Siebren Verhoef
Siebren Verhoef Nieuws 21 september 2009
Leestijd: 1 minuut

Apple onderzoekt batterijproblemen iPhone OS 3.1

Veel gebruikers van de nieuwe iPhone 3.1 firmware melden dat hun batterij het sinds deze update een stuk minder lang volhoudt. Op de Apple Support Forums zijn talloze draadjes te lezen van ontevreden gebruikers. Zij melden onder andere dat de batterij van de iPhone ineens veel sneller leegloopt dan met firmware 3.0.1. Sommige gebruikers melden dat het uitschakelen van push een hoop oplost.

Apple is nu bezig om in ieder geval de batterijproblemen met iPhone OS 3.1 aan te pakken. Een aantal gebruikers die problemen meldden op het Apple Support Forum zijn namelijk door Apple benaderd om een lijst met 11 vragen te beantwoorden. Deze vragen gaan onder andere over de batterij van de iPhone, push e-mail, wi-fi, bluetooh en App Store apps.

De vragenlijst is niet het enige waarmee Apple de problemen met iPhone OS 3.1 onderzoekt, gebruikers kunnen namelijk ook een ‘Battery Life Logging’ profiel op hun iPhone installeren dat er voor zorgt dat er een bestand wordt aangemaakt waarin te lezen is waar de iPhone allemaal mee bezig was op een bepaald tijdstip. Op deze manier kan gekeken worden of de (batterij)problemen daar iets mee te maken hebben gehad.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

De beste start van je weekend ✉️

Het belangrijkste Apple-nieuws, de beste tips en meer. Elke vrijdag in de OMT-nieuwsbrief.