Siebren Verhoef
Siebren Verhoef Nieuws 22 september 2009

FM-radio iPod nano verzekert toekomst radio

Volgens onderzoek is niet de videocamera in de nieuwe iPod nano de grootste vernieuwing, maar de ingebouwde FM-radio. De stap van Apple om een FM-radio in te bouwen in de populairste muziekspeler ter wereld wordt niet alleen toegejuicht door de consument, ook radiomakers zijn erg blij met deze nieuwe functie.

De nieuwe interactieve functies van de FM-radio in de iPod nano zijn een welkome toevoeging volgens het onderzoek. Vooral voor 18-34 jarigen, een commercieel interessante groep voor radiomakers, zullen deze nieuwe functies ervoor gaan zorgen dat er weer meer naar de radio geluisterd zal worden dan voorheen. Bijna de helft van de Amerikaanse ondervraagden zegt zeer geïnteresseerd te zijn in de mogelijkheid om live-radio te pauzeren en terug te spoelen. Bij 18 tot 34 jarigen is dit zelfs 66 %. Ook de RDS-functie wordt positief ontvangen, 41 % is hier erg blij mee.

Het onderzoek is niet alleen gedaan onder Amerikanen, maar ook onder Engelsen. Ook ondervraagden uit Engeland reageren erg positief op de nieuwe radiofuncties in de iPod nano, en de percentages laten dezelfde trend zien als in Amerika.

Jeff Smulyan, CEO van Emmis Communications, een veelgelezen magazine over radio en TV, zei onlangs nog dat de toevoeging van een FM-radio in de iPod nano meehelpt om radio nog toegankelijker te maken. Ook het doel van de radio industrie waarbij alle mobiele apparaten in 2013 voorzien zouden moeten zijn van een radio komt hiermee weer een stap dichterbij.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
FM-radio iPod nano verzekert toekomst radio
Sluiten