Lucas Raggers
Lucas Raggers Nieuws 9 september 2009

iPhone OS 3.1

Wie denkt dat het op de 9e van de 9e van de 9e alleen maar om hardware draait, heeft het helemaal mis. Software brengt voor de minder gefortuneerden onder ons, minstens evenveel plezier. iPhone OS 3.1 brengt ons de nodige nieuwe features.

Neem bijvoorbeeld de Genius technologie. Hiermee konden we al ingenieuze playlists samenstellen met gelijkende muziek. Maar deze techniek wordt nu ook losgelaten op apps. Dankzij het downloadgedrag van andere iPhone gebruikers worden speciaal voor jou suggesties gedaan. iPhone OS 3.1 weet voortaan welk programma jij leuk vindt.

Nog zoiets, ringtones. Je kon ze al zelf maken, maar nu kun je ze ook kopen. Geld moet rollen nietwaar? Daarom kun je nu voor een gering bedrag ringtones kopen. Waar je ook bent.

Nu dan echt iets praktisch. Want hoe orden jij eigenlijk al die 87 apps op je iPhone? Een blaadje voor je sociale netwerken, een blaadje games wellicht? Leuk die trillende icoontjes op je iPhone, maar wat een gedoe! Vanaf nu kun je de indeling van je iPhone regelen via iTunes 9.

En dan hebben wet het nog niet over de verbeterde syncmogelijkheden, het bewaren van filmpjes die binnenkomen via MMS, betere 3G en Wifi ontvangst terwijl bluetooth aan staat, het gebruik van Voice Control met bluetooth headsets, etc. Kortom, het downloaden kan beginnen. Gratis voor iPhone gebruikers en bezitters van een iPod Touch met OS 3.0, een paar euro voor iPod touch 2 gebruikers.

Lees meer op apple.com

Reageer op artikel:
iPhone OS 3.1
Sluiten