Siebren Verhoef
Siebren Verhoef Nieuws 14 september 2009

Apple geeft broncode Grand Central Dispatch vrij

Apple heeft de broncode van Grand Central Dispatch (GCD) vrijgegeven. Op deze manier krijgen andere software-ontwikkelaars een beter beeld van hoe GCD in elkaar zit, en kunnen ze het zelf gebruiken bij de ontwikkeling van software. GCD is onderdeel van Mac OS X, en is ontwikkeld om optimaal gebruik te maken van de verschillende cores die processoren tegenwoordig bevatten. Met behulp van deze techniek kunnen computers met multi-core processoren betere prestaties leveren.

Nu Apple de broncode van GCD heeft vrijgegeven, zou deze techniek ook door andere ontwikkelaars van besturingssystemen kunnen worden gebruikt. Zo is er een kans dat de techniek gebruikt zal worden in toekomstige distributies van Linux. De kans dat Microsoft gebruik gaat maken van GCD lijkt vrij klein. Het vrijgeven van de broncode is wellicht een noodzakelijke stap geweest om deze techniek populair te maken.

Reageer op artikel:
Apple geeft broncode Grand Central Dispatch vrij
Sluiten