Apple en Google bekvechten over Google Voice

12 reacties

Er gaan al een tijd geruchten over wat er precies de oorzaak van is dat de door Google ingediende Google Voice app voor de iPhone nog steeds niet in de App Store is verschenen. Met Google Voice is het onder andere mogelijk om goedkoop internationaal te bellen en gratis te smsen.

Telecomwaakhond FCC vroeg eerder om opheldering over het afkeuren van Google Voice door Apple, waarop Apple liet weten dat de de app niet was afgekeurd, maar dat de Google Voice app was uitgesteld en nader onderzocht moest worden. Google kwam daarop met een brief aan de FCC waaruit bleek dat Apple de Google Voice app wel degelijk heeft afgekeurd, omdat de applicatie de belfunctie van de iPhone zou kopiƫren. Volgens Google zouden ze dit zelfs persoonlijk uit de mond van Phil Schiller te horen hebben gekregen.

De laatste reactie in dit welles-nietes spel komt weer van Apple. Zij beweren namelijk dat ze Google nooit hebben laten weten dat hun Google Voice app is afgekeurd, en dat er nog steeds wordt gekeken naar het programma.

Reacties

12 reacties
 • Profielfoto
  McPherson

  Zitten de Telecom bedrijven niet op te wachten idd….misschien doet T-Mobile NL iets minder moeilijk zoals met alle andere dingen.

  Hadden ook aangegeven Tethering niet erg te vinden. En Uitzending gemist ook niet….zijn minder bang voor te hoog bandbreedte verbruik van klanten.

  Alleen is bellen wel een ander ding…..we zullen zien!

 • Profielfoto
  wouwout

  wat een onzin en arrogantie van apple. hoe lang moet je naar een app ‘kijken’? Apple moet niet doen alsof ze voor anderen gaan denken, terwijl het uiteindelijk om eigen concurrentieoverwegingen gaat. Google wordt een grote concurrent van apple op het gebied van telefoon OS. Android groet met de dag, er staan geloof ik bijna 10 nieuwe telefoons aan te komen van Samsung, HTC, Motorola en LG.
  ik ben dol op mijn apple spullen, maar dit soort sturing van de (iphone) markt is vreselijk.

 • Profielfoto
  JTD

  @McPherson,
  Ik geloof zelfs dat in NL het internet gebruik (en dus het bandbreedte verbruik) vele malen hoger ligt dan in de VS. Soms is de VS echt een ontwikkelingsland hoor. Niet alles is daar veel moderner ingericht dan in Nederland.
  Wat dat betreft is het dus wel logisch dat de aanbieders hier in NL minder huiverig zijn voor dit soort dingen: Wij zijn er gewoon op voorbereid om een enorme hoeveelheid data stroom te verwerken.

 • Profielfoto
  MacBooky

  lekker belangrijk allemaal, aangezien google-voice in NL voorlopig nog niet werkt … wake me up when it gets interesting

 • Profielfoto
  Lau24

  Ik blijf me dood ergeren aan de arrogantie van Apple :angry:

 • Profielfoto
  JTD

  @MacBooky
  Het is toch nieuws? Toch aardig dat OMT er aandacht aan besteed?
  Niet al het nieuws kan iedereen behagen, prima, maar laat het dan lekker aan je voorbij gaan.

  Welterusten

 • Profielfoto
  Jocham

  Helemaal eens met wouwout, erg arrogant van Apple!

 • Profielfoto
  aardbeiensiroop

  @McPherson: T-Mobile vind Thethering toch ook niet leuk?

 • Profielfoto
  Josh_b

  Ik denk meer dat dat een financiele rede heeft. T-mobile probeert laptop gebruikers nu een internet abonnement aan te smeren dat veel duurder is dan tethering.

 • Profielfoto
  Pivni Pes

  Lau24 op maandag 21 september 2009 11:53
  Ik blijf me dood ergeren aan de arrogantie van Apple

  Het is ook een arrogant klote bedrijf, die een geweldig
  OS maken en leuke hardware.

 • Profielfoto
  NTG

  hadden ze Skype ook niet moeten verbieden? ???

 • Profielfoto
  BigAL

  Let’s face it… apple is een kille koude multinational met het imago van your best friend.