Statenweg
Statenweg Nieuws 28 september 2009

2.000.000.000 apps gedownload

Vandaag heeft Apple in een persbericht bekend gemaakt dat wereldwijd meer dan 2 miljard applicaties zijn gedownload voor de iPhone en de iPod touch in iets meer dan een jaar tijd. Dit cijfer is exclusief updates.

In juli 2008 stelde Apple de iPhone open voor applicaties van derden. Veel ontwikkelaars namen deze kans om mee te liften op het succes van de iPhone. In de App Store kunnen gebruikers momenteel kiezen uit meer dan 85 duizend applicaties.

Volgens CEO Steve Jobs neemt de snelheid van het aantal downloads alleen maar toe. In het huidige kwartaal werden een half miljard apps gedownload.

De App Store heeft ook een positief effect op de verkoop van iPhones en iPod touches. Momenteel zijn er 50 miljoen gebruikers in 77 landen.

Reageer op artikel:
2.000.000.000 apps gedownload
Sluiten