Statenweg
Statenweg Geruchten 29 augustus 2009

Tablet-gerucht groeit met inches tegelijk

Nu de introductie van Snow Leopard achter ons ligt, zijn we natuurlijk op zoek naar het volgende om naar uit te kijken: de Mac-tablet. En de geruchten rondom dit multimedia-apparaat worden (letterlijk) groter en groter.

Gizmodo citeert een naar eigen zeggen 100% betrouwbare bron die beweert Mac-tablets te hebben gezien in een fabriek in Shenzhen, China. De fabriek onderhoudt een nauwe band met Apple, maar valt niet onder FoxConn dat veel Apple-producten voortbrengt. Anders dan eerdere geruchten over een 10-inch tablet met een aangepaste versie van OS X, spreekt de bron over 13- en 15-inch modellen met Mac OS X aan boord. Het is niet duidelijk of het ging om prototypes of de voorproductie van de uiteindelijke modellen. Apple staat bekend om het bouwen van talloze variaties van een aanstaand product, voordat een definitief besluit valt.

Anonieme bronnen wisten The Wall Street Journal te vertellen dat Steve Jobs sinds zijn terugkeer in juni zijn aandacht volledig heeft gevestigd op het tablet-project. Niet alleen de technische aspecten, maar ook de marketing en promotie. Volgens de ingewijden is deze mate van toewijding niet meer gezien sinds de ontwikkeling van de iPhone. En dat klinkt veelbelovend. Medewerkers die tot voor kort in vrijheid aan het project hadden gewerkt, moesten deze na Jobs’ terugkomst verruilen voor zijn kritische managementstijl. Natuurlijk in het belang van de tablet.

De krant vroeg Steve Jobs om een reactie. Zijn antwoord was even beknopt als altijd en schepte nog meer onduidelijkheid: “much of your information is incorrect”. Steve Jobs zou in de afgelopen jaren al twee keer de stekker uit het tablet-project hebben getrokken, omdat het apparaat toentertijd wegens te korte batterijduur en onvoldoende geheugen niet aan de hoge eisen kon voldoen.

Hoewel Apple begin september naar verwachting een special event organiseert, zal de tablet zo snel niet in de handen van consumenten prijken. Het september event draait om muziek. Een tablet wordt pas eind 2009, begin 2010 verwacht, aldus Loopinsight.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Tablet-gerucht groeit met inches tegelijk
Sluiten