Siebren Verhoef
Siebren Verhoef Nieuws 11 september 2009

iPhone straks moeilijker te stelen

Al eerder was het met de iPhone mogelijk om deze weer op te sporen wanneer je het toestel ergens verloren was. Voor deze dienst moet je wel beschikken over een MobileMe-abonnement, maar deze ‘Find My iPhone’ mogelijkheid is al nuttig gebleken wanneer iPhones gestolen werden. Doormiddel van de GPS-coördinaten die het toestel doorgaf aan de rechtmatige eigenaar was het toestel weer op te sporen.

De kans is groot dat je in de toekomst geen MobileMe-abonnement meer nodig hebt om ervoor te zorgen dat je iPhone minder snel gestolen wordt. Apple werkt namelijk aan een technologie die met behulp van de ingebouwde versnellingsmeter kan aanvoelen of een iPhone gestolen wordt.

In het patent van Apple is te lezen dat de iPhone een alarm zal laten horen wanneer het systeem bewegingen detecteert die overeenkomen met het stelen van het toestel. Hierbij zal het systeem het verschil kunnen opmaken tussen gewone bewegingen met het toestel en de bewegingen die duiden op een toestel dat gestolen wordt. Het alarm dat vervolgens zal klinken is bedoeld om omstanders te waarschuwen dat het om een gestolen iPhone gaat.

In het patent is verder te lezen dat Apple werkt aan deze nieuwe technologie omdat mobiele computersystemen steeds draagbaarder, en dus makkelijker te stelen worden. Door het lichte gewicht van onder andere notebooks, iPods en iPhones zijn de apparaten makkelijk overal mee naartoe te nemen, ook voor dieven. Als deze technologie goed werkt zal het dus een stuk minder aantrekkelijk worden om een iPhone te stelen.

Reageer op artikel:
iPhone straks moeilijker te stelen
Sluiten