Siebren Verhoef
Siebren Verhoef Nieuws 11 september 2009

Connexxion laat tieners iPhone app ontwikkelen

Een iPhone app is een handige manier om reizigers met het openbaar vervoer op de hoogte te stellen van bijvoorbeeld vertrektijden en vertragingen. Om deze reden zijn er al aardig wat iPhone apps die de gebruiker de weg wijzen via het OV. Binnenkort komt daar ook een Connexxion-app bij. Bijzonder is dat deze app ontwikkeld zal worden worden door Equatior, een bedrijf onder leiding van drie tieners in de leeftijd van 13 tot 15 jaar. Ze zijn erg trots dat ze met een groot bedrijf als Connexxion mogen samenwerken.

Ook Connexxion is blij met de samenwerking. “Uiteraard omdat de applicatie ervoor zorgt dat we onze reizigers een extra service kunnen bieden”, zegt Michiel Bijleveld, informatiemanager bij Connexxion. “Tevens vinden we het als bedrijf belangrijk om jonge ondernemers de kans te bieden zich verder te ontwikkelen. Er is dus sprake van een win-win situatie.”

Op 4 september werd op het Conexxion hoofdkantoor in Hilversum het contract getekend. Volgens Janine van Verseveld, stafmedewerker IT bij Connexxion is het uniek dat Daan Hegman, Thomas Tiel Groenestege en Jens de Jong van Equatior bij Connexxion binnenkwamen, omdat negen van de tien bedrijven dit niet lukt.

De iPhone applicatie van Connexxion wordt gratis, en biedt onder andere de mogelijkheid bieden om de actuele dienstregeling van Connexxion te bekijken, en om via Google Maps een bushalte in de buurt te zoeken. Verder zijn reizen vooraf te plannen, en wordt er rekening gehouden met vertragingen en omleidingen.

Reageer op artikel:
Connexxion laat tieners iPhone app ontwikkelen
Sluiten