Apple keurt ‘Uitzending Gemist’ af

30 reacties
(Dit artikel heeft nog geen ster-beoordelingen gekregen)                                                 

Sommigen kunnen niet wachten. Wachten op de ‘Uitzending Gemist’ app voor de iPhone. OMT schreef op 15 juli al een review over de felbegeerde iPhone app, maar het programma is nog steeds niet te vinden in de App Store. Maar er is nieuws. Slecht nieuws, helaas.

Apple heeft de app in een van haar bekende nukkige buien afgekeurd. “De reden is dat de applicatie niet alleen via wifi, maar ook via 3g werkt,” aldus Gerald van der Wijngaart vertelt tegen Tweakers.net.

T-Mobile is not amused en wil de app juist graag in de app store hebben. “Wij willen graag dat Uitzending Gemist in de App Store komt. Het lijkt ons een leuke applicatie voor klanten en ons netwerk kan het streamen van die uitzendingen prima aan.” Daarom doet T-Mobile samen met de Nederlandse Publieke Omroep een poging om de app toch goedgekeurd te krijgen. Tot die tijd blijven we geduldig wachten.

                                                                                                                                        Beoordeel dit artikel

Reacties

30 reacties
 • Profielfoto
  Dr. Maddox

  Tja, stel je voor dat we UMTS volledig gaan benutten! :(

 • Profielfoto
  Gijs Raggers

  App Gemist.

 • Profielfoto
  The JM

  Mooi dat T-Mobile bijspringt.

 • Profielfoto
  The JM

  “Daarom doet T-Mobile samen met de Nederlandse Publieke Omroep proberen een poging om de app toch goedgekeurd te krijgen.”

  Dat ‘proberen’ moet daar weg, iemand doet proberen? Beetje kinderlijke taal.

 • Profielfoto
  Maced.2

  Helaas…we wachten af ;)

 • Profielfoto
  Josh_b

  F*ck Apple met haar achterlijke en domme beleid. Pure willekeur. Er zijn genoeg Apps die van 3G gebruik maken. Eerst laat je mensen 4 weken wachten om ze te laten weten dat het niet goed is, en dan kan men weer zolang wachten. Als iedereen zijn Apps gaat aanbieden via Cydia zijn we van dat gedonder af.

 • Profielfoto
  eddyfever

  heb bijna de halve tour de france via 3g bekeken en dat werkte ook prima.

 • Profielfoto
  Statenweg

  Heel jammer, want ik zat erop te wachten. Alhoewel… als ik het programmaaanbod bekijk…

 • Profielfoto
  aardbeiensiroop

  Hahaha @ gijsraggers.

  En tsja, de enige reden waarom ze het zouden afkeuren zou zijn om T-Mobile tevreden te stellen, maar aangezien die het goedkeuren snap ik het.

 • Profielfoto
  R-Flow

  Als zelfs de provider er geen problemen mee heeft en het juist aanmoedigt, wie is Apple dan om het af te keuren…?

 • Profielfoto
  Renzsz

  eddyfever op vrijdag 4 september 2009 14:43
  heb bijna de halve tour de france via 3g bekeken en dat werkte ook prima.

  Maar die heb je niet via een app uit de appstore bekeken, maar gewoon via de site van de NOS!

 • Profielfoto
  strigoi

  weak

 • Profielfoto
  Лукас

  Wie boeit het wat Apple denkt. Als jij je laat beperken door Apple’s regeltjes door je iPhone niet te jailbreaken, is dat toch echt jouw probleem.

 • Profielfoto
  1234

  Heel simpel, als hij er echt niet komt is mijn volgende toestel geen iPhone meer.
  Gaan we namelijk een beetje terug naar het stenen tijdperk. Internet alleen op e telefoon is gewoon niet genoeg.

 • Profielfoto
  Ezra

  Handig dat T-Mobile helpt tegen haar eigen partner.

 • Profielfoto
  csteelooper

  @LucasJV: Ik hou niet van Jailbreaken, daarom doe ik het niet. Krijg je uiteindelijk alleen maar gedoe mee omdat het altijd via achterdeurtjes gaat die er ooit niet meer zijn en dan moet men van voor af aan beginnen met dat hele gedoe…

  Aan de andere kant zou ik wel willen dat Apple EINDELIJK eens die ‘arbitragecommissie’ laat vallen… Ze zouden eigenlijk alleen maar moeten afkeuren als er dingen gebeuren die tegen de wetten van het land zijn, waar de app wordt aangeboden. Verder zouden ze eigenlijk gewoon alles moeten toelaten vindt ik. Zeker als het niet tegen de development guidelines ingaat… Als een app zich dus technisch geheel aan de regels houdt, de provider akkoord is en er geen WETTELIJK verboden dingen gebeuren dan zou een app dus gewoon goedgekeurd moeten worden. Youtube werkt toch ook via 3G? En nog talloze andere apps?? Als Apple nou eens gewoon haar beleid zou bijschaven, was er voor Cydia geen reden van bestaan meer, en was Apple voor een groot deel van de Jailbreaks af. Voor Apple is het dus kiezen tussen twee kwaden: Jailbreaken omdat men een afgekeurde app tóch wil gebruiken, of meer (lees: bijna alle) apps goedkeuren — met de mogelijke, en door apple zo bevreesde, wildgroei tot gevolg.

  Ik denk, dat als Apple’s goedkeuringsbeleid niet zo streng zou zijn, het marktaandeel voor de iPhone/iPod touch nog vele malen groter zou zijn!

