Bento 3 per direct beschikbaar

Door: Siebren Verhoef - 9 reacties

Vanaf vandaag is versie 3 van het populaire databaseprogramma Bento te koop. Met dit programma is het mogelijk om databases met heel veel verschillende soorten informatie te maken en aan elkaar te koppelen. Deze nieuwe versie van Bento heeft onder andere verbeterde mogelijkheden om je bibliotheek te beveiligen.

Ook nieuw in Bento 3 is iPhoto-integratie. Al je albums zijn direct zichtbaar in je Bento-bibliotheek, en je foto’s kunnen op verschillende manieren worden weergegeven in Bento. Deze foto’s kun je vervolgens voorzien van extra informatie en koppelen aan contacten, projecten, evenementen of andere data. Ook komen kleine previews van foto’s of andere media op veel meer plekken terug dan in de vorige versies van Bento.

Ook is het met de nieuwe versie van Bento mogelijk om je bibliotheek te delen over je lokale netwerk, en kun je informatie op nieuwe manieren bekijken zoals in een raster met tumbnails. Verder is het veld met verwante data nu ook als tumbnails te bekijken. Hierdoor kun je bij een evenement bijvoorbeeld alle foto’s van de gasten in dit veld laten weergeven.

Bibliotheken kun je nu ook indelen in mappen, wat weer ruimte scheelt in de zijbalk van Bento. Ook zijn er 10 nieuwe templates toegevoegd en is de themakiezer verbeterd.

Bento 3 kost € 39,95 en is per direct beschikbaar. Gebruikers die al beschikken over Bento 1 of 2 krijgen € 15 korting en betalen € 24,95 voor Bento 3.

Reacties

9 reacties
 • Profielfoto
  Maersk

  Op de website staat “* Alleen voor Mac OS 10.5.7 (Leopard).” Klopt dat?

 • Profielfoto
  koen

  Nee dat klopt niet, er staat: “Voor Bento 3 heeft u Mac OS X v10.5.7 (Leopard) of Mac OS X v10.6 Snow Leopard nodig”

 • Profielfoto
  Maersk
 • Profielfoto
  kermit

  koop gewoon Filemaker

 • Profielfoto
  MacFundamentalist.nl

  Bij Surfspot kan ik FM Pro en Bento voor exact dezelfde prijs kopen (39 euro). Is FM Pro een betere keuze, of overkill voor het gewone huis- tuin en keukengebruik?

 • Profielfoto
  BigAL

  FM pro.. definately

 • Profielfoto
  Erwal

  kijk, dat van FM Pro via surfspot voor een schijntje, dat wist ik nog niet. Goede tip!

 • Profielfoto
  Double_UK

  “koop gewoon Filemaker”

  Filemaker: € 415,31
  Bento 3: € 39,95

  Eh…. :O

 • Profielfoto
  zach

  Bento! Tenzij je veel kennis hebt van databases. Als je zonder enige moeite iets in elkaar wilt zetten raad ik zeker bento aan. Ik heb zelf Bento 2, ik heb geen behoefte om over te stappen naar 3. Is alleen de vraag hoe lang 2 nog ondersteund wordt.