Apple TV 40 GB niet meer leverbaar

Door: Siebren Verhoef - 26 reacties

Het Apple TV-model van 40 GB is vanaf vandaag niet meer verkrijgbaar. Het 160 GB-model wordt in prijs verlaagd. In de Amerikaanse Apple Store betaal je voor het 160 GB-model nu nog maar $ 229, terwijl dit gisteren nog $ 329 was. In Nederland gaat de 160 GB versie € 269,00 kosten in plaats van € 399,00. In de Nederlandse Online Store moet deze wijziging nog worden doorgevoerd.

Al eerder gingen geruchten dat Apple het 40 GB-model van de Apple TV in de toekomst niet meer zou gaan verkopen. Op deze manier zou Apple ruimte willen creëren voor een nieuw model Apple TV naast het afgeprijsde 160 GB-model. Over dit compleet nieuwe model van de Apple TV is tot nu toe nog niks bekend. Volgens eerdere geruchten zou er binnenkort ook een software-update voor de Apple TV uitkomen die het mogelijk maakt om te internetten via je Apple TV. Andere bronnen suggereren dat je binnenkort iTunes LP’s kunt bekijken via de Apple TV.

Reacties

26 reacties
 • Profielfoto
  NI3LS

  Als internetten mogelijk wordt en de prijs wordt verlaagd wordt het al een interessanter apparaat voor markten waar weinig te koop is in de iTunes Store.

  Maar het zou nog mooier zijn als hij een digitale tuner had, opslag voor TV-series via de kabel en Blu-Ray.

 • Profielfoto
  Dr. Maddox

  Zouden ze misschien bij Apple niet weten dat we hier in NL ook op de Amerikaanse website mee kunnen kijken? Of verwachten ze gewoon dat we zo gek zijn om 180 euro (!!!) meer te betalen voor iets waar je minder mee kan als in Amerika?! Wat een kolder!

 • Profielfoto
  NI3LS

  @ Dr. Maddox:

  De Nederlandse Store wordt heus nog wel geupdate hoor.;-)

 • Profielfoto
  niels

  De AppleTV vind ik het meest verwaarloosde en tegelijkertijd kansrijke apparaat in Apple’s line-up. Sinds het ding bestaat wordt het jaarlijks gevoed met een iniemini software update en dat was het dan wel weer.

  Het zou een monster-machine zijn als het Blu-Ray zou kunnen afspelen en DVD’s kunnen branden, een USB HDTV-Tuner zou ondersteunen en een 1TB of meer harddisk zou hebben voor het opnemen van HDTV en opslag van iTunes media.

  Als het bovendien een aansluiting zou hebben voor wat externe apparaten (m.n. game console) zou je je TV afstandsbediening weg kunnen gooien. Ideaal.

 • Profielfoto
  RoyHochstenbach

  Als het in Nederland niet zo moeilijk was om een credit card te krijgen, dan kon hier ook gebruik worden gemaakt van de US Store. Maar hier moet je een zeer hoog salaris hebben om een kaart aan te vragen.

 • Profielfoto
  Pepper

  @RoyHochstenbach
  Onzin. Ik heb geen ‘zeer hoog’ salaris en heb gewoon een CC.

  BTW, ik ben het eens met nielsth… ja, een echte missertje wat mij betreft zoals het nu is.

 • Profielfoto
  Rolf

  @Pepper; sluit ik me helemaal bij aan.

  @RoyHochstenbach. Het forum staat vol met tips over hoe je van de US iTunes store gebruik kunt maken vanuit hier. ZONDER CCard wel te verstaan…..

 • Profielfoto
  Msight

  jullie willen gewoon volledige computer hangen aan je tv.. dat kan toch ook?
  dit ding is alleen maar om filmpjes af te spelen, als ik wil internetten pak ik mijn laptop wel…
  blue ray branden?… doe dat maar in de Mac Pro.. ik verwacht al snel een brander voor dat ding.
  wat mij betreft mogen ze er wel een scherm bij verkopen… een cinema display speciaal voor de apple tv.
  op tv is toch niks speciaals, of ik haal het van internet

 • Profielfoto
  Joid

  DVD’s branden en Blu-Ray op een AppleTV? 2 volslagen achterhaalde concepten voor AppleTv die er in de toekomst niet op zullen komen.

  Als je een AppleTV zelf hebt dan weet je wel waarom dit achterhaald is. En als je fijn met schijfjes e.d. wilt blijven klooien dan moet je dat zeker blijven doen.

 • Profielfoto
  Ericnik

  Lijkt me echt vet om lange url’s in te voeren met die kleine afstandsbediening… Youtube video’s opzoeken met die methode is al een geweldige ervaring!

 • Profielfoto
  KR1275

  Het zou pas interessant zijn als ATV ook compatible zou zijn met quicktime (inclusief perian etc.). Of dat je bijvoorbeeld je bureaublad zo op afstand kunt weergeven. In iTunes werkt maar een beperkt aantal formaten. Ik vermoed dat het compatibiliteitsprobleem de grootste reden van falen is.

