9 september: Rumour Round-up

27 reacties

Aanstaande woensdag 09-09-09 is het zover. Dan zal Apple het Apple Media Event houden, waarbij waarschijnlijk de nieuwe serie iPods wordt geïntroduceerd. OMT zal tijdens dit evenement weer live uitzenden.

In de aanloop naar dit evenement zijn er weer veel geruchten opgedoken over mogelijke nieuwe producten en ontwikkelingen die op dit evenement geïntroduceerd zouden worden. Hoewel het gerucht over nieuwe Apple TV’s op het Media Event werden ontkracht, blijven er nog genoeg geruchten over voor aankomende woensdag. OMT maakt een opsomming van de geruchten die de afgelopen dagen voorbij zijn gekomen.

Nieuwe iPods, mét camera
Het sterkste gerucht van allemaal. Aangezien Apple al jaren in september de nieuwe iPods aankondigt, zal dit nu waarschijnlijk ook weer het geval zijn. De iPods zullen vanaf woensdag waarschijnlijk een camera bevatten. Het gaat hierbij om de iPod touch en de iPod nano, maar ook de iPod classic zou kunnen worden voorzien van een camera. Deze geruchten zijn vooral gebaseerd op het feit dat veel fabrikanten van accessoires voor de iPod hun hoesjes met een uitsparing voor de camera al klaar hebben.

iTunes 9
Een ander redelijk waarschijnlijk gerucht; de introductie van iTunes 9 op 9 september 2009. iTunes 9 zou onder andere koppeling hebben met social networkingsites als Twitter, Facebook en Last.fm, en zou zelfs overweg kunnen met blu-ray.

One After 909
Andere geruchten gaan over het beschikbaar komen van de complete Beatles collectie in de iTunes Music Store. Dit heeft te maken met de datum van 09-09-09. Op die dag zal ook de gehele oorspronkelijke ge-remasterde Beatles-collectie beschikbaar komen op CD. Een mooi moment om ook de hele Beatles-collectie beschikbaar te maken in iTunes.

iPhone firmware 3.1
Dat versie 3.1 van de iPhone en iPod touch software er aan zit te komen is geen nieuws meer. Volgens bronnen zou dit echter al aanstaande woensdag kunnen zijn. Aangezien firmware 3.1 ook geschikt is voor de iPod touch en omdat Apple op het Media Event van vorig jaar firmware 2.1 beschikbaar maakte, lijkt dit een redelijk geloofwaardig gerucht.

R.I.P. iPod classic
Een minder sterk gerucht, maar toch de moeite van het schrijven waard. Sommige Apple kenners denken dat Apple zal stoppen met de verkoop van de iPod classic. Hiermee zou een einde komen aan de iPod in zijn originele vorm. Als Apple dit doet, zal de opslagcapaciteit van bijvoorbeeld de iPod touch op z’n minst in de buurt moeten komen van de 120 GB opslagruimte die de iPod classic nu biedt, en zo ziet het er nu nog niet naar uit.

Apple Tablet
Geruchten over de introductie van een Apple Tablet hangen al maanden in de lucht. Nieuwigheden zoals een groter virtueel toetsenbord in Snow Leopard gooiden weer olie op het vuur. Zou het Apple Media Event het moment zijn voor de introductie van de Tablet?

Kant-en-klare ringtones in iTunes
Een klein geruchtje tot slot, ringtones in de iTunes Store zouden vanaf woensdag ook kant-en-klaar beschikbaar moeten zijn. Hierdoor zou het niet meer nodig zijn om zelf te selecteren welke 30 seconden van een nummer je als ringtone wilt gebruiken.

Wat verwacht jij van het Apple Media Event op woensdag?

Reacties

27 reacties
 • Profielfoto
  florisappelaar

  geen tablet? tsja het zullen ipods worden etc

 • Profielfoto
  janhh

  Steve J en natuurlijk een one more thing in de vorm van een tablet of een volwassen apple tv!

 • Profielfoto
  RoyHochstenbach

  Hoop op video in de europese iTunes stores, inclusief Nederland. Is misschien niet mogelijk door i.v.m. verschillende rechten, maar ik hoop er toch nog op:)

 • Profielfoto
  J-P-H

  Ons more thing: John Lennon leeft!

 • Profielfoto
  tjerk

  One after 909… subtiel, Siebren. Me likey.

 • Profielfoto
  i93Jeffrey

  Lijkt me wel heel erg raar als de ´classic´ zou gaan verdwijnen, eerder een slanke versie

 • Profielfoto
  grindal

  liever een goede oplossing voor wireless muziek zonder gebruik te moeten maken van een mac, bv door je time-capsule of een apple-tv als “media” servertje

 • Profielfoto
  RoyHochstenbach

  Een iPod Toch van 120 GB lijkt me overigens niet verkeerd…:D

 • Profielfoto
  error

  Doe mij maar iTunes 9 en de iPhone 3.1 software.

