Koen van Tongeren
Koen van Tongeren Nieuws 17 augustus 2009

Trein België: beter goed gejat dan zelf bedacht?

Een wijs man heeft ooit gezegd dat goede kunstenaars kopiëren maar dat de beste kunstenaars stelen. Die woorden lijken de heren van Wasabi Apps ter harte genomen te hebben bij het maken van hun nieuwste iPhone App Trein België. De App biedt actuele vertrektijden, storingen en een routeplanner voor de Belgische Spoorwegen, net zoals de razendpopulaire App Trein van Dennis Stevense dit voor de Nederlandse treinreiziger doet.

De overeenkomsten houden daar echter niet op. Trein België heeft zich grafisch sterk laten ‘inspireren’ door zijn Nederlandse voorganger, met gelijksoortige lijsten, menu’s en functies. Zelfs de prijs is met € 2,39 identiek. De gebruiker zal dit uiteindelijk een zorg zijn. Die heeft met Trein België altijd een goed functionerend en eenvoudig te bedienen Belgisch spoorboekje bij de hand. Ook Stevense reageert laconiek en meldt dat de aanstaande 2.0 versie van Trein er volledig anders uit gaat zien. Eind goed, al goed?

Reageer op artikel:
Trein België: beter goed gejat dan zelf bedacht?
Sluiten