Siebren Verhoef
Siebren Verhoef Nieuws 21 september 2009

Apple en Google bekvechten over Google Voice

Er gaan al een tijd geruchten over wat er precies de oorzaak van is dat de door Google ingediende Google Voice app voor de iPhone nog steeds niet in de App Store is verschenen. Met Google Voice is het onder andere mogelijk om goedkoop internationaal te bellen en gratis te smsen.

Telecomwaakhond FCC vroeg eerder om opheldering over het afkeuren van Google Voice door Apple, waarop Apple liet weten dat de de app niet was afgekeurd, maar dat de Google Voice app was uitgesteld en nader onderzocht moest worden. Google kwam daarop met een brief aan de FCC waaruit bleek dat Apple de Google Voice app wel degelijk heeft afgekeurd, omdat de applicatie de belfunctie van de iPhone zou kopiëren. Volgens Google zouden ze dit zelfs persoonlijk uit de mond van Phil Schiller te horen hebben gekregen.

De laatste reactie in dit welles-nietes spel komt weer van Apple. Zij beweren namelijk dat ze Google nooit hebben laten weten dat hun Google Voice app is afgekeurd, en dat er nog steeds wordt gekeken naar het programma.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Apple en Google bekvechten over Google Voice
Sluiten