 • Profielfoto
  Japsuh

  Het gerucht van een nieuwe Apple TV staat er niet bij?

 • Profielfoto
  varvar

  @grindal : je kan NU al je apple tv als “media” server gebruiken, hoor. Ik stream mijn muziek vandaag al van een apple tv naar boxen aan gesloten op airport express.

 • Profielfoto
  McShamus

  HD films in de NL iTunes store. Zal verdeuries tijd worden…

 • Profielfoto
  varvar

  in Frankrijk kan je al langer tv programma’s kopen. 3 EURO voor een aflevering van Lost! Aan die prijs, maakt het voor mij niet uit of er nu al dan niet een video store komt.

 • Profielfoto
  BC

  Ik denk dat de Beatles in de iTunes store komwn. Er wordt die dag ook een Beatles spel uitgebracht (een soort guitar hero achtis spel)

 • Profielfoto
  Rttgfde

  Er komt ook sowieso een AppleTV update; zijn niet tot slecht leverbaar bij APR’s. Plus nieuwe iPods en iTunes9 (64bit/cocoa).

 • Profielfoto
  Anoniem

  Ik zie wel: Ik volg met plezier alle live-uitzendingen van OMT, dus ook deze. Van voorspellingen krijg je alleen maar teleurstellingen, maar ik weet toevallig wel zeker door goeie vriend(en) dat de Mac Tablet, de iPod touch en iPod nano met camera sowieso komen.

  Ik kijk uit naar woensdagavond:)

 • Profielfoto
  MB12

  Ik denk zelf niet dat de iPod Classic gaat verdwijnen. Ik vraag me af of ie ooit gaat verdwijnen. Dan eerder de Nano.

 • Profielfoto
  jackbos

  Hoe laat start het event?

 • Profielfoto
  @iMen

  iPod Classic wordt verdomd dun gemaakt denk ik. Misschien zelfs wel een 80GB met Flash geheugen.
  Camera’s in de iPod Touch en misschien de Nano zouden me niks verbazen. Classic niet, die naam is er niet voor niks namelijk.
  Verder niks aan producten. Geen Apple TV, Tablet of weet ik veel wat voor Touch product.

  iTunes 9, die wel…

 • Profielfoto
  Derzug

  En ik neem aan, want daar zit ik nu logischerwijs op te wachten, iTunes 9 nu vierenzestig(64)-bits?! voor m’n sneeuwluipaardje. Top!

 • Profielfoto
  Enzoo

  De Tablet is niets voor woensdag denk ik (moest de Tablet een computer zijn natuurlijk). De titel van het event is nog altijd Rock ’n Roll, dus zal het enkel gaan om iTunes/iPod (en misschien een Apple TV).

  Btw, is er een live-verslag op OMT?

 • Profielfoto
  RuudBerg

  Cocktail?

 • Profielfoto
  iSponge

  @Enzoo, eerste alinea niet gelezen?;)

 • Profielfoto
  VeRCEttY

  Leuk, altijd. Die geruchten vooraf. Maakt het toch weer wat spannender dat evenement. Ik hoop alleen dat snel de volgende dag een QT stream komt (die werkt) zodat we Steve weer eens in vol ornaat kunnen bekijken.

  iTunes 9 lijkt me het meest waarschijnlijk hoewel me die social networking hype gestolen mag worden. Er bestaan toch allemaal al tooltjes waarmee je iTunes aan last.fm enzo kan koppelen, daar wordt toch niemand warm of koud van..

  En de BEATLES, mijn God GAAAP GAAP!!!

 • Profielfoto
  Edwin377

  Volgens MacBidouille/Hardmac zijn er sinds 4 september geen nieuwe Apps meer verschenen in de App-store. En dat terwijl er normaal een dagelijkse stroom van nieuwe apps komt. Waarschijnlijk valt er dus ook nieuws op het vlak van de App-store te verwachten.

  http://www.hardmac.com/news/2009/09/08/apple-pauses-in-the-validations-at-the-appstore

 • Profielfoto
  glennevens

  Hoe laat begint het event eigenlijk? Staat er volgens mij nergens bij, of zie ik iets over het hoofd?

 • Profielfoto
  /dev/enschede

  Volgens mij heb ik het al eens eerder geroepen. Van mij mag de AppStore wel uitgebreid worden met Mac software.

  Kopen, installeren en updaten van software wordt zo wel heel erg gemakkelijk voor de eenvoudige gebruiker. En verkopen en distribueren wordt wel heel erg gemakkelijk voor ontwikkelaars.

  (Gewoon een .app downloaden moet natuurlijk ook wel mogelijk blijven.)