Apple onderzoekt batterijproblemen iPhone OS 3.1

Door: Siebren Verhoef - 15 reacties

Veel gebruikers van de nieuwe iPhone 3.1 firmware melden dat hun batterij het sinds deze update een stuk minder lang volhoudt. Op de Apple Support Forums zijn talloze draadjes te lezen van ontevreden gebruikers. Zij melden onder andere dat de batterij van de iPhone ineens veel sneller leegloopt dan met firmware 3.0.1. Sommige gebruikers melden dat het uitschakelen van push een hoop oplost.

Apple is nu bezig om in ieder geval de batterijproblemen met iPhone OS 3.1 aan te pakken. Een aantal gebruikers die problemen meldden op het Apple Support Forum zijn namelijk door Apple benaderd om een lijst met 11 vragen te beantwoorden. Deze vragen gaan onder andere over de batterij van de iPhone, push e-mail, wi-fi, bluetooh en App Store apps.

De vragenlijst is niet het enige waarmee Apple de problemen met iPhone OS 3.1 onderzoekt, gebruikers kunnen namelijk ook een ‘Battery Life Logging’ profiel op hun iPhone installeren dat er voor zorgt dat er een bestand wordt aangemaakt waarin te lezen is waar de iPhone allemaal mee bezig was op een bepaald tijdstip. Op deze manier kan gekeken worden of de (batterij)problemen daar iets mee te maken hebben gehad.

Reacties

15 reacties
 • Profielfoto
  Pasav

  Ik vraag me af of het wel een batterij probleem is. Ik heb het probleem regelmatig. Maar als ik hem weer aan de praat heb met veel geduld (zonder restore) is mijn batterij nog het zelfde nivo als er voor.

 • Profielfoto
  NI3LS

  Dat is heel netjes!

  Maar ik heb er geen last van. Wel van spontane uitval. Gisteren wederom 3 keer en vanmorgen al 1 keer.

  Ik kan niet eens de wekker meer vertrouwen…

 • Profielfoto
  jhmroks

  het was mij ook al opgevallen dat de batterij van mijn iPhone sneller leeg gaat. Hij houdt het vaak maar een dag vol. Voorheen twee tot drie. hopen dat het snel is opgelost.

 • Profielfoto
  Angelos

  Ik heb juist heeeel sterk het idee dat het veel beter staat met mijn batterij dan voorheen! Ben zeer actief bezig en thuis altijd mijn wifi aan… ook push staat aan.

 • Profielfoto
  Kobes

  Ben blij dat ik nog niet heb geupdate. Sowieso eerst maar eens even tethering instellingen zien te krijgen.

 • Profielfoto
  MrHammond

  3G en push staan bij mij altijd uit, geen problemen gehad hier…

 • Profielfoto
  bedhead

  …zijn door Apple benaderd, met een d alstublieft.

 • Profielfoto
  Edwin

  3G, push e-mail, WiFi en Bluetooth uitzetten, handig zo’n toestel :p

 • Profielfoto
  Electr0n

  Batterij valt mee bij mij.
  Ik heb alleen dat het unlocken van het toestel vanuit de standby stand erg lang duurt.

 • Profielfoto
  Edwin377

  Mijn batterij ging sinds de laatste update ook nog maar een halve dag mee. Soms moest ik twee keer per dag bijladen. Ik nam aan dat de batterij gewoon opeens snel slecht was geworden. Zou na 200-300 cycli kunnen verminderen volgens Apple en aangezien ik hem al ruim een jaar dagelijks oplaad en leegtrek zit ik natuurlijk al over de 300 cycli. Dus heb ik maar een nieuwe batterij besteld in China. (€13 en 1,5 keer de capaciteit van de originele). Maar nu ik op die zending aan het wachten ben heb ik push mail en push notifications eens uitgezet en kijk…de accu gaat weer op normaal tempo leeg. Genoeg voor een dag redelijk gebruik dus. Ik pas dus ook in dit rijtje waar Apple onderzoek naar doet. En die batterij uit China bewaar ik dan nog maar even als hij komt.

 • Profielfoto
  PowerMacje

  Is dit ook bij de (eerste gen) iPod touch?
  Ik heb namelijk ineens ook een zeer korte batterijduur…

 • Profielfoto
  driesdk

  Wil er iemand eens helpen testen, set die fraude optie eens uit in safari bij je safari instellingen. Bij mij is die ‘lag’ bij het unlocken daardoor terug normaal. Misschien beeld ik het me gewoon in, maar proberen jullie het ook eens.

 • Profielfoto
  Ezra

  Ik heb er ook last van komt inderdaad door Push zover ik weet.

 • Profielfoto
  thommthomm

  @Pasav
  .. Nivo..?

 • Profielfoto
  soulutions

  @thommthomm: nivo ja, de website voor al het nieuws van Volendam en omstreken (google)… ;) Dat blijft hetzelfde hahaha