Adobe komt met Photoshop Elements 8

10 reacties

De afgeslankte en makkelijker te gebruiken versie van Adobe Photoshop, Photoshop Elements is inmiddels alweer toe aan versie 8. Deze versie komt ook uit voor de Mac, in tegenstelling tot Photoshop Elements 7. Het lijkt erop dat Adobe om en om een Mac versie van het hobbypakket uitbrengt. Zo kwam versie 6 wel weer voor de Mac uit.

Photoshop Elements 8 komt met nieuwe functies zoals Photomerge Exposure, waarmee het mogelijk is om een foto waarbij de achtergrond goed belicht is, en een foto waarbij de voorgrond goed belicht is te combineren tot één goed belichte foto. Ook is er een functie toegevoegd waarmee het mogelijk is om mensen en andere objecten op een foto dichter naar elkaar toe te brengen, zonder dat deze objecten vervormd worden.

Nieuw is ook dat het in deze versie van Photoshop Elements nog makkelijker is geworden om tanden witter, en luchten blauwer te maken. Verder kan het beeldbewerkingsprogramma nu net als iPhoto mensen herkennen. Met Scene Cleaner is het mogelijk om meerdere foto’s met ongewenste objecten te combineren tot één foto zonder ongewenste objecten.

Photoshop Elements 8 voor de Mac wordt door Adobe gepresenteerd als de ideale aanvulling op iPhoto en zal € 99 gaan kosten. De Engelstalige Windows versie is per direct beschikbaar. Helaas moeten Macgebruikers hiervoor tot oktober wachten. In november zullen de Nederlandstalige versies van het pakket te koop zijn.

Reacties

10 reacties
 • Profielfoto
  MB12

  Yes, als de Mac-versie uitkomt ga ik hem downloaden :D.

 • Profielfoto
  Macosxachist

  Dit zegt de site van Adobe:

  TAALVERSIES

  Dit product ondersteunt de volgende talen:

  Engels
  Frans
  Duits
  Japans

  Geen Nederlands dus? ???

 • Profielfoto
  St. Mobbs

  De laatste zin van het artikel is: “In november zullen de Nederlandstalige versies van het pakket te koop zijn.”

  Blijkbaar wel.

 • Profielfoto
  aardbeiensiroop

  Ik heb leren designen met Photoshop Elements 2.0, back in the days. Nostalgie.

 • Profielfoto
  Gijs Raggers

  PhotoShop 1.0 paste op een 1.4MB floppy, als er tenminste nog mensen zijn die kunnen voorstellen hoe weinig dat is.

 • Profielfoto
  Macosxachist

  @S. Mobbs: die laatste zin heb ik ook gelezen, maar waar komt die informatie vandaan? Bij Adobe is er niets over te vinden… Ik heb het sterke vermoeden dat alleen de Windows-versie een Nederlandstalige versie krijgt, net als bij vorige versies van PE.

 • Profielfoto
  Jan David Hanrath

  @gijsraggers Je verraadt je leeftijd, ouwe lul ;)

 • Profielfoto
  GPS
 • Profielfoto
  recoiller

  ik heb Zowel Photoshop 1 als Illustrator 1 hier nog op floppies liggen. Illustrator met instructievideoband.

 • Profielfoto
  michieljans

  Het is nu februari 2010 en volgens mij is de nederlandse versie nog niet op de markt. Weet iemand meer?