Siebren Verhoef
Siebren Verhoef Nieuws 17 september 2009

Geoptimaliseerde Snow Leopard software draait 50% sneller

Software die speciaal voor Snow Leopard is geoptimaliseerd kan tot 50% sneller draaien dan onder Leopard. Dit komt doordat ontwikkelaars van software nu gebruik kunnen maken van technieken zoals OpenCL en Grand Central Dispatch. Deze technieken zorgen ervoor dat optimaal gebruik wordt gemaakt van bijvoorbeeld het geheugen van de videokaart en de verschillende cores van een processor.

De ontwikkelaar Christophe Ducommun optimaliseerde zijn programma MovieGate voor Snow Leopard, en maakte hierbij gebruik van OpenCL en Grand Central Dispatch. Dit zorgde ervoor dat zijn programma ongeveer 50 % sneller draaide onder Snow Leopard dan onder Leopard. Hierbij werd de CPU van de computer ook nog eens een stuk minder belast.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Geoptimaliseerde Snow Leopard software draait 50% sneller
Sluiten