FM-radio iPod nano verzekert toekomst radio

10 reacties

Volgens onderzoek is niet de videocamera in de nieuwe iPod nano de grootste vernieuwing, maar de ingebouwde FM-radio. De stap van Apple om een FM-radio in te bouwen in de populairste muziekspeler ter wereld wordt niet alleen toegejuicht door de consument, ook radiomakers zijn erg blij met deze nieuwe functie.

De nieuwe interactieve functies van de FM-radio in de iPod nano zijn een welkome toevoeging volgens het onderzoek. Vooral voor 18-34 jarigen, een commercieel interessante groep voor radiomakers, zullen deze nieuwe functies ervoor gaan zorgen dat er weer meer naar de radio geluisterd zal worden dan voorheen. Bijna de helft van de Amerikaanse ondervraagden zegt zeer geïnteresseerd te zijn in de mogelijkheid om live-radio te pauzeren en terug te spoelen. Bij 18 tot 34 jarigen is dit zelfs 66 %. Ook de RDS-functie wordt positief ontvangen, 41 % is hier erg blij mee.

Het onderzoek is niet alleen gedaan onder Amerikanen, maar ook onder Engelsen. Ook ondervraagden uit Engeland reageren erg positief op de nieuwe radiofuncties in de iPod nano, en de percentages laten dezelfde trend zien als in Amerika.

Jeff Smulyan, CEO van Emmis Communications, een veelgelezen magazine over radio en TV, zei onlangs nog dat de toevoeging van een FM-radio in de iPod nano meehelpt om radio nog toegankelijker te maken. Ook het doel van de radio industrie waarbij alle mobiele apparaten in 2013 voorzien zouden moeten zijn van een radio komt hiermee weer een stap dichterbij.

Reacties

10 reacties
 • Profielfoto
  Prolon

  wat zal er gebeuren als ze de FM receiver op de touch aanzetten dan krijgt hij net als met de nano. enorme aandacht. de zune heeft ook radio maar niet zomaar standaard HD dus apple zal volgend jaar wel met iets komen. ik denk radio functie en camera. ergens rond mei hoop ik. zal leuk zijn als de radio ook HD wordt maar denk het niet. het terugspoelen van de radio op de nano. vind ik heel handig. :D

 • Profielfoto
  Xserve

  inderdaad één van de beste functies. ik snap enkel niet waarom dit niet eerder kon?

 • Profielfoto
  Prolon

  het kon wel denk ik maar, Apple had er geen zin in blijk baar.

 • Profielfoto
  brinkey

  Handig, toch is FM een oude technologie. Mijn ervaring met radio op telefoons en mp3spelers is nou niet positief. Veel wegvallend signaal. Ben benieuwd hoe Apple dat in de nano oplost.
  Dan luister ik liever naar honderden radiozenders via internet op mijn iphone.

 • Profielfoto
  Soulshaker

  het kon vroeger , maar je moest een aparte FM ontvanger kopen

 • Profielfoto
  Gene

  Wel jammer dat DAB er aankomt…

 • Profielfoto
  Prolon

  ja inderdaad het kon wel met een adapter maar. zelfs met dat ding had je alleen mooie ontvangst als je stil zat of binnen. ik had hem 3 dagen en ik wou hem hebben omdat ik elke dag kranten moest lopen. dus vond ik radio op z’n tijd wel leuk. maar de kwaliteit als je fietst vond ik bar slecht. om de 10 paar min ernstige ruis. of geen contact meer. maar ja ik weet niet hoe het nu zit met de nieuwe nano. ik hoop voor de mensen die hem heeft. dat het beter is geworden.:)

 • Profielfoto
  R-Flow

  Waardeloos dat de iPod touch dit niet ook gewoon heeft gekregen.

 • Profielfoto
  KarelWillem

  @Gène: DAB komt er aan? Waar?
  Horen we dat niet sinds 2004 of zo?

  Ik denk dat dat traject een beetje overgeslagen gaat worden in Nederland.

  Dan geloof ik nog eerder dat we overstappen op dit:
  http://www.telecomwereld.nl/n0001202.htm

  Dat is in de US of A al járen mateloos populair.

 • Profielfoto
  ctxppc

  En nu de iPhone en iPod touch! :D