‘Apple tablet moet papieren media gaan vervangen’

Een nieuwe dag, dus nieuwe geruchten over de Apple Tablet. Deze keer gaan de geruchten over het doel van de Apple tablet. Moet de Apple tablet de notebook vervangen? Wordt het een grote versie van de iPhone? Nee. De Apple tablet gaat er volgens de laatste geruchten voor zorgen dat de markt voor print-media zoals kranten, boeken en tijdschriften compleet gaat worden omgegooid.

Apple zou namelijk in gesprek zijn met verschillende grote bedrijven die papieren media aanbieden. Er zou op dit moment achter de schermen hard gewerkt worden om iTunes te vullen met content van verschillende soorten print-media. Hiebij moet de Apple tablet niet alleen de zoveelste reader voor e-books worden, maar is het de bedoeling dat deze tablet de complete markt voor print-media gaat herdefiniëren.

Een aantal jaren zou Apple ook al bezig zijn geweest met de ontwikkeling van een tablet, draaiend op een aangepaste versie van Mac OS X. Maar de vraag waarvoor de tablet gebruikt zou moeten worden kon op dat moment niet worden beantwoord. Dit doel zou inmiddels wel zijn vastgesteld, en de tijd zou nu wel rijp zijn voor een Apple tablet, die in januari 2010 zou worden geïntroduceerd.

Enkele uitgevers van studieboeken zouden nu met Apple bezig zijn om hun boeken om te zetten naar de Apple tablet. Zo zouden DRM-beveiligde studieboeken die maar een bepaalde periode te lezen zijn op de Apple tablet moeten zorgen voor een groot succes. De boeken kunnen bovendien voor een veel lagere prijs verkocht worden omdat er geen drukkosten bij komen kijken. Ook hoeven studenten niet meer te slepen met de zware studieboeken.

Ook zou Apple met uitgevers van grote tijdschriften in gesprek zijn om hun tijdschriften in interactieve vorm aan te kunnen bieden op de tablet, bijvoorbeeld met video en interactieve foto’s. Sommige uitgeverijen zouden ook kijken naar de mogelijkheid om hun tijdschriften via het Adobe Air-formaat te publiceren. Zij zouden dan echter niet profiteren van de enorm populaire iTunes Store, en dit lijkt dus een minder slimme stap.

De Apple tablet als nieuwe vorm van papieren media lijkt hiermee een erg slimme zet, ook omdat ze tot nu toe de enige zijn met dit idee. De Courier van Microsoft is nog lang niet klaar om op de markt te worden gebracht, en de Amazon Kindle e-reader is niet te vergelijken met de mogelijkheden van de Apple tablet zoals hierboven weergegeven.

Reageer op artikel:
‘Apple tablet moet papieren media gaan vervangen’
Sluiten