Genius Mixes op de iPod classic 160GB

13 reacties

Muziekliefhebbers in het bezit van de nieuwe 160GB iPod classic, die drie weken geleden geïntroduceerd werd, kunnen nu ook onderweg gebruik maken van Genius Mixes. Deze functie, die onderdeel uitmaakt van iTunes 9, stelt op basis van genre automatisch speellijsten samen met muziek die bij elkaar past. Gebruikers kunnen deze mix vervolgens synchroniseren met de iPod.

Hoewel de nieuwe functie tegelijk met de nieuwe iPod classic werd aangekondigd tijdens het media event op 9 september, konden kopers van de 160GB classic nog geen gebruik maken van de functie. Apple heeft nu een nieuwe firmwareversie voor de muziekspeler beschikbaar gesteld om dit alsnog mogelijk te maken.

Softwareversie 2.0.3 voor de iPod classic 160GB is te downloaden via iTunes. Het is niet duidelijk of Genius Mixes ook beschikbaar komen op oudere classic-modellen. Apple heeft daarvoor geen updates uitgegeven.

Reacties

13 reacties
 • Profielfoto
  Novix

  Kom op Apple, niet zielig gaan doen, en laat dit dan ook werken voor de vorige 2 generaties Classic. Dat is echt kwestie van een paar regels code vervangen als je het mij vraagt ^^

 • Profielfoto
  prullenbak

  Kom op Apple…die software update voor genius had er al 1,5 moeten zijn ofzo. Even doorvoeren op alle classic modellen, hoe erg kan het zijn? Of verwachten ze ECHT dat mensen hun 80 gig iPod gaan inruilen voor een nieuwe, puur voor genius?

 • Profielfoto
  Anoniem

  Nou ik moet eerljk bekennen dat ik het heb gedaan. Oude Classic 160Gb zonder genius verkocht, nu een dunnere 160Gb variant met Genius. Gebruik ik eigenlijk best veel.

 • Profielfoto
  prullenbak

  Ok…dus voor mensen zoals jij had de software update genoeg geweest.:)

 • Profielfoto
  Anoniem

  Nee, denk het niet.
  Had nog een classic van de pre-genius tijd.

 • Profielfoto
  prullenbak

  Hmm…nou in ieder geval vind ik dat Genius allang op alle classics had kunnen (en moeten) zitten.

 • Profielfoto
  iDuck

  Deze update voegt Genius mixes toe, Genius afspeellijst zat al er op. Coverflow gaat trouwens erg soepeltjes na deze update, het hele apparaat voelt sneller aan.

 • Profielfoto
  prullenbak

  “Genius afspeellijst zat al er op.”

  Sinds de nieuwste ja. Maar dat ook op de “oude” niet. En dat vind ik slecht.

 • Profielfoto
  iDuck

  Niet alleen sinds de nieuwste, Genius afspeellijst zit vanaf de Classic 120GB erop.

 • Profielfoto
  prullenbak

  ja goed, leuk en aardig. Iets met slakken en zout. Je snapt toch wat ik bedoel.

 • Profielfoto
  Anoniem

  Ik ben het met je eens prullenbak.
  De eerste classic was in de vorm 80 en 160Gb en toen kwam met de nieuwe 120Gb een genius functie. Ik heb tevergeefs anderhalf jaar gewacht op die software update die het me zou brengen op de 1e generatie classic, helaas. Waarom ze dat niet hebben gedaan is mij een raadsel, want qua hardware zal het niet zo veel uitgemaakt hebben.

  Nu heb ik recent dus de knoop doorgehakt en me aan het plan dat apple waarschijnlijk had met die nieuwe genius functie niet op alle classics toestaan: Ik heb een nieuwe gekocht.

 • Profielfoto
  NTG

  kunnen ze het ook nog even voor de 3e gen iPod Nano doen?:)

 • Profielfoto
  aardbeiensiroop

  Ik heb nog nooit in m’n leven Genius gebruikt.