Siebren Verhoef
Siebren Verhoef Nieuws 25 september 2009

EU: Volume op iPods moet nog verder worden beperkt

De EU is bezig met een wet die het maximale volume-niveau van iPods, iPhones en andere MP3 spelers moet beperken. Op dit moment zit er al een volumebeperking op alle MP3 spelers die binnen Europa verkocht worden. Deze limiet is nu nog 100 decibel. De EU wil dit niveau nu verder omlaag brengen naar een maximum van 80 decibel.

De nieuwe wet van de EU moet het gehoor van mensen beter beschermen. Deze reactie van de EU komt nadat er de laatste tijd steeds meer instanties zijn voor mensen die permanente gehoorschade hebben opgelopen. Deze instanties waarschuwen steeds vaker voor de gehoorproblemen die optreden bij het luisteren naar muziek op een te hoog volume.

Verder is onlangs gebleken dat 10 % van de gebruikers van een MP3 speler permanente gehoorschade riskeert door dagelijks naar muziek op een te hoog volume te luisteren.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
EU: Volume op iPods moet nog verder worden beperkt
Sluiten