 • Profielfoto
  Soulshaker

  @ jold , HD filmen downloaden/streamen zie ik nog niet snel gebeuren in dit Belgenland
  Niet door de limiet en ook niet door de snelheid.
  Heb een relatief snelle verbinding (12Mb/s) , en het duurde uren voordat ik een 1080p film gedownload kreeg. (full speed)
  Dat was pas klooien!
  Een DVD/BR is gewoon kopen , thuis in je speler steken , filmpje opstarten , niet moeilijk toch ? ???
  Download/streaming zal vroeg of laat die optische media vervangen , maar de komende 2-5 jaar zal de optische media nog een aanzienlijk aandeel hebben.
  Dus bestempel het niet als achterhaald !

 • Profielfoto
  iJust

  Soulshaker: dat zal dan wel niet via iTunes geweest zijn. Hier in Engeland beginnen HD films van iTunes na een paar seconden al te spelen. (en mijn verbinding is maar 5 Mb/s)

 • Profielfoto
  thommthomm

  @Nielsth
  Inderdaad, vind dat ze precies dat erin moeten stoppen. Ook vind ik dat er een goede ondersteuning voor andere film-formats, zoals divx. Op de manier kunnen er namelijk veel meer films op je schijf, dan met Apple’s formats.
  Daarnaast inderdaad DVB, opnemen van tv, bluray erin, en DAN is hij de prijs die hij nu is waard. Nu kost het veel te veel, en je kan veel te weinig.

  @NI3LS
  Hij bedoelt dat de Apple TV’s eerst 329$ en 399€ waren. 329$ is op het moment gelijk aan 226€. Dat is een verschil van (399-226) 173€, en dat is echt veel te veel. Vind dat ding ook achterlijk duur in Nederland. Waarschijnlijk is na de prijsupdate het verschil nog steeds enorm groot.

 • Profielfoto
  Soulshaker

  @iJust , nee , dat was een .mkv file van 8GB , in volledige 1080P kwaliteit
  Jouw filmpje van itunes is 720P , dus niet eens full HD , die kwaliteit is dus “minder” en ook minder groot
  Probeer het maar eens met een 1080P film

 • Profielfoto
  iJust

  Soulshaker, het gaat hier om de Apple TV/iTunes Store. Precies omdat het downloaden van 1080p zo lang duurt, biedt iTunes het niet aan. En zolang ik niet met m’n neus tegen het scherm aan gedrukt zit, zie ik geen verschil tussen 720p en 1080p.

 • Profielfoto
  Ezra

  Ongelooflijk 329 dollar voor 160 in U.S. en 399 euro hier?

 • Profielfoto
  fvdveen

  Lijkt me logisch: 40MB schijven zijn waarschijnlijk op de uittocht. Wie heeft daar nog genoeg aan?

 • Profielfoto
  BigAL

  160 GB… denk eens na met HDTV, zo vol die schijf. Kansloze exercitie deze ‘hobby’.
  De enige reden om een Apple TV te kopen is volgens mij om hem te hacken en dan Leopard op te draaien. Of om hem te gebruiken als onderzetter.

 • Profielfoto
  BigAL

  Oh ja… voordat mensen weer beginnen te vertellen dat de BTW (VAT) er niet bij staat vermeld in de US, is het misschien goed om te weten dat niet elke staat VAT heft. Tel uit je winst.

 • Profielfoto
  NTG

  stille update? wat jammer, dat hadden ze eigenlijk best wel in het spesial event kunnen doen. zeker om de Apple TV onder de aandacht te brengen

 • Profielfoto
  maconly

  ik wil films kunnen huren inplaats van downloaden.

  stom gedoe.

 • Profielfoto
  hamersvelt

  Hij is inmiddels aangepast, hij is nu 269 euro voor de 160 GB, netjes van Apple.

 • Profielfoto
  johnbijl

  Netjes?! Eerst een dag wachten met omprijzen — en €269 is verre van zelfs in buurt van $229. Da’s op twee tientjes na het dubbele!

 • Profielfoto
  hamersvelt

  Ze hadden hem ook 299,- kunnen laten.

 • Profielfoto
  johnbijl

  Dat… maakt het minder erg. Niet ‘netjes’.

  Ik vind het jammer om te zien dat zo’n aantrekkelijk apparaat zo ongeïnteresseerd gemarkt wordt. Als Apple wat meer lokale onderdelen zou willen betrekken, zou er al verrassend veel content beschikbaar kunnen zijn. Uitzending Gemist op Apple TV? Ik kijk er naar uit! Lokale contracten met film- en distibutiemaatschappijen? Moet lukken, wanneer je lokaal overlegd. Maar Apple doet liever alleen zaken met Europees opererende bedrijven (die auwelijks bestaan) waardoor de content wegblijft, Apple niks verdiend aan het gebruik van het apparaat en de aankoopsubsidie die hem in de VS en een beetje in de UK (en gek genoeg niet in Duitsland — die hebben het pas echt zuur!) goedkoop maakt.

  Kortom, het kan allemaal beter. Als ze maar willen.