Siebren Verhoef
Siebren Verhoef OMT Specials 22 september 2009
Leestijd: 1 minuut

Bijlagen verwijderen uit Mail

Als je via Mail veel berichten met een bijlage ontvangt, kan dit ervoor zorgen dat er behoorlijk wat schijfruimte wordt opgeslokt door deze bestanden. Dit is helemaal het geval als je de bijlagen ook nog eens zelf opslaat in een map. Op deze manier staan de bijlagen twee keer op je harde schijf.

Een oplossing is om de berichten met een bijlage compleet te verwijderen, maar hierdoor kun je de berichten zelf niet bewaren. Gelukkig is het met Mail ook mogelijk om alleen de bijlagen van berichten te verwijderen, en niet het bericht zelf.

Hoe
Selecteer in Mail één of meerdere berichten met een bijlage en kies voor Bericht > Verwijder bijlagen.

Mail geeft vervolgens ook in het bericht aan dat er een bijlage is verwijderd, en wat de bestandsnaam van deze bijlage was.

Heb jij nog een OMT 101? Stuur ‘m naar [email protected]!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Bijlagen verwijderen uit Mail
Sluiten