Siebren Verhoef
Siebren Verhoef Nieuws 15 september 2009

‘Apple zorgt voor tekorten flash-geheugen’

Apple zorgt voor een serieus tekort aan NAND-flash. Dit melden verschillende bronnen. De meeste producenten van NAND-flash chips, zoals Samsung en Toshiba zouden Apple voorrang geven, waardoor er minder over blijft voor andere bedrijven die gebruik willen maken van deze flash-chips.

Apple gebruikt het flashgeheugen onder andere voor de nieuwe serie iPods en de iPhone. Door de onlangs geïntroduceerde nieuwe iPod nano en de nieuwe iPod touch met een capaciteit van 64 GB is de vraag vanuit Apple naar flashgeheugen groter dan voorheen. Door de tekorten is de prijs van flashgeheugen met een capaciteit van 16 en 32 GB weer iets gestegen.

Reageer op artikel:
‘Apple zorgt voor tekorten flash-geheugen’
Sluiten