Binnenkort nieuwe iMacs en MacBooks?

37 reacties

Volgens onderzoeksbureau Wedge Partners hoeven we niet lang meer te wachten voor de iMacs en de witte MacBooks een update krijgen. Zij voorspellen namelijk dat deze updates in ergens de komende paar weken zullen plaatsvinden.

Het design van de iMac zou worden aangepast. De iMac zou dunner worden met zachte, afgeronde hoeken. Het design wordt door Wedge Partners omschreven als ‘organisch’. De MacBook zou minder cosmetische veranderingen ondergaan, en zou er ongeveer hetzelfde uit blijven zien.

De nieuwe Macs zouden verkocht worden voor een lagere prijs dan de prijs Apple er nu voor vraagt, om zo beter te kunnen concurreren met nieuwe PC’s met Windows 7 en met Netbooks, die ook nog steeds erg populair zijn. Door de lagere prijzen zou Apple in het vierde kwartaal van dit jaar 3 miljoen Macs gaan verkopen.

Reacties

37 reacties
 • Profielfoto
  Dr. Maddox

  Kan niet wachten! Aangezien mijn hardeschijf deze week kapot is gegaan.. :(

 • Profielfoto
  i93Jeffrey

  Dan komt ook vast de vernieuwde witte MacBook

 • Profielfoto
  WTR

  Zou wel f*cked up zijn aangezien ik speciaal tot 9-9-9 heb gewacht met een iMac te bestellen ivm. met zoiets als dit.
  Verwacht ‘m deze week, dus laat deze update maar ff zitten:P

 • Profielfoto
  lockwood

  Dat zou wel prachtig zijn. Ik zit al met pijn in m’n buik dat ik het geld voor m’n iMac niet kan ophoesten..

 • Profielfoto
  Psyrael

  Ik hoop op Blu-Ray… Als dat zo is koop ik er gelijk eentje, om mijn iMac uit 2007 te vervangen…

 • Profielfoto
  MacTS

  Logisch deze cosmetische veranderingen aan de iMac. Uiterlijk is er aan dit model na zijn introductie ruim 2 jaar geleden vrijwel niets gewijzigd. Zijn voorganger, de witte G5, werd driekwart jaar na introductie al veel dunner.

 • Profielfoto
  KR1275

  Werd wel tijd. Ben volledig uitgekeken op het design van de iMac.

 • Profielfoto
  ikkieman

  @WTR dude… Er was al aangekondigd dat dit een media event zou zijn en niet over andere hardware als iPods zou gaan.

 • Profielfoto
  Pete.Z

  Een organische iMac, misschien toch mijn trouwe G5 eens vervangen…..

 • Profielfoto
  larstl

  Ik hoop dat je niet veel veranderingen aan het uiterlijk gaat zien. Mijn imac in nog niet zo oud. Ook als er een nieuw model uitkomt daalt de oude in waarde. Bij ieder gerucht lees je wel iets over blu-ray. Ik denk dat je imac op d cinema display gaat lijken. Het uiterlijk van de huidige imac is juist tijdloos en verveelt mij nog helemaal niet!

 • Profielfoto
  Alwin

  Ik hoop dat ze die 13 inch nou ook eens met een mat scherm gaan leveren.

 • Profielfoto
  JamRA-i

  Wanneer zou dat dan gaan gebeuren? Kan ik ergens zien waar of wanneer de volgende events plaatsvinden?

 • Profielfoto
  VeRCEttY

  @ JamRA-i : Geen events. Dit zijn geruchten. Noemen ze journalistiek tegenwoordig.

 • Profielfoto
  Multispace

  ik zit eigenlijk te hopen op Mac Pro updates, aangezien die (net als de iMac) voor het laatst in maart is ge-update. Maar ja, hoe lang kun je wachten hè….:)

 • Profielfoto
  MJW

  Steve Jobs zei aan het eind van zijn keynote van vorige week ook “see you soon”, dus nieuwe iMacs en MacBooks lijkt me logisch. Die hebben alweer een tijd geen “echte” update gezien.

 • Profielfoto
  prullenbak

  Ik hoop het niet. Er staat thuis net een nieuwe iMac…Alhoewel dat ding natuurlijk nog steeds zwaar mooi is enzo, zou het zonde zijn als ze straks ineens veel goedkoper worden.

