Siebren Verhoef
Siebren Verhoef Nieuws 10 september 2009
Leestijd: 1 minuut

Apple Store Hirschgebouw nog onzeker

Op 19 augustus wist OMT als eerste te melden dan het hoofdkantoor van Apple Benelux zou verhuizen van Bunnik naar het Hirschgebouw op het Leidseplein in Amsterdam. Direct daarna ontstonden ook de geruchten dat Apple plannen zou hebben voor een Apple Store op de begane grond van het gebouw.

Vandaag was in de nieuwsbrief van PropertyNL het bericht te lezen dat er wellicht winkels komen op de begane grond en de eerste verdieping van het Hirschgebouw. Dit zou dus de ideale plek zijn voor een officiële Apple Store. Jan Kees Brandse, de Nederlandse zaakwaarnemer van de eigenaar van het Hirschgebouw meldt dat er inderdaad gesprekken zijn gevoerd met Apple over een Apple Store in het gebouw, maar deze gesprekken hebben helaas nog niks opgeleverd.

Over de verdere plannen wat betreft winkels in het Hirschgebouw wordt al nagedacht. De winkels op de eerste verdieping zouden te bereiken zijn via een brede roltrap, en de ABN Amro, die momenteel op de begane grond van dit gebouw zit, zou hiervoor opschuiven. Ter compensatie krijgt de bank er extra ruimte aan de Hirschpassage bij. Het is de bedoeling dat enkele toonaangevende winkels aangetrokken worden die zich in het Hirschgebouw zullen vestigen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

De beste start van je weekend ✉️

Het belangrijkste Apple-nieuws, de beste tips en meer. Elke vrijdag in de OMT-nieuwsbrief.