Statenweg
Statenweg Nieuws 22 september 2009

Apple stijgt op lijst ‘s werelds beste merken

In het ‘Best Global Brands’-onderzoek van Interbrand naar de waarde van wereldwijd bekende merken in 2009, laat Apple een opvallende stijging zien. Het merk neemt dit jaar de 20e plaats in op de top 100 en is daarmee vier plaatsen gestegen ten opzichte van vorig jaar. De waardering van het merk komt uit op $15,4 miljard.

Apple laat grote merken als Dell, Pepsi en Nike achter zich. Op nummer 1 staat de dorstlesser Coca-Cola. Concurrent Microsoft neemt de 3e plaats in.

Een van de redenen voor deze stijging is, dat Apple minder moeite heeft dan veel andere bedrijven om op te boksen tegen de mondiale recessie. Ook blijft de populariteit van de Apple-producten groeien onder de consument, getuige de verkoopcijfers van de iPod touch en het stijgende marktaandeel van Mac OS X.

[textquote]The recession won’t take a bite out of this Apple. Declining Mac sales and fears for the company’s future without brand visionary Steve Jobs, were outweighed by record high iPod sales, doubling sales for the iPod Touch, and all-time high market share for Mac OS software. Price might be a barrier for cost-conscious consumers, but Apple responded quickly with high margin, low-priced products like the US $99 iPhone and a new, voice-activated iPod Shuffle. The Apple brand is the most supported within its industry, and among the most iconic of relatively young brands in the world.[/textquote]

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Apple stijgt op lijst ‘s werelds beste merken
Sluiten