Apple Store Hirschgebouw nog onzeker

7 reacties

Op 19 augustus wist OMT als eerste te melden dan het hoofdkantoor van Apple Benelux zou verhuizen van Bunnik naar het Hirschgebouw op het Leidseplein in Amsterdam. Direct daarna ontstonden ook de geruchten dat Apple plannen zou hebben voor een Apple Store op de begane grond van het gebouw.

Vandaag was in de nieuwsbrief van PropertyNL het bericht te lezen dat er wellicht winkels komen op de begane grond en de eerste verdieping van het Hirschgebouw. Dit zou dus de ideale plek zijn voor een officiƫle Apple Store. Jan Kees Brandse, de Nederlandse zaakwaarnemer van de eigenaar van het Hirschgebouw meldt dat er inderdaad gesprekken zijn gevoerd met Apple over een Apple Store in het gebouw, maar deze gesprekken hebben helaas nog niks opgeleverd.

Over de verdere plannen wat betreft winkels in het Hirschgebouw wordt al nagedacht. De winkels op de eerste verdieping zouden te bereiken zijn via een brede roltrap, en de ABN Amro, die momenteel op de begane grond van dit gebouw zit, zou hiervoor opschuiven. Ter compensatie krijgt de bank er extra ruimte aan de Hirschpassage bij. Het is de bedoeling dat enkele toonaangevende winkels aangetrokken worden die zich in het Hirschgebouw zullen vestigen.

Reacties

7 reacties
 • Profielfoto
  petethefreeze

  Op het gebouw waar ze nu nog in zitten bij Bunnik staat al een groot bord “Te Huur”, maar dat kan natuurlijk ook betekenen dat een andere huurder weg is.

 • Profielfoto
  palahala

  > Dit zou dus de ideale plek zijn voor een officiƫle Apple Store.

  Vanwege de locatie bedoel je dan? (Het feit dat er toevallig wat grijze pakken bovenin hetzelfde gebouw aan het werk zijn voor Apple, lijkt me voor een winkel weinig uit te maken.)

 • Profielfoto
  celie

  De ideale plek voor een hoofdkantoor blijft nog steeds Applescha.

 • Profielfoto
  BigAL

  Amsterdam, het toonbeeld van bereikbaarheid…… in 1838.

 • Profielfoto
  slewes

  Zoals gezegd. Er komt geen store;)

 • Profielfoto
  KR1275

  De huur zal niet mis zijn…

 • Profielfoto
  Vr8

  Heb zojuist Job Cohen gesproken en hij deelde mij in vertrouwen mede dat een Apple Store is toegestaan, mits de toeristen gemeden worden.