Statenweg
Statenweg Nieuws 22 september 2009

Eminem rap uit iTunes?

Eight Mile Style, de muziekuitgever van onder andere Eminem, daagt Apple voor de rechter. Apple zou geen toestemming hebben om de muziek van de rapper via iTunes te distribueren. Om die reden wordt de iPod-bouwer beschuldigd van copyrightschendingen, dat meldt persbureau AP.

Apple is zich van geen kwaad bewust en stelt een overeenkomst te hebben met Aftermath Records, die de muziek in beheer heeft. Volgens Eight Mile Style heeft dat bedrijf niet de bevoegdheid om een deal te sluiten met Apple over de digitale distributie van de muziek.

Omdat Eight Mile Style gewoon royalty’s ontvangt voor de aankopen in iTunes, rijst de vraag wat het bedrijf precies voor ogen heeft met de rechtsgang. Mogelijk is het ontevreden over de hoogte van de vergoeding.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Eminem rap uit iTunes?
Sluiten