Apple neemt oud Newton ontwikkelaar opnieuw in dienst

5 reacties

De Apple tablet is na de iPhone zo’n beetje het meest gehypete maar nog niet niet bestaande apparaat in de geschiedenis van Apple ooit. Al jaren gaan geruchten over deze mogelijke opvolger van de Apple Newton, en elk feit of gerucht dat wijst in de richting van een Apple tablet wordt dan ook breed uitgemeten.

Zo werd vandaag bekend dat oud werknemer Michael Tchao na 15 jaar weer in dienst is genomen door Apple. Tchao wekte 15 jaar geleden aan de Apple Newton, de minder succesvolle PDA van Apple. In de tussentijd werkte hij onder andere voor Nike aan Nike+. Michael Tchao zal aan het werk gaan als ‘VP of Product Marketing’, direct onder Phil Schiller die ‘SVP of Product Marketing’ is. Mogelijk zal Tchao zich dus gaan bezighouden met de opvolger van de Apple Newton. Apple wil hier zelf niks over loslaten.

Als Tchao zich gaat richten op de Apple tablet is het te hopen dat dit beperkt blijft tot de marketing van het apparaat, en dat hij zich in ieder geval niet gaat bezighouden met de eventuele handschriftherkenning van de Apple tablet.

Reacties

5 reacties
 • Profielfoto
  R1039

  Na de Phone? De iPhone? De linkt werkt in ieder geval niet. ???

 • Profielfoto
  MacFundamentalist.nl

  Als ik me niet vergis is de Newton mislukt omdat hij veel te vroeg was, de hardware kon het nog niet aan. De ontwikkelaars zijn bijna allemaal overgenomen door US Robotics (of hebben ze het opgericht), dat later Palm werd.

 • Profielfoto
  aardbeiensiroop

  Als hij nu pas is aangenomen en hij ook daadwerkelijk aan de tablet gaat werken, dan betekend dat dat ze nog moeten beginnen, of in ieder geval niet erg ver gevorderd zijn (zoals de meeste geruchten suggereren).

 • Profielfoto
  snipper

  Beetje flauw om bij voorbaat eventuele handschriftherkenning af te schieten, omdat de hardware en software van 15 jaar geleden daar slecht in was..

  BTW is het niet logischer om te linken naar het originele artikel van de New York Times?

  http://bits.blogs.nytimes.com/2009/09/28/apple-rehires-newton-and-nike-marketing-whiz/?src=twt&twt=nytimesbits

 • Profielfoto
  dinck

  Inderdaad flauw om handschriftherkenning af te schieten. Een slecht gesimuleerd toetsenbord is wel okay?
  Als er één ding is dat ik nog steeds mis op handhelds is het wel Graffiti van Palm. Met een hack kon toen het hele beeldscherm als invoervlak worden gebruikt, waardoor je ook zonder stylus kon werken. Als dit weer beschikbaar komt (voor de iPhone of voor de Pre) dan stap ik direct over. Tot het zover is geef ik de voorkeur aan echte toetsen.