 • Profielfoto
  iTommie11

  Shit! ik heb pas een nieuwe Macbook Pro.

 • Profielfoto
  robbinonline

  @Multispace Maart ? Volgens mij heb ik 10-juni 1 dag na de keynot een nieuwe macbook pro besteld;)

 • Profielfoto
  Willem92

  Nou, dat wordt afwachten dan maar. Ik denk wel dat wanneer de iMacs next-gen specs krijgen, dan zal Apple ook de MacBook Pro’s moeten updaten. Dit is tenslotte een ‘pro’-product (ook al is het een laptop natuurlijk) en ze kunnen niet maken om dat achter te houden t.o.v. de ‘semi-pro’ iMacs. Ik hoop dus op dezelfde specs voor de MBP’s, dan koop ik er meteen eentje.:P
  Een leuke update voor die arme witte MacBook zou ook wel aardig zijn. Een leuk instapmodel ervan maken ofzo bijvoorbeeld.:) Nou ja, we zullen zien.:D

 • Profielfoto
  ProBookMac

  Komt goed uit, mijn iMac en Macbook staan ergens in het Oostblok? ………. Gestolen Uit huis tijdens mijn vacantie

 • Profielfoto
  MegaChriz

  Nieuwe Macbook Pro? Dat zal dan wel erg vlug zijn, deze hadden in juni nog een update gekregen. Ik verwacht dat ze pas rond februari/maart 2010 een update zullen krijgen en op z’n vroegst december 2009.

 • Profielfoto
  celie

  Mijn banksaldo kan dit allemaal niet bijhouden, zeker niet omdat het om een zacht afgerond hoekje gaat. Ik vijl de hoekjes er wel af met me flex.

 • Profielfoto
  hahaha... wat slecht

  @Willem92

  Das onzin want de goedkoopste iMac heeft al betere specs dan de duurste Macbook PRO

  dus apple neemt dat pro stempel niet zo nauw.
  Das gewoon de marketing waar je met open ogen in trapt.

 • Profielfoto
  prullenbak

  @kasuja nou nee hoor…

 • Profielfoto
  Soulshaker

  Zou de witte MacBook nu ook FW800 krijgen? Want die FW400 begint zowat achterhaald te worden, want elk ander model heeft al een FW800 poort (uigezonderd de MacBook Air , ja wijsneuzen, ik was jullie voor :P)

 • Profielfoto
  brandrob

  Hmmm…. Ik zal dan toch maar eens wachten met ’t kopen van een iMac, want dat was ik wel van plan :)

 • Profielfoto
  Guidoooh

  Ben benieuwd hoe het nieuwe design van de iMac eruit gaan zien:)

 • Profielfoto
  hahaha... wat slecht

  wie weet wel met multi touch

  lekker vette vingers op je scherm en zo

 • Profielfoto
  maconly

  volgens macrumors nog 23 dagen.

 • Profielfoto
  WTR

  @ikkieman
  Ik wist het maar het staat er wel bekend om dat ze af en toe een update doen en ik hoopte dat ze het dan gingen doen.

 • Profielfoto
  feek

  Zou mooi zijn als de nieuwe iMac wat afmetingen betreft zou aansluiten bij de ACD’s :p …. ik wacht dus nog maar even

 • Profielfoto
  goulashkanone

  Ik neem aan dat er gelijk Core i7 of Core i5 processors ingezet worden, dat lijkt me toch de belangrijkste update t.o.v. het huidige model.

 • Profielfoto
  maconly

  het zou mooi zijn als we grotere schermen krijgen

 • Profielfoto
  Multispace

  @ Robbin online: ik had het over Mac Pro’s, niet Macbook Pro’s…

 • Profielfoto
  Marius1976

  Weet iemand of dat kwetsbare kunststof probleem van de huidige witte macbooks al gefixed is? Of gaan ze nog steeds “allemaal” standaard kapot?

 • Profielfoto
  Sosix

  @maconly

  Dacht je dat Apple precies het gemiddelde van het aantal dagen tot een update gebruikt? Verwacht dat maar niet :p

 • Profielfoto
  mbaert

  Ik wacht ook nog even. M’n huidige iMac (powermac met flinke videokaartproblemen – horizontaal bewegende gekleurde strepen door het beeld) is dus aan vervanging toe. Maar ik kan nog wel een maandje wachten. Lijkt me de moeite waard!