Statenweg
Statenweg Nieuws 27 augustus 2009

Walt Mossberg: ‘$29 Snow Leopard upgrade ook voor Tiger’

Morgen ligt hij in de winkels en rond middernacht opent een groot aantal APR’s in Nederland hun deuren voor de Mac-gebruiker die er echt niet langer op kan wachten: Mac OS X Snow Leopard. Liepen Tiger-gebruikers eerder deze week nog tegen een teleurstelling aan, vandaag klinkt er mogelijk goed nieuws voor hen die willen overstappen.

Snow Leopard bevat vooral verbeteringen onder de motorkap en kan daarom gezien worden als een verbeterde versie van zijn voorganger Leopard. Voor gebruikers van Mac OS X Leopard (10.5) kost deze upgrade daarom slechts € 29. Tiger (10.4) gebruikers daarentegen hebben nooit de overstap gemaakt naar Leopard en zullen voor de upgrade naar Snow Leopard € 129 moeten betalen, zo werd aangekondigd in juni. Maandag bleek echter dat deze aangekondigde versie niet te koop zal zijn. Tiger-gebruikers zijn daardoor aangewezen op de Boxset, die naast Snow Leopard ook iLife ’09 en iWork ’09 bevat. En daarmee betalen zij meer, namelijk 169 euro.

Walt Mossberg van The Wall Street Journal schrijft in zijn recensie van het nieuwe OS dat de upgrade van 29 euro ook geschikt is voor Tiger, mits deze draait op een Intel-machine. Of er stunts uitgehaald dienen te worden bij de installatie om dit mogelijk te maken moet nog blijken, maar als we de berichten mogen geloven kunnen Tiger-gebruikers de overstap maken naar Snow Leopard voor dezefde 29 euro als hun Leopard-vrienden.

[textquote]And, for owners of Intel-based Macs who are still using the older Tiger version of the Mac OS, Apple is officially making Snow Leopard available only in a “boxed set” that includes other software and costs $169. The reasoning is that these folks never paid the $129 back in 2007 to upgrade to Leopard. But here’s a tip: Apple concedes that the $29 Snow Leopard upgrade will work properly on these Tiger-equipped Macs, so you can save the extra $140.[/textquote]

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Walt Mossberg: ‘$29 Snow Leopard upgrade ook voor Tiger’
Sluiten