Bekijk de troonrede op je iPhone

Door: Koen van Tongeren - 6 reacties

De koets is opgepoetst, de paarden zijn geborsteld en op het nachtkastje van hare Majesteit staat een grote hoedendoos met inhoud klaar. Dat kan maar één ding betekenen: Prinsjesdag komt er weer aan. Het moment waarop het volk verteld wordt wat de regering het komend jaar voor ons in petto heeft. De details zijn traditiegetrouw al uitgelekt maar voor de OMT’er die het onderonsje desondanks toch graag live wil volgen is er goed nieuws.

De NOS biedt bij wijze van experiment een live stream van de Prinsjesdag-uitzending aan, geoptimaliseerd voor de iPhone en iPod Touch, zo meldt Bright. Deze dienst was al langer beschikbaar voor andere mobiele telefoons, maar het uitzenden voor de iPhone zou in ‘hogere kwaliteit’ kunnen. De Prinsjesdag-uitzending geldt als een experiment voor de NOS. Later kunnen er meer iPhone-live-streams volgen.

De iPhone-Prinsjesdag-uitzending kan vanmiddag bekeken worden via de mobiele website van de NOS. Handig voor Maxime, als ie geen goed plekje heeft weten te bemachtigen in de ridderzaal.

Reacties

6 reacties
 • Profielfoto
  NTG

  ik zit toch op school als het bezig is. ik kijkluister wel naar de resultaten op tv/radio.

 • Profielfoto
  Pete.Z

  Ik hoor later wel hoe we genaaid worden.

 • Profielfoto
  formulefan

  cool. alleen doet de link naar de site het niet. Het moet m.nos.nl zijn en niet www. ervoor.

 • Profielfoto
  sedikit

  De vooruitstrevendheid van de iPhone is omgekeerd evenredig met die van het instituut Koningshuis.

 • Profielfoto
  RoyHochstenbach

  Bah, als dat mens praat dan gaat mijn iPhone al automatisch in de sluimerstand :p

 • Profielfoto
  ctxppc