Statenweg
Statenweg Geruchten 11 september 2009

‘iPod touch met camera komt alsnog’ [updated]

Velen van ons waren verbaasd toen bleek dat de nieuwe iPod nano wél over een camera beschikt en de iPod touch -in tegenstelling tot de geruchten – niet.

Volgens geruchten had Apple wel degelijk het plan om de iPod touch uit te rusten met een camera. Een prototype met camera zou een aantal maanden geleden zijn goedgekeurd. Echter, problemen met de sensor van de camera zou het bedrijf ertoe gedwongen hebben de functie op het laatste moment te schrappen.

Naar verwachting zal Apple daarom alsnog een iPod touch met camera lanceren op het moment dat de problemen verholpen zijn. Alleen de 32GB en 64GB-modellen zouden daarvoor in aanmerking komen. De aankondiging zal mogelijk plaatsvinden tijdens het eerstvolgende event of middels een tussentijdse ‘stille’ upgrade.

Steve Jobs verklaarde vlak na de introductie van de nieuwe iPod touch dat deze vooral ontworpen is als gameconsole. Om de kosten, en daarmee de prijs, laag te houden zou het bedrijf ervoor gekozen hebben het model niet uit te rusten met een camera. Bovendien bleek uit zijn toelichting dat een ingebouwde camera voor foto’s, anders dan de videocamera in de nieuwe nano, mogelijk te veel ruimte in beslag neemt.

Update: iFixit heeft de nieuwe (3e generatie) iPod touch uit elkaar gehaald en ontdekt dat er een ruimte vrijgemaakt is voor een camera, maar dat deze niet benut is. Dit is nog een reden om aan te nemen dat de camera gepland was, maar om welke reden dan ook niet in de uiteindelijke versie terecht is gekomen.

Reageer op artikel:
‘iPod touch met camera komt alsnog’ [updated]
Sluiten