Connexxion laat tieners iPhone app ontwikkelen

20 reacties
(Dit artikel heeft nog geen ster-beoordelingen gekregen)                                                 

Een iPhone app is een handige manier om reizigers met het openbaar vervoer op de hoogte te stellen van bijvoorbeeld vertrektijden en vertragingen. Om deze reden zijn er al aardig wat iPhone apps die de gebruiker de weg wijzen via het OV. Binnenkort komt daar ook een Connexxion-app bij. Bijzonder is dat deze app ontwikkeld zal worden worden door Equatior, een bedrijf onder leiding van drie tieners in de leeftijd van 13 tot 15 jaar. Ze zijn erg trots dat ze met een groot bedrijf als Connexxion mogen samenwerken.

Ook Connexxion is blij met de samenwerking. “Uiteraard omdat de applicatie ervoor zorgt dat we onze reizigers een extra service kunnen bieden”, zegt Michiel Bijleveld, informatiemanager bij Connexxion. “Tevens vinden we het als bedrijf belangrijk om jonge ondernemers de kans te bieden zich verder te ontwikkelen. Er is dus sprake van een win-win situatie.”

Op 4 september werd op het Conexxion hoofdkantoor in Hilversum het contract getekend. Volgens Janine van Verseveld, stafmedewerker IT bij Connexxion is het uniek dat Daan Hegman, Thomas Tiel Groenestege en Jens de Jong van Equatior bij Connexxion binnenkwamen, omdat negen van de tien bedrijven dit niet lukt.

De iPhone applicatie van Connexxion wordt gratis, en biedt onder andere de mogelijkheid bieden om de actuele dienstregeling van Connexxion te bekijken, en om via Google Maps een bushalte in de buurt te zoeken. Verder zijn reizen vooraf te plannen, en wordt er rekening gehouden met vertragingen en omleidingen.

                                                                                                                                        Beoordeel dit artikel

Reacties

20 reacties
 • Profielfoto
  iJoost

  Ja leuk. Maar laat Connexxion nu eerst maar eens zorgen dat de bussen netjes op tijd rijden, onderhouden worden en een chauffeur hebben met een enigszins normaal humeur.

 • Profielfoto
  iDeveloper

  Tot die tijd kun je natuurlijk altijd de gratis Bus NL iPhone applicatie gebruiken.

  http://itunes.apple.com/WebObjects/MZStore.woa/wa/viewSoftware?id=323237823&mt=8

 • Profielfoto
  Maurits Cassee

  Waarom? 9292OV Pro is waarschijnlijk nu al beter dan de app die nog uit moet komen en de betaalde versie van Bus is ook erg goed alleen daar zijn nog wel wat verbeteringen toe te passen, Conxxion steek je geld in betere bussen en meer accurate tijden!

 • Profielfoto
  Mac Erger Je Niet

  Mocht niks kosten zeker…

 • Profielfoto
  kaassouffle

  Van Equatior site: “Connexxion and Equatior singed agreement” LOL

 • Profielfoto
  Koetjesreep

  Rare titel, beetje denigrerend.

 • Profielfoto
  Hailstorm

  Connexxion let wel op de kleintjes!

 • Profielfoto
  xino

  Hmzg, er zijn genoeg mensen van die leeftijd die geniale dingen maken dus de titel vind ik misleidend… snap sowieso het doel van dit artikel niet?

 • Profielfoto
  Strifer

  Aye, de titel zou ietsjes netter mogen.

 • Profielfoto
  LordChaos

  “Connexxion and Equatior singed agreement”

  “Equatior is going to develop a free iPhone applicatieon for the Dutch company”

  Het Engels op hun site rammelt aan alle kanten…afgezien van de spelfouten. Doe het dan niet in het Engels als je de taal niet machtig bent.

 • Profielfoto
  Hailstorm

  @ spelfoutnazi’s: het zijn pubers joh! ;)

 • Profielfoto
  RowanW

  Ruikt eerder naar uitbaat-situatie.

 • Profielfoto
  Lubbert Kramer

  laat hun ook even in hun gelukkige leven, ik denk ook dat ik me geweldig zou voelen op die leeftijd….weet het wel zeker, nu zien of ze het waar gaan maken…

 • Profielfoto
  zero200

  @RowanW
  klinkt inderdaad als uitbaterij

 • Profielfoto
  Byron

  Ah, de titel is stiekem even veranderd, dit is inderdaad veel netter (tieners t.o.v. pubers).

 • Profielfoto
  ctxppc

  (Note: gebruik niet het woord “pubers” voordat ze je iets slechts doen! :angry: )

 • Profielfoto
  RowanW

  @ctxppc:
  Vanochtend nog in de trein. PUBERS gooiden met kranten in de trein en renden heen en weer door het pad. Ook waren er nog een stel PUBERS die het nodig vonden muziek te luisteren over de speaker.

 • Profielfoto
  snipper

  TIeners die een VOF oprichten, als je hun site mag geloven. Bull! Dat kan niet eens zonder hulp van papa, ze zijn immers voor de wet niet eens oud genoeg. Maar dat doet maar afbreuk aan het mooie persbericht, dus dat laten we maar weg. Net zoals ze ‘hulp van derden hebben’ met programmeren. Oftewel ze worden overal bij geholpen. Zeg dat dan, ipv interessant te doen over je leeftijd.

 • Profielfoto
  Froggle

  Ik ben blij met m’n Bus app.. DAt ik 8 twitter applicaties heb vind ik al genoeg van dezelfde functionaliteit. Bus en Trein blijft in zijn functie en 9292OV Pro ga ik ook niet aanschaffen.

 • Profielfoto
  trabant

  Logisch dat het tieners zijn. Een beetje volwassene die het soort wurgcontract dat dit soort bedrijven gewoon uitproberen onder zijn neus krijgt, bedankt er feestelijk voor. DIe kids staan geheid alle rechten af en worden met een jodenfooi afgescheept.