 • Profielfoto
  Cea

  slashtiger, dit is 1 van de redenen dat ik idd geen iPhone heb gekocht. Alles is teveel dichtgetimmerd met regeltjes en dat opstekende vingertje van ” wij beslissen over jullie wat mag en niet mag”.
  Daarom dat ik een gelukkige gebruiker ben van Android.
  Zonder te klooien heb ik redelijk wat vrijheid op m’n HTC Hero.

 • Profielfoto
  Breuf

  Laat je nu geen zand in de ogen strooien. De enige reden dat T-Mobile wil dat deze apps in de store komt is dat ze dan hopen dat er nog meer mensen een iPone met een abbo bij TM aanschaffen. Denk nu niet dat ze het willen voor de huidige klanten. De huidige klanten interesseert ze geen moer. Nieuwe klanten trekken daar gaat het om. T-Mobile is een bedrijf en bedrijven zijn er om zoveel mogelijk winst te maken, niet om klanten tevreden te stellen.

 • Profielfoto
  Luidspreker

  Om te HUILEN dit!

 • Profielfoto
  Marius1976

  @Breuf

  Ik ben bang dat je gelijk hebt. Ze lokken klanten met een dekkingskaartje wat te mooi lijkt om waar te zijn… en wat blijkt: het dekkingskaartje van Tmobile IS te mooi om waar te zijn.

  Domme ik, die dacht dat het wel zou meevallen. Niet dus.

  Nee ik vind de iPhone geweldig, maar TMobile is echt de slechtste provider die ik ooit heb meegemaakt. En dat is een understatement.

  Dus in plaats van zich zogenaamd in te zetten voor een Uitzending gemist app, kunnen ze beter hun netwerk zo verbeteren dat het dekkingskaartje wel klopt.

  Verder is dat toelatingsbeleid van apple inderdaad ook wel moeilijk te volgen.

  Jammer al dit gedoe.

 • Profielfoto
  STEVEJ0BS

  Kans Gemist

 • Profielfoto
  rdesign

  Ach, 3G bereik heb je met T-Mobile toch nooit, dus die functie kunnen ze er uithalen.
  Ze zouden eens een voorbeeld moeten nemen aan Italie, Vodafone en TIM. Daar heb je altijd 3G, en SNEL! :O

 • Profielfoto
  Sanjeev

  Ik vind het maar belachelijk van Apple, de Youtube app kun je toch ook gewoon gebruiken met 3g :angry:

 • Profielfoto
  63743 Master

  Er zijn toch genoeg andere UitzendingGemist apps?? ( MobiNews, Tros Gemist, NOS Journaal etc. ) allemaal ondersteunen ze de Nederlandse televiesie

  Ik snap niet waarom die UitzendingGemist app nou zo speciaal is ???

 • Profielfoto
  ikkieman

  Zeg, kan iemand me dit even uitleggen?
  Waarom zou het netwerk van T-mobile streaming via 3G door duizenden gebruikers tegelijk wel aankunnen, maar tethering door evenveel gebruikers niet? Een beetje internet surfen kost minder bandbreedte dan een video streamen.

  Wie is er nu dom? ???

 • Profielfoto
  wodkalime14

  @ marius1976

  Sluit ik me helemaal bij aan! Op mijn werk ben ik gewoon niet bereikbaar en dat is toch zo’n 40 uur in de week. Er staat gewoon geen service en als ik al een streepje heb valt hij tijdens een gesprek weg. Ik heb een klacht ingediend bij T-mobile met het idee dat als iedereen het doet er misschien wat aan gaat gebeuren!!! Wishful thinking…

  @ rdesign
  In italie kon ik met T-mobile/TIM Italie daar niet op internet maar wanneer ik overschakelde op vodafone gewoon 3G bovenop de gletsjers. Dat was wel fijn omdat ik google maps wel nodig had om de weg weer terug te vinden ;)

 • Profielfoto
  wouwout

  wat een sukkels. en waarom hoor je bij zoiets nooit iets van apple NL? Bestaat dat eigenlijk wel?

 • Profielfoto
  snipper

  Van Apple NL hoor je hooguit ‘Daar kunnen we niets over zeggen’ of ‘Dat is nou eenmaal het beleid van het hoofdkantoor’.

 • Profielfoto
  kermit

  ik begrijp eigenlijk de commotie niet. Kan je gewoon niet installeren wat je wil op je eigen toestel (in dit geval een iphone)? Is de appstore niet gewoon een verkoopskanaal, net als zovelen? OF is de appstore een monopolie?

 • Profielfoto
  csteelooper

  @Cea: Punt. Maar toch… De regulatie van Apple scheelt erg per land. In Duitsland bijvoorbeeld, worden Apps toegelaten die niet in Nederland toegelaten worden… Net als in Amerika (veel games). In Amerika is Apple dan weer erg ‘preuts’, net als in Canada: Apps met de minste of geringste hoeveelheid ‘profanity’ (schuttingtaal en dergelijke), zij het in de uitleg bij de App of in de App zelf, worden niet toegelaten… Ik ben benieuwd wat Apple met de waarschuwing van de EU gaat dien waarin ze werd verteld dat mensen overal in de EU alles waar dan ook vandaan moeten kunnen halen… Ik heb binnenkort ook een USA-account, dus dan is het probleem voor veel apps opgelost. En bovenal geldt, dat ik de iPhone een HEERLIJKE bediening vindt hebben. Vooral de 3GS…