ieder geval niet zo zijn dat ze de camera er ‘op het laatste moment’ uitgehaald hebben, het opzetten en draaien van de productie-lijn kost maanden. Wel ben ik benieuwd of iFixit de nieuwe Touch zal slopen, dan kan je in ieder geval zien of er ruimte voor de camera was gereserveerd…

 • Profielfoto
  Statenweg

  @onemorevaral: op het laatste moment, voordat de productie van start ging.

 • Profielfoto
  Lau24

  Nou okee maar schiet dan wel op met ding erin te bouwen want ik wil een 32Gb Touch kopen!!!! :angry:

 • Profielfoto
  double-D

  @Lau24 same here

 • Profielfoto
  DApple

  “De aankondiging zal mogelijk plaatsvinden tijdens het eerstvolgende event of middels een tussentijdse aankondiging.”

  Zijn er nog meer smaken dan?? :p

 • Profielfoto
  bjel

  Ik zou er graag GPS in willen hebben. Ik heb een ouwe Touch en gebruik die voornamelijk als PDA, ik begrijp die focus op de spelletjes ook niet zo…

 • Profielfoto
  MegaChriz

  @Lau24
  Ja inderdaad. Ik had de aankoop al sinds mei gepland. Misschien ben ik een beetje te ongeduldig. :O

 • Profielfoto
  iHouse

  Ik ga niet wachten op de camera. Voor mij maakt alleen de camera niet zo veel uit. Vooral als het nog vrij lang zou kunnen duren. Toch wel jammer dat ze het nu nog niet voor elkaar kregen.