Siebren Verhoef
Siebren Verhoef Nieuws 22 september 2009
Leestijd: 3 minuten

HyperMac: Power to the portable

Een populair topic in de OMT community is Het Grote Apple Laptop Accu Topic. Hierin worden allerhande problemen met de accu’s van Apple notebooks besproken. Één probleem is vanaf vandaag misschien wel opgelost, namelijk het probleem met accu’s die het niet lang genoeg volhouden. HyperMac maakt namelijk producten om je MacBook (en MacBook Pro/Air) van (extra) stroom te voorzien, ook op plekken waar dit lastig is. Denk bijvoorbeeld aan de auto en op plaatsen waar helemaal geen energiebron is.

HyperMac meldt op hun website dat zij de eerste en enige externe laadbron voor de MacBook familie verkopen. Genoeg reden voor ons om deze externe accu eens uit te proberen. Daarnaast proberen we ook een autolader van HyperMac uit.

Testmodel
HyperMac verkoopt verschillende versies van de externe stroombron voor de MacBook. De versie die wij reviewen is de MBP-150. De notebook die wij gebruikt hebben voor de test is een MacBook Pro 15 inch van de vorige generatie (geen unibody). Inclusief de accu zou deze stroombron zorgen voor totaal 17,5 uur draadloos werken op onze MacBook Pro. Deze 17,5 uur is wel inclusief een volle accu van je MacBook. Wij voeren de tests echter zonder accu uit, om zo een objectiever beeld te geven van de extra tijd die je op je MacBook kunt werken. De 17,5 uur zullen we dus sowieso niet halen, maar bij de tijden die vermeld staan kun je dus nog de tijd die je eigen accu het volhoudt optellen. De HyperMac MBP-150 beschikt over een Lithium Ion accu die wel tot 1000x opnieuw kan worden opgeladen.

Intensief gebruik
De eerste test is het afspelen van een dvd. De helderheid van het beeldscherm stond hierbij op 100 %. Een behoorlijk intensieve taak, die relatief veel stroom vraagt van de externe accu. Zonder interne accu hield de MacBook Pro dit 4 uur en 15 minuten vol. Dit is netjes, en alleen met de interne batterij van de MacBook Pro zou je dit niet redden. Daarbij moet wel gezegd worden dat deze accu een stuk groter en zwaarder is dan de ingebouwde accu van de MacBook Pro. De HyperMac MBP-150 weegt ruim 1 kilo, en is 22,6 cm bij 12,5 cm groot.

Minder intensief gebruik
De volgende test met de HyperMac MBP-150 is het uitvoeren van minder intensieve taken, die dus ook minder van de accu vragen. Ook deze test werd uitgevoerd zonder de interne accu, en dus alleen met behulp van de externe HyperMac accu. Voor deze test is de MacBook Pro aangezet met de screensaver constant op het scherm. De helderheid van het beeldscherm werd bij deze test op 50 % gezet. De externe accu hield het met deze test 7 uur vol. Dit is minder dan wat HyperMac op de website vermeldt, maar waarschijnlijk zou de HyperMac accu het langer volhouden tijdens licht gebruik, bijvoorbeeld tijdens het werken in een simpel tekstdocumentje.

Autolader
Over de autolader valt niet veel meer te zeggen dan dat deze gewoon werkt. Handig dus voor mensen die veel op weg zijn in de auto en vaak hun notebook meenemen. Met deze autolader is het dus mogelijk om je notebook gewoon in de auto op te laden.

Conclusie
De externe HyperMac accu houdt zich redelijk aan zijn belofte, en valt niet tegen. De accu’s komen in vier verschillende formaten, waarvan wij het derde model gebruikten voor de review. Met 4 led-lichtjes is te controleren hoe vol de HyperMac accu nog is. De accu is niet alleen te gebruiken om je Apple notebook op te laden, maar ook om je iPod of iPhone op te laden. Nadeel aan de HyperMac-accu is de prijs. Voor ons testmodel betaal je bijna € 400, genoeg voor bijna 3 extra batterijen voor je MacBook Pro. De autolader is een stuk voordeliger, en werkt verder ook prima. Deze autolader wordt gratis meegeleverd met de drie duurdere HyperMac modellen.

Prijzen
HyperMac MBP-150: € 395,00
HyperMac autolader: € 49,95 (Gratis bij de HyperMac MBP-150)

Meer informatie en verkoopadressen: Hypermac.nl

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

De beste start van je weekend ✉️

Het belangrijkste Apple-nieuws, de beste tips en meer. Elke vrijdag in de OMT-nieuwsbrief.