Siebren Verhoef
Siebren Verhoef Nieuws 28 september 2009

Apple domineert Tokyo Game Show

Afgelopen week werd de Tokyo Game Show gehouden. Tijdens de Tokyo Game Show presenteren bedrijven die zich bezig houden met games hun nieuwste apparaten en spelletjes aan iedereen die ook maar een beetje geïnteresseerd is in games. Dit jaar hing er echter een grijze wolk boven de hoofden van enkele oude rotten in het vak.

Je zou misschien denken dat dit te maken zou hebben met de economische crisis, maar nee. Niemand minder dan Apple zorgt er namelijk voor dat grote bedrijven als Sony, Nintendo en Microsoft zich zorgen maken over de toekomst van de gamingindustrie. Volgens de Times zijn deze bedrijven banger voor het nieuwe iPhone/iPod touch-platform dan voor de economische crisis.

Hoewel Apple zelf niet mee deed aan de Tokyo Game Show, domineerden ze dit evenement wel. Zo waren 168 van de 758 nieuwe games gemaakt voor mobiele telefoons zoals de iPhone. Dit is het hoogste aantal op de Tokyo Game Show ooit. Consumenten zouden bovendien meer geïnteresseerd zijn in een spelletje op hun iPhone van 99 cent of zelfs gratis spelletjes, dan in de duurdere games die andere bedrijven aanbieden.

Volgens sommige ontwikkelaars is Apple’s App Store de grootste ontwikkeling in games sinds jaren, en kunnen spelletjesmakers zich beter richten op het ontwikkelen van nieuwe bedrijfsmodellen, dan dat ze de prijzen van hun consoles verlagen. Ook zou de markt steeds meer draaien om de software dan om de consoles waar deze software op draait.

Reageer op artikel:
Apple domineert Tokyo Game Show
Sluiten