Siebren Verhoef
Siebren Verhoef Nieuws 29 september 2009

Apple onderzoekt problemen met Superdrives

Apple is een onderzoek gestart naar problemen met de Superdrives in sommige Macs. Er verschijnen steeds meer berichten op internet over falende Superdrives. Meestal gaat het hierbij om de modellen “MATSHITA DVD-R UJ-857E” en “HL-DT-ST DVDRW GSA-S10N”, maar ook andere modellen hebben last van de problemen.

Apple heeft contact gezocht met iemand, toevallig een ontwikkelaar, die last heeft van een niet werkende Superdrive in een Mac mini en hem is verteld dat Apple de zaak aan het onderzoeken is. Eerder werd hem door de technische helpdesk van Apple verteld dat er geen specifieke methode is om falende firmware of drivers in Superdrives op te sporen. Er bestond namelijk ook het vermoeden dat de niet werkende Superdrives iets te maken zouden hebben met Snow Leopard, en dat het wellicht dus software-matig zou kunnen zijn.

Aangezien een groot aantal gebruikers hun Superdrive weinig gebruikt zou het kunnen zijn dat problemen pas aan het licht zijn gekomen tijdens het installeren van Snow Leopard. Ook zou het ook zo kunnen zijn dat gebruikers na deze berichten zijn gaan testen of ze ook te maken hebben met een niet werkende Superdrive in hun Mac, waardoor meer gebruikers het probleem ineens opmerken.

Reageer op artikel:
Apple onderzoekt problemen met Superdrives
Sluiten